Gönderen Konu: Bir Japon tespiti...  (Okunma sayısı 1410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bir Japon tespiti...
« : Nisan 06, 2009, 02:57:48 »
Bir Japon, Istanbul'da geçirdigi bir haftanin sonunda fikri soruldugunda sunlari söylüyor:
Türkler'in evine gittiginizde, tanimasalar da buyur ediyorlar. Siz oturmadan kimse oturmuyor. Siz sofraya geçmeden kimse geçmiyor. En iyi yere sizi oturtuyorlar. Siz yemege baslamadan kimse baslamiyor. Zorla her yemekten tattiriyorlar. Siz kalkmadan kimse, evin çocugu bile sofradan kalkmiyor. Çay, kahve, meyve, ikram bitmiyor. Herkes sizi rahat ettirmek için ugrasiyor. Kumandayi elinize veriyorlar. Sirtiniza, altiniza yastik konuyor. Yorgunluktan ölseler bile siz kalkmadan kimse gidip yatmiyor. Gitmeye yeltendiginizde bu kez birakmiyorlar. Yataklarini veriyorlar, kendileri kanepede, koltukta yatiyor. Sonra evden çikiyorsunuz ayni adamlar 180 derece degisiveriyor. Herkes arabasini üstünüze sürüyor. Arabanin burnunu çikarmazsaniz kimse yol vermiyor. Kornalar, küfürler. Serit degistirmek bile mümkün degil. Yayaysaniz isik olmayan bir geçitten mümkünü yok geçemezsiniz.
Evde öyle, arabada böyle, nasil oluyor? Bu isi çözemedim.

Sizce bu Japonun tespiti ne kadar doğru?
..Tüplü ve Öfkeli..

Toyota Club Türkiye

Bir Japon tespiti...
« : Nisan 06, 2009, 02:57:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Japon tespiti...
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2009, 08:58:06 »
Sonuna kadar doğru maalesef :( Toplu yaşamayı henüz öğrenemedik.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2009, 09:08:00 »
Adam doğru tesbit etmiş :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2009, 09:34:27 »
Evet maalesef çok doğru bir tespit, tanıdıklarımıza ya da misafirlerimize karşı gayet hoşgörülü el pençe divan duran bir toplumuz ama bu saygıyı topluyaşamda birbirimize gösterEmiyoruz, herkes birbirinin önine kırıyor ya da kırmızı yandığında geçiyor sonuç yine aynı oluyor, herkes birbiriner kazık atmaya çalışlıyor sonuç aynı hesaba geliyor, halbuki bunlar olmasa güven - saygı - sevgi olsa ne kadar iyi olur...
Belki biz burada örnek davranış ve sözlerimizle birşeyleri değiştirebiliriz, neden olmasın?
paylaşım için teşekkür Bekir bey.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 12:21:41 »
sordugun soruya bak bekirim ya :D adam durumu özetlemiş zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2009, 13:34:33 »
Çok kısa süre de çok büyük bir tespitte bulunmuş.Ben bu Japonları çok seviyorum..Geçen okul önünde yaya geçidindeki öğrencilere yol verdim.Yemediğim küfür kalmadı.. :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2009, 13:45:39 »
Geleneksel Türk efendiliğini ve asaletini sadece tanıdığımız kişilere gösteriyoruz. Tanımadıklarımıza da aynı nezaketle muamele etmemiz gerek. Okullarda hep anlatılıyor ama bu tip şeylerin aileden başlaması lazım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2009, 14:25:37 »
Ben aslında hoşgörü konusunda bu kadar iyimser değilim. Başkalarına karşı hoşgörümüz veya iyiniyetimiz, biraz da eleştirilmeyi sevmememizden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Bu şekilde karşımızdaki insanda minnet ve şükran duygusu oluşturarak onun da kusurlarımıza karşı hoşgörülü olmasını bekliyor veya sağlıyor olamaz mıyız sizce de :) Yani çok eleştirdiğimiz politikacılar gibi biz de fırsatçı (oportunist) davranıyoruz biraz. Trafikte karşılaştığımız adamla herhangi bir ilişkimiz olamayacağına göre ona saygısızca davranmaktan çekinmiyoruz. Ama o adam patronumuz, akrabamız ya da herhangi bir tanıdığımız olursa ona çok farklı davranabiliyoruz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2009, 17:37:37 »
Doğru ama yabancılar, yolcular ve zor durumdaki insanlara karşı da iyiyiz bence yani başka milletlere kıyasla. (tabi çok utanç verici istisnalar da oluyor). "Tanıdıklarımıza karşı" dedim ben ama, iki kelime konuşunca tanıdık kategorisine koyuyoruz insanları.. :) iyi yanlarımız da var.. O kadar kötümser olmayalım bence..
Kendi dünyamızda o eski asyalı nezaketine sahibiz. Dış çevrede ise akdenizli tarafımız (veya ortadoğulu tarafımız) bence ağır basıyor. O da dünyayı kurtlar sofrası olarak gören ve gidip aslanın ağzından ekmeğini koparan insanların bakış açısı.. Burnunu çıkarmazsan kimse yol vermez :) Erkek evine ekmek getiriyorsa ne iş yaptığını kimse sormaz..
İkisinin arasında bir yerdeyiz.. İlginç bir karışımız biz.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2009, 17:52:49 »
 'Cok utanc verici istisnalar'la neyi kastetmis olabilirsiniz acaba Ahmet Bey?   ::)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2009, 22:13:57 »
Hiç söz etmeyelim.. internette bir referans eksik olsun.. Ama cinsellik problemini de çözememiş bir toplumuz.. :(
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2009, 22:25:43 »
Ahmet bey cinsellik problemini çözememiş bir toplumuz demişsiniz, neyi kasdettiniz acaba? Çok özür dilerim merakımdan sordum herhangi bir tekpi gösterdiğimden değil, doğru bir noktaya değindiğinize eminim anlamaya çalışıyorum. :)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2009, 22:47:31 »
Dopdoğru bir tespit kabin koltuguna(buda ney yav ne yazmışım öyle)sürücü koltuguna geçtigimiz zaman kimseyi görmüyoruz.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2009, 23:21:42 »
Ahmet bey cinsellik problemini çözememiş bir toplumuz demişsiniz, neyi kasdettiniz acaba? Çok özür dilerim merakımdan sordum herhangi bir tekpi gösterdiğimden değil, doğru bir noktaya değindiğinize eminim anlamaya çalışıyorum. :)
Konuyu açmak istemezdim ama yılbaşında istanbulda bazı turistlere yapılanlar. Antalyada daha önce olan bazı olaylar (ve en çok yarayalanı da) insanlara güvenmek gerektiğini ispat etmek için gelinlikle otostop yaparak dünyayı gezen bir italyan bayanın Türkiye'den geçerken tecavüz edilip öldürülmesi yoluyla tezinin çürütülmesi geldi aklıma. Ama böyle psikopatları değil sıradan insanları referans almalıyız bence milli karakterimizi tanımlarken..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac