Gönderen Konu: Bahar gelmiş neyime,anam anam garibem,ellerim yara çizik içinde kaldı,ben garip  (Okunma sayısı 4962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Bugün sınavdan gelip güzelce kahvaltı yaptıktan sonra,içimde ki ses al Corolla'yı götür temizle çocuğu dedi..Bende öyle yaptım ama senmisin yapan..Ellerim ve kollarım çizik,yara bere içinde kaldı.Başlığı da
       "Bayram gelmiş neyime,anam anam garibem
        Kan damlar yüreğime,anam anam garibem"
   adlı türküden esinlenerek yazdım.E hazır motora girmişken,dışını da temizleyeyim dedim ve daldım arabaya.Önce sünger ile yıkadım.Daha sonra Corolla'nın  tüm kaporta kısmını güzelce fısfıs yardımı ile mazotladım.Ondan sonra da girdim bıcıbıcıya.Sonuç elbetteki süper.Mazotla yıkadıktan sonra sanki arabaya boya koruma ve kadife çekmişim gibi oluyor.İlerleyen günler de A4'ü komple,tavan-taban-koltuk yıkayacağım.Bunu malzemelerden tüm aşamalara kadar fotolayıp siteye ekleyeceğim.Hatta topic başında kalıcı olsun ki,isteyen arkadaşlar sorlanmadan hemen ulaşabilsinler.
İşte kareler;
Mazotla yıkandıktan sonra camda ve kaporta da boncuk boncuk su kalıyor

Motor kabininden görüntüler

ABS ve cam suyu bölgesi..

Gaz teli ve hava giriş bölgesi..

Manifolt bölgesi ve LPG gaz kesicisi,aks körüklerinden bir enstantane..

Motor kaputu...İzolasyon keçesinin montaj tırnaklarından bulabilsem korkusuzca söküp yıkayacağım ama işte..:(

Tüm plastik aksamlar yağmur-kar suları yünüden solma eğilimi göstermişler.Yarın süt alıp silince daha da canlı duracaklar.O gördüğünüz solmalar kir değildir.Aman ha arkamdan "kirli kirli bırakmış "demeyin.Motor temizliği konusun da yardım isteyen arkadaş olursa seve seve yardımcı olurum.Çekinmeyim ha...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ellerine sağlık sahibim benim diyo baksanıza :D

Şu araçların motor kaput bölümünde evmediğim bir yönüde kaputtaki yalıtımda uç kısımlardaki farlara yakın olan taraflara klips atmayarak orda oluşan sarkmalar.Her kaputu açışımda (Genelde yağına suyuna bakmak için açıyorum sıkıntı yaratmıyo) gözüme batıyor.Bunada bir çözüm arıyacam bir gün.

Tekrar ellerine sağlık. Ne kadarda mutlu olmuştur şimdi, yüzü gülüyodur mışıl mışıl uyuyodur parkında. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Corolla karanlıkta bile parlıyor.Işıl ışıl olmuş.Emre abisi birde pasta ve cilası tamamlanınca çok güzel olacak.Bazen düşünüyorum da iyiki satılmamış arabam.Çok seviyorum ben onu.Ne Passat nede A4 Emre.Bunun yeri bambaşka...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
özcan bey valla elinize sağlık...biraz hırpalanmışsınız gerçi ama deymiş doğrusu  :) ...pırıl pırıl olmuş... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Eline saglik Ozcan tertemiz olmus masallah :) Gecmis olsun bu arada...
Motorun her tarafina yag sicramisti yag degisimi sirasinda. Ben de dun once yag cozucu sprey yardimiyla motorun uzerini, etrafini temizledim.
Bizim burada tuz yuzunden arka tekerlek ustlerinde pas lekeleri belirmeye basladi.Araba eski tabii. Orasi icin de zimparayla temizlik ve boya takviyesi dusunuyorum bakalim ne zamana yapabiliriz :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
Motorun her tarafina yag sicramisti yag degisimi sirasinda. Ben de dun once yag cozucu sprey yardimiyla motorun uzerini, etrafini temizledim.
Bizim burada tuz yuzunden arka tekerlek ustlerinde pas lekeleri belirmeye basladi.Araba eski tabii. Orasi icin de zimparayla temizlik ve boya takviyesi dusunuyorum bakalim ne zamana yapabiliriz :)
Zımparayı atıp hemen peşinden boya düşünmüyosun dimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Bakacagm artik kitaplara ve ogrenecegim bu forumda Emre :P  Nasil yapilir acep? Primerd edikleri macun mu cekilir once? Bu isi ilk defa yapacagim, hicbir bilgim yok.Mumkun oldukca kucuk bir alan uzerinde calismayi dusunuyorum.Arka teker ustleri, ice dogru kivrilmis (zemine paralel) yerleri, ancak altindan bakarsak goruluyor. Ne dersin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
özcan bey valla elinize sağlık...biraz hırpalanmışsınız gerçi ama deymiş doğrusu  :) ...pırıl pırıl olmuş... :alkis:
 Ben müzisyen-yorumcu adamım.Bana böyle :alkis: olayına girmeyin.Sahneye çıkma isteğim depreşti yine.. :) Özer bey teşekkür ederim iyi niyetleriniz için.Sağ el bileğimde ağrı başladı ama olsun.Tertemiz bir arabaya binmek daha bir zevk veriyor bana.

Ahmet senin işin daha zor.Çook çok kolay gelsin sana.Pas lekeleri nerede meydana gelmeye başladı.Kaportada mı yoksa..Vallahi orda olsaydım beraber bir dalardık.Motor yağ kapağından girer egzost'dan çıkardık..Allah beaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
:D Cok sagol Ozcan. Yag falan kalmadi aslinda, sprey ise yariyor.Ama metal motor kapagi parlamiyor, cok mat duruyor.Celik parlatici falan var ama, dokme demir mi, celik mi ne oldugunu bilmiyorum motor kapaginin.

Pas izleri arka tekerlek uzeri kaportada, metalin kivrilarak yere ve tekerlege paralel olarak geldigi (davlumbazla birlesen) yerlerde var. 1-1,5 santim kalinliginda bir serit halinde bu kivrim. Tam tuzun karla birlesip yapistigi yerlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Pekte anlamadığım bir konu orası.Orta kalınlıkta bir zımpara işini görür.Bu tarz işlerde problem 1 cm ise,çalışma alanı 3 cm olacak.İyi kontrol etmen gerek.Çürük veya pas nereye kadar gidiyor.Yapmışken tam yapmış ol.Daha fazla paslanıpta iş açmasın başına..Sana şimdiden Allah kolaylıklar versin der,ben de doğru yatağa...Yorgunluğumu atmam lazım.Yarın belki farlarımı içtende temizlemek için çalışmalara girebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
Ahmet abi be nsenin demek istedigin yeri anladım.Ama hatırlayamayan arkadaşlarımız için istersen yandan çekilmiş bir fotograf veya daha yakında nvarsa paint gibi program ile işaretleyip de göstererek hatırlamalarına yardımcı olabilirsin.

İşleme gelince aslında yarım gün bile sürmicek bir iş (kurumasına bağlı).Paslı bölgeden bir iki santim daha geniş zımparalayarak pası kaportadan iyice kesin bir şekilde emin olana kadar atman gerekir.Yoksa yaptığın iş boşa gider.Sonra astar macunu atıcaksın.O kuruyacak.Güneşli bir yerde değil garaj içinde güneş görmeyen ortamda kendi halinde.Kuruduktan sonra su zımparası ile ortaki kıvrımı vs vererek pürüzsüz bir şekilde düzelticeksin.Sonra pasını attıgın macunlu bölge haricindeki bölgeyi kağıt bant yardımıyla gazeteule diğer yerleri genişçe bir şekilde kapatman gerekli.Aracının boya koduna uygun olanı alıcaksın.Vernikli ise sonradan vernik atmanada gerek kalmıyabilir ama atarsan da daha iyi olur.Senin püskürtme tabancasıyla atman içinde bir kompressor e ihtiyacın olucak. sonra nizami bir şekilde bekletmeden duraklamadan sırayla püskürterek bölgeyi boyicaksın.Aslında oraya sanki boyanın altına mastik çekilmiş gibi bir madde de sürüyorlar daha kalın olması için ama onlarda sanırım yok.Ve yine sanırım biraz uzun işlem aşamaları yaptım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Sagol Ozcan, sana iyi geceler, Allah rahatlik versin :)

Emre sen de cok sagol aciklaman icin. Resmi cekip eklerim. Biraz zahmetli bir is gibi gorunuyor ama :)

Baska bir arabanin resmi uzerinde kalemle isaretledigim yerin ic kismi, yere paralel olan, disaridan bakilinca gorulmeyen, ama alttan bakilinca gorulen yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
Sıfır dan başlayanlar için öyle.Uzun süreli çözüm için. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Havalar birazcik isinsin bu islemi yapacagim nasipse. Sadece bu araba uzerinde degil, ileride baska arabalarda da er ya da gec bu problemle karsilasacagimiz icin ogrenmem lazim. Tekrar sagol Emre :) Resim de eski bir Lexus resmi. Bu aralar ucuzundan/temizinden denk getirebilirsem 91-94 model arasi bir LS 400 almayi dusunuyorum. Kirmizi isiklarda hep geride kaliyoruz (cocukca ama tekrarladikca etkiliyor), otoyolda baska serit yokmus gibi herkes benim bulundugum serite, tam da onume geciyor. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Eline sağlık Özcan, temiz olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
ahmet normal boya değil de meges tarzı boyalar kullanırsan daha dayanıklı olur kanısındayım. biz otobüste bagajları, bagaj kapak eteklerini önce meges ile boyar. üzerine normal boya atardık. suya, pasa daha dayanıklı oluyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Emeğin özenin ve ilgin için bravo Özcan abi, gerçekten insanın arabasını sevmesi böyle birşey işte insan içinden çıkmak - üstüne toz konsun - biryerine birşey olsun istemiyor...
Eline emeğine sağlık.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Eline sağlık Özcan, temiz olmuş.
  Teşekkürler Hakan abi.

gerçekten insanın arabasını sevmesi böyle birşey işte

Kırık dökük 131'e bile bu özeni gösterirdim.Eski de olsa yenide olsa arabam,özellikle içi çok temiz olmalı.Araba değilde sanki üstüm başım kirliymiş gibi bir moda giriyorum.Ne yapayım huyum kurusun... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Özcan Bey parlamış ayna gibi duruyor
helede 1.fotodaki o su taneleri dahada şık duruyor
biraz daha yakından yanlamasına makro çekse idin sanat eseri olurdu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Özcan Bey parlamış ayna gibi duruyor
helede 1.fotodaki o su taneleri dahada şık duruyor
biraz daha yakından yanlamasına makro çekse idin sanat eseri olurdu ;)
   Parlaklık ve su damlaları mazotun marifeti.Kendisine teşekkürü bir borç bilirim.,0,250 ml su şişesi 1 Tl lik mazot alıyor.Bu da bana 8-10 yıkama yetiyor.
   Dediğiniz şekilde çekmeyi düşünmedim değil.Niye çekmedim bende onu bilmiyorum işte.Diğer mazotlu yıkamada muhakkak çekeceğim..Bakalım nasıl olacak..