Gönderen Konu: Yeni Kasa Corolla Kişiselleştirme Menüleri  (Okunma sayısı 20571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Kasa Corolla Kişiselleştirme Menüleri
« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2021, 11:38:15 »
Merhabalar. Resimlerden hangisinde kumandadan cam indirme-kaldırma ayarı olduğunu seçemedim. Muhteşem toyota ustama göstereceğim de :)

Sizin soruyu görmemişim. O menüyü eklemeyi unutmuşum. Power Window seçeneği altında.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2021, 11:38:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 01, 2021, 19:09:16 »
Teşekkürler ama gerek kalmadı. Mini vci bulamıyorum. Bakalım servisi ikna edebilirsem orada yapacam artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 05, 2021, 16:54:20 »
Sizin soruyu görmemişim. O menüyü eklemeyi unutmuşum. Power Window seçeneği altında.

Hiç önemli değil acelem yoktu zaten. Teşekkürler değerli cevabınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 25, 2021, 15:47:56 »
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54837.msg1112096#msg1112096

[attach=1]
-Bu kabloyu almamdaki en önemli neden emniyet kemeri uyarısını kapatmaktı.
-Sırasıyla sürücü, yolcu, arka sağ, arka sol, arka orta emniyet kemeri uyarı sesini kapattım.
-Alttan 2. seçenek konfor sinyal sayısı seçimi. İsterseniz kapatabilirsiniz, isterseniz sayıyı artırabilirsiniz.
-En altta ise sinyal sesi seviyesi ayarlanabiliyor. Ben en düşüğe kısmayı tercih ettim.

Bizim bu kasalarda arka koltuk emniyet kemer uyarısı var mı? Benim çocuklar arkada sürekli takıp çıkarıyorlar ama bir uyarı almadım. CRV ve ACCORD da bu güzel bir özellikti. Bilgi ekranında arka yolcular için uyarı vardı çocukların çıkarıp çıkarmadğını görebiliyordum hemen.

Birde şu anahtar üstündeyken şoför kapısı uyarısının iptal yolu varsa süper olur valla. Ayak altını süpürürken deli ediyor o ses beni :)

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 25, 2021, 20:17:19 »
Bizim bu kasalarda arka koltuk emniyet kemer uyarısı var mı? Benim çocuklar arkada sürekli takıp çıkarıyorlar ama bir uyarı almadım. CRV ve ACCORD da bu güzel bir özellikti. Bilgi ekranında arka yolcular için uyarı vardı çocukların çıkarıp çıkarmadğını görebiliyordum hemen.

Birde şu anahtar üstündeyken şoför kapısı uyarısının iptal yolu varsa süper olur valla. Ayak altını süpürürken deli ediyor o ses beni :)
Buzzer'ın fişini çekersen o sesten kurtulursun, Toyota da arka koltukta uyarı olmaması daha iyi çünkü en ufak bir poşet dahi koysanız emniyet kemeri uyarı sesi susmuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #25 : Kasım 25, 2021, 23:50:46 »

Anahtar uyarısını kapatmanın yolu yok. Alışınca fena değil. kontak açık olunca ötmüyor abi.

arka yolcu için uyarı galiba 2020 sonrasında geldi.

O buzzerın fişi çekilirse, far açık, cam açık vs tüm uyarılar duyulmaz.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 26, 2021, 00:52:59 »
2021de arka koltuk uyarı sadece ekranda var, sesli uyarı olarak yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 26, 2021, 10:03:49 »
Buzzer neymiş ya araştırayım onu, kapı sesi uyarısına gıcık oluyorum ben :)

Benim aracım 2020 Temmuz çıkışlı ama o koltuk uyarısı yok, sadece bilgi ekranında göstermesi yeterliydi aslında.

Buzzer'ın fişini çekersen o sesten kurtulursun, Toyota da arka koltukta uyarı olmaması daha iyi çünkü en ufak bir poşet dahi koysanız emniyet kemeri uyarı sesi susmuyor.

Ümit hocam eşimin aracında uyarı var ama şöyleki arka emniyet kemerini yolculuk esnasında takıp çıkarırsan deli gibi ötüyor, hiç takmadıysan eğer herhangi bir uyarı yapmıyor. Benim CRV ve Accordda da kemeri takıp çıkardığında  tek bir tın sesi çıkararak bilgi ekranında görünüyordu.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 26, 2021, 23:13:19 »
Anahtar uyarısını kapatmanın yolu yok. Alışınca fena değil. kontak açık olunca ötmüyor abi.

arka yolcu için uyarı galiba 2020 sonrasında geldi.

O buzzerın fişi çekilirse, far açık, cam açık vs tüm uyarılar duyulmaz.
Dönem dönem değişik şekilde eklemeler yapılıyor 2007 E120 kasa sol pakette ön yolcu koltuğu uyarısı var mesala,bir zamanlar bu özellik olan araçlarda eğer emniyet kemeri takılı değilse kaza anında hava yastığı patlamadığı gibi bir yazı okumuştum ne derece doğru bilmiyorum,
Buzzer neymiş ya araştırayım onu, kapı sesi uyarısına gıcık oluyorum ben :)

Benim aracım 2020 Temmuz çıkışlı ama o koltuk uyarısı yok, sadece bilgi ekranında göstermesi yeterliydi aslında.

Ümit hocam eşimin aracında uyarı var ama şöyleki arka emniyet kemerini yolculuk esnasında takıp çıkarırsan deli gibi ötüyor, hiç takmadıysan eğer herhangi bir uyarı yapmıyor. Benim CRV ve Accordda da kemeri takıp çıkardığında  tek bir tın sesi çıkararak bilgi ekranında görünüyordu.
Buzzer küçük bir hoparlör oluyor,sesin nereden geldiğini takip ederseniz bulursunuz genelde göğüsün sol tarafında olur,kapıyı açınca anahtar üzerindeyse ötmeye başlar, Mutlu bey'in bahsettiği gibi kontak açık olursa ötmez.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 27, 2021, 20:54:09 »
Arkadaşlar, Hybrid Dream'de cama su sıktığımda camı birkaç kere silip duruyordu, birkaç saniye sonra bir kere daha siliyordu. Bugün fark ettim, o son silme hareketini artık yapmıyor. Yüzük şeklindeki silme sıklığı ayarını değiştirerek denedim, yine olmadı. Cama su sıkınca birkaç kere silip duruyor. O son silme hareketini yapmıyor. Ne zamandır yapmadığının farkında değilim ama Ekim ayının başında 45.000 bakımına girdim yetkili serviste. Bakımda kişiselleştirme menüsünden şerit değiştirme sinyalini 5'e çıkarttım, kumandadan cam kapatma özelliğini açtırdım. Bir de silecek süpürgelerini değiştirdiler.

Bu son silme hareketi ne zaman ve niye iptal olmuş olabilir?

Araçta yağmur sensörü mevcut değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #30 : Kasım 27, 2021, 22:15:46 »
Bununla alakalı bir menü yok.
Ben fazla silmesini sevmiyorum hatta, boş yere silecek lastiğini eskitiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 27, 2021, 23:49:05 »
Arkadaşlar, Hybrid Dream'de cama su sıktığımda camı birkaç kere silip duruyordu, birkaç saniye sonra bir kere daha siliyordu. Bugün fark ettim, o son silme hareketini artık yapmıyor. Yüzük şeklindeki silme sıklığı ayarını değiştirerek denedim, yine olmadı. Cama su sıkınca birkaç kere silip duruyor. O son silme hareketini yapmıyor. Ne zamandır yapmadığının farkında değilim ama Ekim ayının başında 45.000 bakımına girdim yetkili serviste. Bakımda kişiselleştirme menüsünden şerit değiştirme sinyalini 5'e çıkarttım, kumandadan cam kapatma özelliğini açtırdım. Bir de silecek süpürgelerini değiştirdiler.

Su sıkmak için dokunduğunuz süreyi biraz daha uzun tutmanız gerekiyor,suyu az sıkınca tekrar silmeye gerek yokmuş gibi düşünüyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 29, 2021, 08:39:28 »

Bu olayı bende fark ettim ve kendimce (belki yanlış olabilir) hareket halindeyken o son silmeyi yapmıyor. Ümit beyin dediği gibi suyu az sıktığınızda da son silmeyi yapmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 30, 2021, 00:40:32 »
Su sıkmak için dokunduğunuz süreyi biraz daha uzun tutmanız gerekiyor,suyu az sıkınca tekrar silmeye gerek yokmuş gibi düşünüyor.

Evet haklısınız. Biraz fazla sıkınca son silmeyi yaptı. Severim düşünen arabaları :)

Hatta önce suyu sıkıyor, sonra silecekleri çalıştırıyor. Cam ıslanmadan sileceği sürüp camı çizmiyor, lastiği bozmuyor. Diğer markaların yeni model arabalarını bilmem ama gördüğüm bindiğim bütün arabalarda su sıkmaya başlar başlamaz silecek de çalışmaya başlıyor, pis camı kuru kuru süpürüyor su gelene kadar.

İnce düşünceler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 30, 2021, 22:54:59 »
Evet haklısınız. Biraz fazla sıkınca son silmeyi yaptı. Severim düşünen arabaları :)

Hatta önce suyu sıkıyor, sonra silecekleri çalıştırıyor. Cam ıslanmadan sileceği sürüp camı çizmiyor, lastiği bozmuyor. Diğer markaların yeni model arabalarını bilmem ama gördüğüm bindiğim bütün arabalarda su sıkmaya başlar başlamaz silecek de çalışmaya başlıyor, pis camı kuru kuru süpürüyor su gelene kadar.

İnce düşünceler bunlar.
Toyota'nın en eskisinde bile aynı özellik var,su sıkmaya başladıktan sonra hemen silme yapmaması dahada güzel aslında şuanda kullandığım 2016 dobloda aynı.
TOYOTA CORONA 3S FE