0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mobil 1 ESP 5-30 tam sentetik yağı aracınız için en uygun yağ.Sıfır guruplu yağa geçerseniz yaz aylarında lpgli kullanımda şıkırtı sesi geliyor diye buraya konu açarsınız. LPG düğmesine basıp çalıştırınca direk lpg ile çalışıyor bunu yapın hiç benzin harcamazsınız aslan besleyen yemini düşünmez.
Anıl bey, Mobil 1 ESP 0-40 mı? Yoksa Mobil 1 FS (New life) 0 40 mı tavsiye edersiniz?
teşekkür ederim Anıl bey. Mobil 1 ESP 0-40'i tavsiye etmezmisiniz? Araçta ki katalik konvanter için aslında ben bu yağı düşünüyordum aslında.
Mobil 1 Esp 5W30 dan sonra Motul x clean 5w30 efe yağa geçme gafletinde bulundum bir sonraki bakım zamanı bile gelmeden tekrar mobil1 esp 5w30 a geçtim. Araç sürekli fan açıyordu motor sesi bile değişmişti. Belki yanlış bir seçim yapmış olabilirim ama milletin öve öve bitiremediği ve neredeyse mobil 1 yağ fiyatının iki mislini ödeyerek aldığım motul un bana göre hiçte övgüyü haketmediğini tecrübe ile öğrenmiş oldum. Bana göre yağ mobil1 dir. Piyasada sahtesi çok var alırken dikkat etmek lazım. Firma ismi vermek ne kadar doğru olur bileme. ancak internetten almak isteyenler https://www.doganershop.com/ sitesinden alabilir. İnternetten almış olduğum yağın sahte olduğundan şüphelenip Mobili aradım tek yetkili satıcılarının Doğaner Otomotiv olduğu bilgisini verdiler. Ekstra bilgi olarak paylaşmak istedim.
Bence devam edin esp 5w-30 lpg ile idealdir. Aşırı sıcaklarda yük altında uzun süre kullanmıyorsanız 0w-20 toyotanın tavsiyesi..Mesaj Birleştirildi: Ocak 29, 2020, 21:37:11Mobil her zaman iyidir.. Petronas ve L.Moly de öyle Castrolün VW e ürettiği LL prof 5w-30 ve Tws 10w-60 mükemmel yağlar.
Kafam şimdi daha da karıştı. Mobil 1 ESP 0-40, Mobil 1 ESP 5-30'dan daha kalın bir yağ mı? Ben motoru daha çabuk ısınan bir yağ istiyorum ama yorumlara bakılırsa 0-40 daha da geç ısınıyor. Bu durumda Mobil 1 ESP 0-30 daha mantıklı gelmeye başladı. Yanlış mı düşünüyorum acaba.