Gönderen Konu: lpg geçerken stop etme  (Okunma sayısı 1029 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
lpg geçerken stop etme
« : Şubat 23, 2020, 15:42:38 »
merhaba  arkadaşlar
2019 otomatik corolla var lovato c obd2 lpg taktırdım aracı çalıştırınca motor soğuk olduğunda ister rölantide beklerken ister yolda giderken 35 dereceye geldiğinde lpgye geçmesinde sorun yok hatta bazen hissettirmiyor bile fakat araç motoru tam ısındıktan sonra motoru stop ediyorum tekrar çalıştırdığımda eğer ayağım frende vites d veya r konumunda lpgye geçişe yakalanınca stop ediyor çünkü devir 650 den lpgye geçmek için aşağı yukarı dalgalanırken tutunamıyor stop ediyor ancak aynı durumda motor sıcakken aracı çalıştırdığımda eğer vites p veya n konumuda ise bu sefer devir 750 de oluyor işte burada stop etmeden lpgye geçebiliyor lpg takan ustayla henüz görüşmedim
1-sizce ayarla düzelir mi yoksa nozul büyütmek mi gerekecek ?
2-motor sıcakken devir aralığı sizde de aynı mı ?
3-lpg takıldıktan sonra radyatör su seviyesinde hiç azalma olmamalı doğru mu?
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Toyota Club Türkiye

lpg geçerken stop etme
« : Şubat 23, 2020, 15:42:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg geçerken stop etme
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2020, 01:04:53 »
üstat ben bayi anlaşmalı yere taktırdım bahsettigin sorunların hiçbiri yok gayet stabil çalışıyor hiç sorun yaşamadım . bence lpg taktırdıgın usta ile görüş belliki bir sorun var gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2020, 11:29:32 »
Öncelikle imlâ kurallarına uyalım lütfen.
Ayardan ya da montajdan yana sıkıntı var. Taktırdığınız yere gidip sorunlarınızı söyleyin. Benim aracımda devir 650'ye kadar asla düşmüyor. 750-850 arasında rölanti.

Soğutma suyu seviyesinde düşüş olur, sizin organik kırmızı antifrizle tamamlamanız gerekir.

Nozzle büyütmeye gerek olup olmadığını rölantide benzinde ve lpgdeki enjeksiyon süresine göre karar verilir. Olması gereken aynı zamanda enjeksiyon sürelerinin olması. Eğer lpg de enjeksiyon süresi benzinden fazla ise büyütülmesi gerekir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2020, 20:32:01 »
Öncelikle imlâ kurallarına uyalım lütfen.
Ayardan ya da montajdan yana sıkıntı var. Taktırdığınız yere gidip sorunlarınızı söyleyin. Benim aracımda devir 650'ye kadar asla düşmüyor. 750-850 arasında rölanti.

Soğutma suyu seviyesinde düşüş olur, sizin organik kırmızı antifrizle tamamlamanız gerekir.

Nozzle büyütmeye gerek olup olmadığını rölantide benzinde ve lpgdeki enjeksiyon süresine göre karar verilir. Olması gereken aynı zamanda enjeksiyon sürelerinin olması. Eğer lpg de enjeksiyon süresi benzinden fazla ise büyütülmesi gerekir.

randevu alıp ustaya gideceğim sonra burdan yazarım devir konusunda araç motoru tam ısındığında 90 derece olduktan sonra benzinde ve lpgde d konumunda ayak frende 650 n konumunda 750 benzinde ve lpgde ikisinde de aynı durum bu cevaplar için teşekkürler arkadaşlar
2011 şampiyonu TRABZONSPOR