Gönderen Konu: digital km-lt saati bozuk olan varmı?  (Okunma sayısı 1794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
digital km-lt saati bozuk olan varmı?
« : Nisan 05, 2009, 22:22:25 »
selam..yeni toyota ailesine katıldık. aracımız YARİS 30.000 km.dizel.2006. 1.4 motor 90 beygir.bugün yakıtı fulledik ama eşimin kullandığı ford fesita şirket arabasında depoyu fullediğimizde bize toplam gideceğimiz km.göstererir.oda yaklaşık 700 km civarındadır fakat bugün bizim deponun gösterdiği km full olmasına rağmen 443 km idi.tabiki baya şaşrıdık üstelik aracın 30.000 bakımını yaptırmıştık.benim şahsi görüşüm digital göstergenin bozulmuş olabileceği veya yakıt şamadırası ile ilgili bir sorun olabileceği..eşimin şahsi görüşü komplo teorileri üzerine.kısacası böyle bir olay başına gelen varmı?bu arada araba acil olarak tekrar servise gidecek ..gelişmelerden haberdar ederim..

Toyota Club Türkiye

digital km-lt saati bozuk olan varmı?
« : Nisan 05, 2009, 22:22:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: digital km-lt saati bozuk olan varmı?
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2009, 23:24:52 »
Yaris'in deposu kaç litre?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2009, 00:13:26 »
Tam dolu olduğunda 443 az ama bildiğim kadarıyla son 100 km yi nasıl kullandıysan bilgisayar ona göre gösteriyor. Eğer depoyu fullemeden önceki 100 km içerisinde sürekli şehiriçi kullandıysanız, 443 gösterebilir...

Ben arabamı genellikle şehiriçi kullanırım, depoyu fullediğimde (55 lt) en fazla gördüğüm sayı 635 km oldu ama ortalama 750-800 km gidiyor. Uzun yolda 1000 i geçiyor...

2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2009, 01:52:54 »
Beyfendi öncelikle adınızı ve soyadınızı düzgün bir şekilde yöneticilerimizle görüşerek değiştirmenizi rica ediyorum.
Sizi birde "Tanışma" bölümünde ayrı bir başlık altında biraz detaylı bir şekilde tanıyabilirmiyiz?
Daha sonrasında konu açıyorsunuz soru soruyorsunuz cevap alıyorsunuz ve aldığınız cevaba karşılık biz yinede servise gidelim diyorsunuz.Gelecek cevaba güvenmiyorsanız neden konu açıyorsunuz?O zaman direk servisten cevabınızın dogrusunu öğrenebilirsiniz.Teşekkürler.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 14:33:34 »
Beyfendi öncelikle adınızı ve soyadınızı düzgün bir şekilde yöneticilerimizle görüşerek değiştirmenizi rica ediyorum.
Sizi birde "Tanışma" bölümünde ayrı bir başlık altında biraz detaylı bir şekilde tanıyabilirmiyiz?
Daha sonrasında konu açıyorsunuz soru soruyorsunuz cevap alıyorsunuz ve aldığınız cevaba karşılık biz yinede servise gidelim diyorsunuz.Gelecek cevaba güvenmiyorsanız neden konu açıyorsunuz?O zaman direk servisten cevabınızın dogrusunu öğrenebilirsiniz.Teşekkürler.
   Emre bu usluba hiç gerek yok.Malum koca net dünyasında Nick ile değil de gerçek ad soyad ile kullanımda olan kaç tane site varki.Belirttiği ismi ile Çağlabuğra arkadaşımız yönetimden rica edip gerçek ismini düzelttirebilir.Sanırım sizin ve eşinizin isminin birleşimi olsa gerek.Yanlışmıyım.
  Ayrıca forumumuzu ve diğer arkadaşlarımızı tanımadıkları için de gerçekçi  bakarsan eğer güvenmemiş olabilirler verilen yanıta.Bu da çok doğaldır.
  Çağlaburak arkadaşım;tanışma bölümünde kendinizi iş,yaş,şehir gibi tanıtırsanız memnun olurum.Birde en üst kısımda PROFİL bölümünde kan grubunuz ve Yarisiniz ile yaş ve şehir bilgilerinizi de tamamlarsanız seviniriz forum olarak.Tekrar aramıza hoş geldiniz..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2009, 23:30:24 »
özcan bey iyi niyetiniz için teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi.emre beyden fırça yiyince aksaklığı düzelttik.arabayı eşim kullanacak sonuçta ortak alan sözkonusu.bu arada bana verilen cevapta sanırım kelimesi var.dolayısıyla net bir cevap değil.ve net cevabı almakta en doğal hakkımız sonuçta bu cevapta yetkili serviste.gelişmeleri bildiririz.forumların varlık nedeni aksaklıklara çözüm bulunması ve yaşananların anlatılmasıdır bizde bu hakkımızı kullandık. .aklımımıza takılan her şeydede soru sormam durumuz burada gayet açık.vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2009, 23:35:37 »
Tahir bey siz yeniden mi üye oldunuz.Buna gerek yoktu ki!Yönetici arkadaşlardan rica eder adınızı düzeltirirdik..Neyse artık olan olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2009, 23:41:52 »
özcan bey iyi niyetiniz için teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi.emre beyden fırça yiyince aksaklığı düzelttik.arabayı eşim kullanacak sonuçta ortak alan sözkonusu.bu arada bana verilen cevapta sanırım kelimesi var.dolayısıyla net bir cevap değil.ve net cevabı almakta en doğal hakkımız sonuçta bu cevapta yetkili serviste.gelişmeleri bildiririz.forumların varlık nedeni aksaklıklara çözüm bulunması ve yaşananların anlatılmasıdır bizde bu hakkımızı kullandık. .aklımımıza takılan her şeydede soru sormam durumuz burada gayet açık.vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..
Yok Tahir Bey sakın fırça olarak anlaşılmasın.Aralarında boşluk bırakarak yazsaydın madde şeklinde olduguda anlaşılıcaktı.Hepsini bir kerede yazdıgım icinde sanırım öyle anlaşılmış.Haklısınız.Fırça olarak anlaşıldıysa özür dilerim sizden ve forum üyelerimizden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2009, 23:53:05 »
  Senin adına sevindim Emre.Yanlış anlaşılma için bile özür dilemen güzel bir davrannış.:alkis: +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2009, 01:17:39 »
arkadaşlar bende 2006 terra sedan var ben bu dediginiz gostergeyi bulamadım aracta ben mi bulamadım yoksa aracın ole bi ozelligi yok mu tune veya mode tusuna basınca km-lt yazısı cıkıyo ama kaç km daha yol yapabilecegi yazmıyo şimdiden teşşekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2009, 08:49:43 »
yol bilgisayarı,
-anlık lt/ 100 km,
-ortalama lt/ 100 km,
-ortalama hızı gösteriyor sadece.  (bir de ayarlardan km yerine mil seçilebiliyordu galiba)

yani kaç km daha gideceğiniz ya da kaç lt daha yakıt kaldığını göstermiyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2009, 15:41:28 »
arkadaşlar bende 2006 terra sedan var ben bu dediginiz gostergeyi bulamadım aracta ben mi bulamadım yoksa aracın ole bi ozelligi yok mu tune veya mode tusuna basınca km-lt yazısı cıkıyo ama kaç km daha yol yapabilecegi yazmıyo şimdiden teşşekkurler
Buradaki konu Yaris lerdeki yeni corolla daki dijital kadranlar için.Sizin aracınızda dijital kadran ve bu özellikler bulunmuyor.Olanca özellikleri de Murat İskefiyeli abim yapmış zaten. :)