Gönderen Konu: Bir yağ eksiltme daha  (Okunma sayısı 6903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir yağ eksiltme daha
« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2020, 14:17:32 »
Merhaba  dostlar
Çoğunluğu uzun yol olan 4bin km  de 2-2.5 litre civarı yağ eksilince(Orjinal yağ filtresi+ motul 6100 10w40 kullanmıştım ) soluğu Kırıkkale'de motor ustamın  yanında aldım. Subaplar kötü olmaya başlamış, subap lastikleri kurumuş ve segmanlarda bitikmiş. Subap takımı,lastiği,  piston, segman,  kol yatak, contalar değişti, kapak taşlandı.  Kaçınılmaz  son  Rektefiye  yaptırmış olduk.  Benzinde ve sıkıştırmadan en az 300km falan kullanmam (bir depo benzinde kullanmayı düşünüyorum) ve 1000km ile 2000km arası yağ değiştirmem tavsiye edildi.
Yağ yakmanın azalacağı ama tamamen kesilemeyebilir dendi.
Hangi yağ marka ve Viskozite tavsiye edersiniz ?
Rektefiye sonrası önerileriniz var mı?
Öncelikle hayırlı olsun,
Rektefiye için Biraz erken karar vermişsiniz en azından 10W60 yağ deneyerek süreci uzatabilirdiniz ama artık yapılmış ve hayırlı olsun,yağ olarak motoru yapan ustayla konuşun öyle karar verin motorda nasıl bir işçilik yapıldığını ve hangi malzemeler ne şekilde kullanıldı bilmiyoruz,dikkat etmeniz konuyu usta size söylemiş 1000 km dolduğunda kesinlikle yağ ve filtre değişimi yaptırın,
Son olarak bu işlem için ne kadar maliyet çıktı?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2020, 14:17:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 228000
  • Model Yılı: '00
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 02, 2020, 16:08:06 »
Öncelikle hayırlı olsun,
Rektefiye için Biraz erken karar vermişsiniz en azından 10W60 yağ deneyerek süreci uzatabilirdiniz ama artık yapılmış ve hayırlı olsun,yağ olarak motoru yapan ustayla konuşun öyle karar verin motorda nasıl bir işçilik yapıldığını ve hangi malzemeler ne şekilde kullanıldı bilmiyoruz,dikkat etmeniz konuyu usta size söylemiş 1000 km dolduğunda kesinlikle yağ ve filtre değişimi yaptırın,
Son olarak bu işlem için ne kadar maliyet çıktı?
Teşekkürler
Yağ eklemekten ve kafamın bir köşesinde soru işareti kalmasından sıkıldım, satarken de yağ  yakıyor deyince  insanlar soğuyor haliyle,   araba konusunda biraz pimpirikliyim maalesef.
Araçta yapılanları  genel olarak yazdım da parça olarak kaliteli yan sanayi kullanıldı.  Motor ustam 10w40 castrol kullanabilirsin dedi sanayi klasiği olarak ;)
1550 parçacıya + 550 rektefiyeci +1000 motor ustası aldi (yağ +filtre v.s dahil)
Motor ustamız aile dostu , parçacıya ve rektefiyeciye kendi giderek uygun fiyata anlaştı...