0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normal elektrik motor destekli direksiyon zaten yumuşak. Toplamak zor olmasa gerek. Eski araçlarda hidrolik direksiyon sistemi vardı o nedenle daha çabuk toplardı.
Normal. bende de aynı. yazdığım gibi hidrolik ve elektrik motor destekli direksiyon sistemi farkından.
merhaba, direksiyon banada sert geliyor,2019 model bir aracin direksiyonu beni yormamali ve hafif olmali diye dusunuyorum, ilk aylarda sanki direksiyon daha yumusakti yada bana oyle geliyordu ama su an sert,ozellikle ilk calistirdigim zaman bir sure daha sert oluyor sonradan hafif yumusuyor ama yinede sert, park yaparken yaptigim manevralardada direksiyon rahat degil,benim aractami sorunmu var acaba diye dusunuyorum,servise goturdum normal dediler,disarida rot ayari yaptirdim yine duzelmedi,genel olarak arabadan memnunum fakat direksiyonun sert olmasi sinirimi bozuyor huzursuz ediyor, bu konuda tavsiye verebilen olursa sevinirim, tesekurler
tesekkurler Mutlu bey, lastigim 205 55 r16 bridgstone er300 turanze,ayni lastikli ve basincli baskabir arabayi denemistim direksiyonu daha konforlu ve yumusakti, ben rot ayarlarindan suphe ediyorum,ROT ayari degerleri her arac icin farkli,ben disarida bir ustaya yaptirdim ama corollanin son kasasinin degerleri yoktu bilgisayarinda 2018 in degerlerini girdi diye dusunuyorum bundan olabilirmi acaba,ayrica ROT ayarindan sonra "aci sensoru sifirlama" yapilmasi lazimmis,sanirim bunuda yapmamis olabilir, bir sonraki bakimda serviste ROT ayari yaptiracagim insallah faydasi olur, aklima su an icin baska bir cozum gelmiyor,lastik basincini 37 ye cikarmistim direksiyon biraz rahatlamisti ama suspansiyon sertlesti bu seferde
Sertlik lastik kaynaklı olabilir. Lastik tabanı ve jant çapı büyüdükçe direksiyon ağırlaşır. Bayide test sürüşü yapın, aynı sertlikteyse sizin algınızdan kaynaklıdır.