Gönderen Konu: kyb amortisorler  (Okunma sayısı 3957 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
kyb amortisorler
« : Nisan 07, 2009, 22:42:43 »
aracima kyb marka(japon) amortisor arastirmasi yapiyorum.kullanan arkadaslar kyb markasindan memnunmusunuz.komforlu veya spor olarak degerlendirirseniz hangi kategoride acaba.comforlu kullanim icin uygun mudur?kyb mavi renk olanlarinin sport kullanim oldugunu duydum.
komfort olanlari almak istiyorum.tercihim comfort. onler icin teki  90 tl fiyat aldim.
tavsiyesi ve tecrubesi olan arkadaslarin goruslerini bekliyorum.tesekkurler.

Toyota Club Türkiye

kyb amortisorler
« : Nisan 07, 2009, 22:42:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
Ynt: kyb amortisorler
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2009, 23:04:38 »
evet sölediğin gibi maviler spor kullanım için daha sertler....galiba sarıları vvar günlük kullanım için ama başkada bi bilgim yok.....malum konfor aramadığım için:)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2009, 23:10:41 »
Mavi KYB'ler oldugunu bilmiyordum Unal Bey. Tokico'lar da mavi.
Gecen ay onleri KYB GR-2 amortisorlerle degistirdim.Gumus rennkli. Uzerindekiler hala saglamdi aslinda.
KYB GR-2 turu amortisorler daha cok spor kullanim icin, ama OEM ikamesi, fabrikanin esdeger yedek parcasi.
Ust takozlari ve korukleri de aynen KYB ile degistirdim. Ilk gunler biraz sert geldi. Ama gecen zaman cinde anladim ki onceki amortisorlere gore cukurlara girildiginde daha iyi emiyor sarsintiyi. Daha once sehir merkezinde ziplatan yerler vardi, ozellikle egim farki olusturulmus dort yol ortasinda, oradan 65 km/sa. ile gecerken araba zipliyordu, simdi daha hafif.Siddetli ruzgarda da arabayi oturakli hale getiriyor.Fren mesafesini kisaltiyor. Orijinal Japon uretimi KYB ise fiyat cok uygun bence. Burada da siyah renkli KYB'ler var ve Amerikan uretimi. Ben onlardan almadim, ozellikle Japon uretimi olandan aldim.

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/amortisor-degisimi-konusunda-yardim/

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/amortisor-degisimi/
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2009, 23:30:46 »
ahmet bey bende amortisorler hazir sokulmusken ust takoz ve korukleri degistirmeyi dusunuyorum.korukler tamamen yirtilmis durumda .bu sekilde daha saglikli olacagi kanisindayim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2009, 23:48:02 »
En iyisi :) Cunku taktirmak icin zaten iscilik parasi odeyeceksiniz. Acilmisken takozlar ve korukler de degisirse bir daha acmaya gerek kalmaz. Takozlar, arabanin suspansiyon sisteminde en az amortisorler kadar onemli.

Amortisor markasi konusunda tavsiyem mavi orijinal Tokico'lar.Tokico ile KYB amortisorleri arasinda onemli bir fiyat farki yoksa en mantiklisi Tokico almak. Benim internet uzerinden aldigim KYB ust takozlari orijinal ama Japon mali degil, Tayvan mali. KYB marka plastik korukler de ABD mali.Alirken KYB'nin hepsinin Japon olacagini ummustum. :) 

Unal Bey,ister KYB, isterse Tokico marka hangisini secerseniz secin, degistirttikten sonra surus tecrubelerinizi aktarirsaniz burada cok faydali olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2009, 01:33:21 »
pardon yaa mavişler bunlardı kyb değil hava filmde kaldı anlaşılan :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2009, 03:38:09 »
Amortisör takozunun periyodik bakımda değişme zamanı varmıdır acaba?
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 19:15:42 »
Genelde Toyota'larda normal kullanim oldukca, araba ozellikle hor kullanilmadikca amortisorler de takozlari da arabanin omru kadar kullanilabilir. Ama yollar bozuksa, konforu da arttirmak icin degistirilebiliyor. Buradaki oto magazalarinin soyledsigine gore her 80-85bin km.de bir amortisor degisimi yapilmali, takozlar da beraber degisirse hepsi bir arada cikmis olur. Ama bunlar satici tabii, gereginden once degistirin diyebilirler. 120-150bin km bence... El kitabinda bununla ilgili bir yer goremedim Harun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2009, 21:41:09 »
ahmet bey verdiginiz bilgiler gercekten cok faydali oldu. degisimden sonra fikirlerimi sizinle tekrar paylasacagim.cok tesekkur ediyorum.
saglicakla kalin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2009, 13:15:51 »
Ne kadarda amortisörde takozda değiştirsek yumuşak lastikte taksak konforu eski haline getiremiyoruz galiba, neden olarakta metal yıpranıyor esniyor sonuçta.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2009, 18:03:12 »
Harun, eski konfor nasildi onu bilmek lazim.Ben arabami gecen sene aldim.Fabrika cikisinda nasildi konforu bilmiyorum.Ama ogrendigim bir sey var, o da eger iki tekerlek arasi kisa ise, araba bizimkiler gibi kucukse konfor aramayacagiz... :)

Amortisorleri degistireli bir ayi gecti, yerlerine oturdular herhalde ki surus daha da rahatladi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2009, 14:05:27 »
Bir hafta önce benimde ön amortisörlerimde körük yırtılmasından dolayı amortisörleri söktürmüştüm arabanın ön iki amortisörüde patlak çıktı  çok ilginç hiç yağ filan akıtmadı bende hayret etti ayrıca üzerindeki amortisör orjinal amortüsörü idi ben sanayii den kyb buldum siyah renkte ama nere üretimi olduğu yazmıyor üzerinde .Araba eskisine göre süspansiyon olarak sert bir hal aldı . Ben tociko bulamadı bulsa idim kıyaslayacaktım . Tavsiyem kyb ile tokico yu kıyaslayın ve eğer tokico yumşaksa onu trcih edin saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2009, 16:09:52 »
Eray Karaoz, KYB'nin GR2 adli urunu ise gumus renkte olmasi lazim. Japon uretimleri boyle. ABD uretimi olanlari siyah renkli. Baska nerelerde uretiliyor KYB bilmiyorum. KYB, OE ikamesi, fakat spor/hafif sert surus getiriyor. Tokico ise OE ve rahat/yumusak surus getiriyor. Monroe daha ucuz, ama konforlu surus sagliyor.