Gönderen Konu: YENİ COROLLA Kapı Altlarına ve Bagaja Led Lamba Uygulaması  (Okunma sayısı 13507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
eski aracımda kapı altlarında lambalar vardı ve çok işe yarıyordu. öncelikle gece araçtan inerken ayağınızı basacağınız yer çamur filansa ona göre tedbirli davranabiliyordunuz. ikinci olarak da kapıyı açınca ayak basma yerleri tamamen aydınlanıyordu. corolladaki bu eksikliği gidermek için bugün kapı altlarına led lamba taktırdım. ayrıca bagaj aydınlatması son derece yetersiz olduğu için bagaja da led lamba taktırdım. taktırdığım lambalar 3 işlevi yerine getiriyor.

1) kapı altını aydınlattığı için ayak basacağınız yeri görebiliyorsunuz.
2) kapıyı açtığınızda arkadan gelen araçlar kapıyı çok rahat farkedebiliyor.
3) aracın içinde iken tepe lambasını yaktığınızda ledler de yanıyor ve paspasları aydınlatıyor. böylelikle paspasa düşürdüğünüz şeyleri rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

renk olarak ilk başta kırmızı düşünmüştüm ama elektrikçi ustam beyazın daha iyi bir aydınlatma sağlayacağını söyledi ve beyaz taktık.aracın iç ışıklarıyla biraz uyumsuz oldu ama iç aydınlatmayı da beyaza çevirmeyi düşünüyorum.

ayrıca tüm bu işlemler yapılırken kesinlikle bir kesme-delme işlemi yapılmıyor ve aracın orijinal tesisatına dokunulmuyor, zarar gelebilecek bir uygulama yapılmıyor. ben elektriği tepe lambasından çektirdim. kapı müşürlerinden de daha kolay çekilebilir.ancak o zaman içerden tepe lambasını yakınca ledler yanmaz ve sadece açılan kapının lambası yanar. ayrıca dışardan hiçbir şekilde kablo görünmüyor. kablolar tepe lambasından gelip kapı fitillerinin altından devam ediyor ve kapıya giden orijinal kabloların geçtiği hortuma benzeyen muhafazadan geçere kapı içine giriyor ve kapının en altındaki plastik kısımdan dışarı çıkıyor. burada sadece 2-3 cm lik bir kablo var ama onu da eğilip yukarı doğru bakmayınca göremiyorsunuz.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Kapı Altlarına ve Bagaja Led Lamba Uygulaması
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2009, 21:57:00 »
çok güzel bir uygulama olmuş güle güle kullanın
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ COROLLA Kapı Altlarına ve Bagaja Led Lamba Uygulaması
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2009, 22:01:06 »
Çok  güzel bir  çalışma. En azından düşünce  güzel (işlemi usta  yaptığı için). Benim kapılarımda da  ışık  var  kırmızı ledlerden  yapma ama  benimkiler  alta  değil kapı kollarının hemen altında. Dediğiniz gibi  geceleri  kapı  açılınca  arkadan gelen araçların farketmesi  için çok iyi  bir  uygulama.

Hatta  hep  merak  ederim  yurdışındaki bir çok  arabada  bu tür  aydınlatmalar  mevcut,  hep filmlerde  falan  görüyorum. Ama  nedense Türkiyedeki arabaların % 80 hatta %90 ında  yok. Yani çok  fazla  masraf  gerektiren  bir  uygulama da  değil neden  yapmazlar ki.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2009, 22:03:05 »
Süper olmuş. Ben bunu sadece bagaj içerisine uyguladım ilk aldığımda. Kapı altıda güzel fikir. En kısa zamanda da takmayı düşünüyorum.
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2009, 22:09:18 »
Çok  güzel bir  çalışma. En azından düşünce  güzel (işlemi usta  yaptığı için). Benim kapılarımda da  ışık  var  kırmızı ledlerden  yapma ama  benimkiler  alta  değil kapı kollarının hemen altında. Dediğiniz gibi  geceleri  kapı  açılınca  arkadan gelen araçların farketmesi  için çok iyi  bir  uygulama.

Hatta  hep  merak  ederim  yurdışındaki bir çok  arabada  bu tür  aydınlatmalar  mevcut,  hep filmlerde  falan  görüyorum. Ama  nedense Türkiyedeki arabaların % 80 hatta %90 ında  yok. Yani çok  fazla  masraf  gerektiren  bir  uygulama da  değil neden  yapmazlar ki.
teşekkür ederim. düşünce yani tesisatın şekli, kabloların nereden ve nasıl çekileceği benim fikrim. sadece uygulama ustaya ait.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2009, 22:27:17 »
çok güzel bir uygulama olmuş güle güle kullanın
çok teşekkür ederim. darısı başınıza :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2009, 00:00:06 »
hoşuma gitti bendemi yapsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 00:12:33 »
Uygulama güzel.Aklımda olan bir uygulamaydı.Projemiz hazır sadece ödenek bekleniyor. :)
Tebrik ediyorum.

Bu arada nasıl led kullandınız?Yanmamış haldeki fotolarını burada paylaşırmısınız?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2009, 11:17:12 »
Uygulama güzel.Aklımda olan bir uygulamaydı.Projemiz hazır sadece ödenek bekleniyor. :)
Tebrik ediyorum.

Bu arada nasıl led kullandınız?Yanmamış haldeki fotolarını burada paylaşırmısınız?

ledler tek tek değil, 60 cm lik şerit halinde satılıyor. bir paketten 2 tane 60 cm lik led lamba çıkıyor(32 lira) biz bu lambaları 2/5 oranında kestik, uzun olanı ön kapılara, kısa olanı arka kapılara kullandık. bagaja da aynı üründen aldık ve iki arkadaş paylaştık. aşağıdaki linkteki ürün:

http://www.hepsiburada.com/modacar-beyaz-60-cm-2li-elastik-ledli-neon-lamba-370019/productDetails.aspx?categoryid=266780&productid=otm370019

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2009, 13:40:25 »
    Kestik diyosunuz 60 cm lik ürünü. Peki kesilen ve arkaya olan kısımları nasıl uyguladınız. Tek taraflı kablo çıkışı olduğu için. Ayrıca Şu fikrinizi biraz daha açarmısınız. Yani o uçlar, kablolar nereye bağlandı tam olarak. Bu iç aydınlatmada kanımca güç düşüklüğü yapar. Ona giden bir kabloya ek olarak led takıyorsunuz. Bu da iç aydınlatmanın ışık gücünü etkiliyodur dimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2009, 18:54:46 »
    Kestik diyosunuz 60 cm lik ürünü. Peki kesilen ve arkaya olan kısımları nasıl uyguladınız. Tek taraflı kablo çıkışı olduğu için. Ayrıca Şu fikrinizi biraz daha açarmısınız. Yani o uçlar, kablolar nereye bağlandı tam olarak. Bu iç aydınlatmada kanımca güç düşüklüğü yapar. Ona giden bir kabloya ek olarak led takıyorsunuz. Bu da iç aydınlatmanın ışık gücünü etkiliyodur dimi?

ürünün üzerinde ledler üçer üçer yer alıyor. her üç ledde bir o ledlere ait dirençler var. ledler ve bu ledlere ait dirençleri içeren her parça bağımsız olarak çalışabiliyor. biz 2 parçaya ayırdık. orijinal kablo uzun parçanın üzerinde kaldı. kısa olan parçanın yani en sonda kalan kısmın da ucunda kablo bağlayabilmek için (+) ve (-) kutupları gösteren bir kısım bırakılmış. bu kısmın üzerindeki palstiği kazıyarak alttaki metallerine kablo lehimledik.böylelikle bu parçaya da elektrik bağlantısı çekmiş olduk. dediğim gibi, her üçer ledi bağımsız olarak yakabliyorsunuz. bunun için sadece koruma plastiğini azıcık kazıyıp alttaki metal kısma bakbo lehimlemek yeterli.

uygulama ise şöyle: kapı basamakları ve kapı yüzleri söküldü. bu çok çok basit ve ileride kesinlikle sorun yaratmayacak bir işlem. ledlerin kablosu  kapıya gelen elektrik kablolarının geçtiği hortumun içinden geçirilerek aracın içine çekildi.yani sol ayağınızın oradan çıktı kablolar. sonra kapı fitillerinin altından tepeye kadar çekildi. burada kablonun ucuna arka kapıya da gidecek bir başka kablo daha eklendi.aracın tavan döşemesinin altından çekilen kablonun ucu tepe lambasının oradan çıkarıldı. bu işlemi yapmak için emniyet kemerinin bulunduğu kısımdaki plastikleri, yani iki kapı arasındaki kirişin plastiğini sökmeniz gerekiyor ki kapı zaten fitillerini sökünce kendisi çıkıyor zaten. sökmezseniz orada perde hava yastıkları olduğu için kablo hiçbir şekilde geçmiyor. sökünce zaten kendisi esneyerek size kablo için gerekli boşluğu oluşturuyor.tepe lambasına gelen aracın kendi elektrik lambası kesinlikle kesilmiyor, ledlere bağlı kablo tepe lambası ampülünün ayaklarına bağlanıyor. yani ileride ledleri sökmek isterseniz  hiçbir şekilde bir kesme, ekleme v.s. gerekmiyor. aynı işlem diğer kapı için de yapıldı. arka kapılar için zaten kablo çekilmişti, o kablo da  yine kapı fitillerinin altından çekilerek arka kapıya gelen elektrik hortumunun içinden geçirildi ve  kapı içine alındı.buradan da ledlerin bağlanacağı alt kısma çekildi. sonra kapı yüzleri yerine takıldı, ledler yerlerine yapıştırıldı (kendinden yapışkanlı) fitiller ve sökülen diğer parçalar toparlandı. dediğim gibi, işlemin önemi aracın orijinal tesisatının kesilmeden yapılması. kapılar sökülünce yerine oturmaz diye sakın korkmayın, çok basit bir geçme sistemi kullanılmış.koca kapıyı sadece 2 tane vida tutuyor. gerisi geçme.hiçbir şekilde deformasyon ya da ses söz konusu değil.

ledlerin yanması aracın kendi tepe lambasının yanma şiddetini hiçbir şekilde etkilemiyor.ki öyle bir durum olsaydı ledler de bu kadar kuvvetli ve eşit oranda yanmazdı. ayrıca ledler, tepe lambasına bağlı olduğu için onun gibi fasılalı yanıp sönüyor.

uygulanan tüm bu işlemler daha kolay halletmek mümkün. bu da elektriği tepelambasından değil de kapı müşüründen almak. ama o zaman da tepe lambasını yaktığınızda ledler yanmaz ve sadece açtığınız kapının ledi yanar. ayrıca fasılalı da yanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2009, 21:04:29 »
gerçekten süper bir proje acaba yaptırdığınız usta nerde,istanbulda yaşıyorum bunu yapabilicek bir usta varmı bildiğiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2009, 22:35:52 »
paylasim icin tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2009, 00:58:39 »
Bizim bu forum çok tehlikeli olmaya başladı benim için.Bana çok masraf çıakracaksınız siz.Hangi sayfaya tıklasam biriniz güzel birşey yapmış.Şimdi ben bunların hepsinden istiyorum...

Bunları kendimiz takabilirmiyiz.Pratik yolu varmıdır.
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2009, 12:41:06 »

Bunları kendimiz takabilirmiyiz.Pratik yolu varmıdır.
maalesef.bilen birinin yapması gerekir.

gerçekten süper bir proje acaba yaptırdığınız usta nerde,istanbulda yaşıyorum bunu yapabilicek bir usta varmı bildiğiniz
Van'da çalıştığım için burada yaptırdım. istanbulda elif tuning var. adamlar baya baya anlıyor ve temiz iş yapıyorlar. onlara yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2009, 12:55:55 »
Benimde gerçekten düşündüğüm şeylerdir bagaj - torpido ve kapı aydınlatması
kapı açılınca hem yoldaysanız gelenlerin kapının açık olduğunu farketmesi için (küçük reflektörde olabilir) hemde sizin ineceğiniz zemini görmeniz için çok iyi bir fikir,
Bagaj aydınlatması ve gerekiyorsa torpido aydınlatmasının da kuvvetlendirilmesi iyi oluyor...

İyi fikir tebrikler;)

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2009, 00:46:07 »
harika olmuş gerçekten aklınıza ve fikrinize sağlık :)
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2009, 22:20:00 »
bende bagaja yaptım bır bagaj boyu hemde :D gazıno gıbı parıl parıl aydınlık :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2009, 22:41:39 »
Çok güzel olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2009, 23:23:18 »
  Bu sistem bizim Audi A4 te çok güzel planlanmış.Hangi kapıyı açarsanız o tarafın hem kapı hemde koltuk altı lambaları yanıyor.Arkaların ön koltuk altlarında,önlerinde göğüsün altına takılı beyaz lambalar var.Kapılardakilerde kuvvetli kırmızı yanıyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR