Gönderen Konu: Arka Cam Rezistansı Akü Zayıflayınca Çalışmamazlık Yapar mı ?  (Okunma sayısı 2904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26666
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Merhabalar e120 sedan aracımızın arka cam rezistanslarında herhangi bir kopukluk yok.
Bazı kanallarda 1.2 1.5 volt verirken bazılarında 12.5 volt veriyordu.
Şu an herhangi bir çözüm işlemi yapamıyor.Buğulu halde seyahat ediyoruz.Sigortalarını kontrol ettim herhangi bir sorun yok.
Aküm 2013 yılından beri kullandığım varta marka.Akünün zayıf olması gibi bir durumda çalışmamazlık yapma ihtimali var mı acaba? Aklıma başka bir çözüm gelmedi.
Soketini çıkarıp tekrar takmak istiyorum ama tam olarak nerede kimse bilmiyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Corolla 1.6 Terra Benzinli Manuel 2007 Model E120 Kasa
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61558.msg833266

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Merhabalar e120 sedan aracımızın arka cam rezistanslarında herhangi bir kopukluk yok.
Şu an herhangi bir çözüm işlemi yapamıyor.Buğulu halde seyahat ediyoruz.Sigortalarını kontrol ettim herhangi bir sorun yok.
Aküm 2013 yılından beri kullandığım varta marka.Akünün zayıf olması gibi bir durumda çalışmamazlık yapma ihtimali var mı acaba? Aklıma başka bir çözüm gelmedi.

akü zayıflığı ile alakası yok.. sigorta sağlamsa soketlerde kopukluk olabilir..

kanallardaki voltajı nasıl ölçtünüz bilmiyorum.  soketler camın tam ortasında.. kapıyı acın. lastiği çıkarın. döşemeyi hafif aralayıp ışık tuttuğunuzda soketleri görürsünüz.. kanallardan çalışmamazlık yapmaz. bir tanesi bile sağlamsa onun etrafındaki buğuyu açar. hiç birinde açılma yoksa ya soketlerden ya da sigortadandır. sigorta sağlamsa soketi kontrol edin...
eğer soketler kopuksa yardımcı olurum.( benim kopuktu kendim yaptım. kullanıyorum)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
akü zayıflığı ile alakası yok.. sigorta sağlamsa soketlerde kopukluk olabilir..

kanallardaki voltajı nasıl ölçtünüz bilmiyorum.  soketler camın tam ortasında.. kapıyı acın. lastiği çıkarın. döşemeyi hafif aralayıp ışık tuttuğunuzda soketleri görürsünüz.. kanallardan çalışmamazlık yapmaz. bir tanesi bile sağlamsa onun etrafındaki buğuyu açar. hiç birinde açılma yoksa ya soketlerden ya da sigortadandır. sigorta sağlamsa soketi kontrol edin...
eğer soketler kopuksa yardımcı olurum.( benim kopuktu kendim yaptım. kullanıyorum)

tam olarak neresi acaba anlayamadım.Soketleri nereden göreceğim bir fotoğraf ile anlatabilir misiniz ? veya video var ise.

40A lık Heater ve Defog un yeşil sigortlarını değiştirdim.
kanalların hepsi sağlam kopukluk yok ama gelen voltaj dediğim gibi düşük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
tam olarak neresi acaba anlayamadım.Soketleri nereden göreceğim bir fotoğraf ile anlatabilir misiniz ? veya video var ise.

40A lık Heater ve Defog un yeşil sigortlarını değiştirdim.
kanalların hepsi sağlam kopukluk yok ama gelen voltaj dediğim gibi düşük.

voltajı nasıl ölçtüğünüzü anlatır mısınız?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
voltajı nasıl ölçtüğünüzü anlatır mısınız?

Eksi kutubu Arka kapının kilit demirine yani şasiye temas ettirirken + kutbu ise rezistanslara temas ettirirseniz DC akımda max 20 ye ayarlarsanız sağlıklı rezistansın 12 küsur VOlt verdiğini görebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
Eksi kutubu Arka kapının kilit demirine yani şasiye temas ettirirken + kutbu ise rezistanslara temas ettirirseniz DC akımda max 20 ye ayarlarsanız sağlıklı rezistansın 12 küsur VOlt verdiğini görebilirsiniz.
yanlış anladınız nasıl ölçüldüğünü biliyorum sadece nerden ölçtüğünüzü sordum.

elektrik gelen yer şoför tarafının arkasından girer  yolcu tarafından eksiye gelir. yani aracın arkasından baktığınızda sol taraftan artı girer sağ taraftan eksiye gider. eğer sol taraftan ölçtüydeniz 12 volt gösterir. öbür tarafta eksi kopuksa hiç bir hat ısıtmaz..

fotoda lastiği kendinize doğru çekin çıkarın . döşemeyi biraz aralayın.. 12 volt giren kısım burası..
önemli olan eksi taraftan devre tamamlanıyor mu?
 onu da şöyle anlayabilirsin. rezistansı çalıştır. sağ arka döşemeye (fotonun öbür tarafı)giren kanallardan kapı demirine direk kablo koy. azda olsa buğu geçiyorsa eksi kopuktur..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
yanlış anladınız nasıl ölçüldüğünü biliyorum sadece nerden ölçtüğünüzü sordum.

elektrik gelen yer şoför tarafının arkasından girer  yolcu tarafından eksiye gelir. yani aracın arkasından baktığınızda sol taraftan artı girer sağ taraftan eksiye gider. eğer sol taraftan ölçtüydeniz 12 volt gösterir. öbür tarafta eksi kopuksa hiç bir hat ısıtmaz..

fotoda lastiği kendinize doğru çekin çıkarın . döşemeyi biraz aralayın.. 12 volt giren kısım burası..
önemli olan eksi taraftan devre tamamlanıyor mu?
 onu da şöyle anlayabilirsin. rezistansı çalıştır. sağ arka döşemeye (fotonun öbür tarafı)giren kanallardan kapı demirine direk kablo koy. azda olsa buğu geçiyorsa eksi kopuktur..

Şimdi dedikleriniz tam anlamaya çalışıyorum da benim bildğim normalde sağlıklı çalışan bir cam rezistansı ölçü aleti ile ölçülünce -12 volt veya +12 volt olarak düzgün çalıştığı takdirde gösterir.
Sürücü tarafındaki arka kapıyı açıp çıtayı çıkarıp kabloyu Kırmızı prob ile temas ettirip Siyah probu da arabanın şasi yapılacak bir yerine temas ettirip ölçsem olmuyor mu yani ?
Az da olsa buğu geçiyorsa derken buğu yokken bile ölçü aleti ile ölçüp  12 volt var mı yok mu testi yapmamız yeterli olmaz mı çünkü şu an buğu yok sistem elektrik sstemi olduğu için ölçü aleti bizi doğru sonuca götürmez mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
Şimdi dedikleriniz tam anlamaya çalışıyorum da benim bildğim normalde sağlıklı çalışan bir cam rezistansı ölçü aleti ile ölçülünce -12 volt veya +12 volt olarak düzgün çalıştığı takdirde gösterir.
Sürücü tarafındaki arka kapıyı açıp çıtayı çıkarıp kabloyu Kırmızı prob ile temas ettirip Siyah probu da arabanın şasi yapılacak bir yerine temas ettirip ölçsem olmuyor mu yani ?
Az da olsa buğu geçiyorsa derken buğu yokken bile ölçü aleti ile ölçüp  12 volt var mı yok mu testi yapmamız yeterli olmaz mı çünkü şu an buğu yok sistem elektrik sstemi olduğu için ölçü aleti bizi doğru sonuca götürmez mi ?
şöfor tarafını söktün(veya sökmeden döşemeye en yakın yerden) teli ölçersen 12volt alırsın.  (soket sağlamsa)
ama eksi taraftaki (diğer taraftaki) soket çıkıksa sağ taraftan 12 yi alırsın ama sol taraftan devre tamamlanmazsa buğu çözülmez.
sağdan 12 volt alıyorsan sol taraftaki eksi taraftaki döşemeyi sök. büyük ihtimal oradaki soket arızalı..

azda olsa buğu geçiyorsa derken .. kısa yoldan devreyı tamamla demek istedim. eksi soket arızalı devre tamamlanmıyorken siz kablo ile eksi tarafından 1 tane rezistans telini kablo ile şaseye değdirirseniz devre tamamlanırsa az da olsa o telin etrafındaki buğu çözülebilir (buğu yoksa tele hohla yani nefesini ver hemen buğulanır) demek istedim..
çözülüyorsa eksi soket arızalı..

kırmızı probu ölçersen sonuca ulaşamazsın. .zaten 12 ölçmüşsün. önemli olan eksi taraf sağlam mı? rezistansta 12 volt varsa bence eksi taraf devreyi tamamlamıyor..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
şöfor tarafını söktün(veya sökmeden döşemeye en yakın yerden) teli ölçersen 12volt alırsın.  (soket sağlamsa)
ama eksi taraftaki (diğer taraftaki) soket çıkıksa sağ taraftan 12 yi alırsın ama sol taraftan devre tamamlanmazsa buğu çözülmez.
sağdan 12 volt alıyorsan sol taraftaki eksi taraftaki döşemeyi sök. büyük ihtimal oradaki soket arızalı..

azda olsa buğu geçiyorsa derken .. kısa yoldan devreyı tamamla demek istedim. eksi soket arızalı devre tamamlanmıyorken siz kablo ile eksi tarafından 1 tane rezistans telini kablo ile şaseye değdirirseniz devre tamamlanırsa az da olsa o telin etrafındaki buğu çözülebilir (buğu yoksa tele hohla yani nefesini ver hemen buğulanır) demek istedim..
çözülüyorsa eksi soket arızalı..

kırmızı probu ölçersen sonuca ulaşamazsın. .zaten 12 ölçmüşsün. önemli olan eksi taraf sağlam mı? rezistansta 12 volt varsa bence eksi taraf devreyi tamamlamıyor..

Şimdi tekrar indim arabayı çalıştırdım buğu çözmeye bastım.
Orta güruhtaki iki tane kablo sürücü tarafı için 12 voltu veriyor.
Evet dediğiniz gibi buğuyu çözmüyor araç.
Ancak yukarıya doğru ve aşağıya doğru indikçe voltaj düşüyor.
Bir de en alttaki Toyota Temsa yazan tarafta 12 volt çıkıyor.

Yolcu tarafının orayı ölçtüğümde ise değerleri alamıyorum dediğiniz gibi.
Ancak nasıl onaracğımı bilmiyorum el girmiyor kol girmiyor hiç bir şekilde ulaşamıyorum belki de soket çıkık ama nasıl ulaşırız bilmiyorum.
Fotoğrafları çektim.
https://hizliresim.com/Lv9kg0
https://hizliresim.com/r0PW8a
https://hizliresim.com/P7X86d
https://hizliresim.com/gPmdV0
https://hizliresim.com/9YkMqZ
https://hizliresim.com/qA768Z
https://hizliresim.com/M1qNgM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
Eksi taraftan deger alamazsiniz cunku devre tamamlanip 12 volt isi olarak harcandigi icin voltaj gostermez biliyorum yanlis olabilirim.. Dedigimi yapin kabloyla bir rezistas hattini kisa devre yapin( kablonun bir ucunu rezistansa diger ucunu saseye ver. Rezistans bugu acarsa kesin devre tamamlanmiyor. Sonra ugraş)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
Eksi taraftan deger alamazsiniz cunku devre tamamlanip 12 isi olarak harcandigi icin voltaj gostermez. Dedigimi yapun kabloyla bir rezistas hattini kisa devre yapin( kablonun bir ucunu rezistansa diger ucunu saseye ver. Rezistans bugu acarsa kesin devre tamamlanmiyor. Sonra ugraş)

https://hizliresim.com/6D3gDN

buraları kanırtarak çıkarmamız mı gerekiyor acaba bu işlemleri yapabilmemiz için ?

eğer ki olası bir soket çıkması var ise ya da gevşek soket varsa bunları tekrar yerine güzelce oturtmak için bu ok ile gösterdiğim parçayı mı çıkartmamız gerekiyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
https://hizliresim.com/6D3gDN

buraları kanırtarak çıkarmamız mı gerekiyor acaba bu işlemleri yapabilmemiz için ?

once dedigimi yapin.. Eger kesin emin olursaniz lastigi cikarin. Sonra dosemeyi hafif aralayip kendinize dogru cekin. Ancak ortasinda plastik percin var. Bunu ucu y biciminde olan bir aracla cikarmaniz gerekir.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Boşuna uğraşmayın o rezistansın bazı yerlerinde kopmalar vardır onun yerine buğu olduğu zaman kalorifer aktifken klimanın düğmesine dokunun 2 dk da bütün camların buğusunu çözer içerideki nemi kurutur zaten sonrasında kalorifer devamlı kuru tutar,en kötü ihtimalle yarım saatte 2 , 3 dakika klimayı aktif edersiniz bide buğunun az olmasını istiyorsanız dış hava girişini açık veya yarım açık tutun.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
once dedigimi yapin.. Eger kesin emin olursaniz lastigi cikarin. Sonra dosemeyi hafif aralayip kendinize dogru cekin. Ancak ortasinda plastik percin var. Bunu ucu y biciminde olan bir aracla cikarmaniz gerekir.
hocam yarın deneyeceğim ama emin olmak isityorum.
Bir kablo alacağım 12 volt ölçtüğüm rezistansa dokunduracağım diğerini de camın diğer tarafıns dokundurup oradan da kapıdaki şase yaptırmak için kullandığım kapı diline dokunduracağım ve cama buğu yapıp test edeceğim değil mi? Bunun için nasıl bir kablo ile test etmem gerek lehim teli düşündüm ben

Ya da yolcu tarafındaki kapının olduğu 12 volt veren rezistansın bitiş yerinden kapıdaki şase yerine kablo çekeceğim.
Sanırım bu doğru olan.
Nasıl bir kablo ile bunu yapmam gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
hocam yarın deneyeceğim ama emin olmak isityorum.
Bir kablo alacağım 12 volt ölçtüğüm rezistansa dokunduracağım diğerini de camın diğer tarafıns dokundurup oradan da kapıdaki şase yaptırmak için kullandığım kapı diline dokunduracağım ve cama buğu yapıp test edeceğim değil mi? Bunun için nasıl bir kablo ile test etmem gerek lehim teli düşündüm ben

Ya da yolcu tarafındaki kapının olduğu 12 volt veren rezistansın bitiş yerinden kapıdaki şase yerine kablo çekeceğim.
Sanırım bu doğru olan.
Nasıl bir kablo ile bunu yapmam gerekiyor?

sag taraftaki kapinin dilinden sag en sondaki rezistansin sonunda 1 mm li kablo ile deneyebilirsin. Sadece  elinle rezistansin ustune bastirip dene..(kirmizi noktali yerler)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
sag taraftaki kapinin dilinden sag en sondaki rezistansin sonunda 1 mm li kablo ile deneyebilirsin. Sadece  elinle rezistansin ustune bastirip dene..(kirmizi noktali yerler)
Hocam 1mm elektrik kablosu değil mi yani iletken bir şey olması yeterli de mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
Hocam 1mm elektrik kablosu değil mi yani iletken bir şey olması yeterli de mi?

kablo olsun yeterli
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Ölcü aleti 12 volt göstermesi devrenin çalıştığı anlamına gelmeye bilir. tellerde deformasyon olduğu zaman 12 volt görülebilir fakat rezistanslar verimli çalışmaya bilir.