Gönderen Konu: 4a-f karbüratör  (Okunma sayısı 3695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
4a-f karbüratör
« : Nisan 05, 2009, 20:53:04 »
merhaba arkadaşlar.
benim 92 corollam artık yaşından ötürü müdür nedir bilmem ama 100km de kafadan 14-15 lt yakıyor. birsürü yere götürdüm. ateşleme sistemidir şudur budur derken en sonunda karbüratördendir dediler. neyse velhasıl kelam ben de uygun bir karbüratör veya bunlar için yurtdışında bulunan tamir kitlerinden arıyorum. yeni karbüratör ve çıkma fiyatları biraz yüksek geldi. bilgisi olan var mı arkadaşlar?
teşekkürlerr

Toyota Club Türkiye

4a-f karbüratör
« : Nisan 05, 2009, 20:53:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 4a-f karbüratör
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2009, 21:01:40 »
ilki weber karburatör, yazdığına göre 10-15 beygir ekstra güç sağlıyor, genelde weberler bu şekilde artı güç sağlar zaten. Ancak tüketimin aynı kalacağını yazıyor ki bundan pek emin değilim :) Ayrıca otomatik jikleyi desteklemiyor, yani jikle için ekstra bir kablo çıkışı varmış.

İkincisini biliyorum, tamir kiti. Conta, vida vs gibi sarf malzemesi var içinde. Karburatörü yenilemeye yarıyor, denenebilir, ancak çok da fazla birşey beklememek gerek, özellikle aracınız otomatik vites ise tüketim fazla oluyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2009, 00:36:03 »
bence hiç uğraşma aynı motor koduna sahip farklı kasalara sahip sürücüleriz.Benimde rahat 13-14 lt yakıyor 100 kmde.Ne yaptıysam olmadı.Arabayı satılığa çıkardım.enjeksiyonlu alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 18:28:21 »
bence hiç uğraşma aynı motor koduna sahip farklı kasalara sahip sürücüleriz.Benimde rahat 13-14 lt yakıyor 100 kmde.Ne yaptıysam olmadı.Arabayı satılığa çıkardım.enjeksiyonlu alacağım.

hmm... gerçekten durum bu kadar umutsuz mudur.  bence bir anormallik var ikimizin araçta da. 6 silindirli araçlar kadar yakmamalı bu 1.6lar karbüratörlü de olsa.
alper bey işte sorun bu linktekileri getirme problemi. :(  tr'de yok mudur  bu veya benzeri şeyler. benim buldugum eski çıkma karb.'ler de epey pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2009, 16:16:55 »
o weber karburatöre biraz baktım, 32/36 çift kelebekli model

ham karburatör fiyatı (kit değil bu!): http://www.webercarbsdirect.com/32_36_DGEV_p/22680.033b.htm

weber K740 olarak geçiyor kit, neredeyse tüm toyota karburatörlü araçlara uyuyormuş.

bir elemanın görüşleri var burda:
http://www.tercel4wd.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=1198&start=15

uzun yolda 8.4 litre/100km yapmış, orjinali ile 10.2 olduğunu iddia ediyor.

temin konusuna gelince. weber karburatör getinler olduğunu biliyorum, draglerde ve bazı eski araçları (vw golf mesela) modlamada kullanılıyor. Ama kimler bilmiyorum :(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2009, 21:04:37 »
hmm. sagol. sadece karburatoru bulmak yetmiyor sanırım. bir de ara aparatı lazım.
neden bulunmaz ki bu memlekette bu seyler :(