0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Resimlerden hangisinde kumandadan cam indirme-kaldırma ayarı olduğunu seçemedim. Muhteşem toyota ustama göstereceğim de
Sizin soruyu görmemişim. O menüyü eklemeyi unutmuşum. Power Window seçeneği altında.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54837.msg1112096#msg1112096[attach=1]-Bu kabloyu almamdaki en önemli neden emniyet kemeri uyarısını kapatmaktı.-Sırasıyla sürücü, yolcu, arka sağ, arka sol, arka orta emniyet kemeri uyarı sesini kapattım.-Alttan 2. seçenek konfor sinyal sayısı seçimi. İsterseniz kapatabilirsiniz, isterseniz sayıyı artırabilirsiniz.-En altta ise sinyal sesi seviyesi ayarlanabiliyor. Ben en düşüğe kısmayı tercih ettim.
Bizim bu kasalarda arka koltuk emniyet kemer uyarısı var mı? Benim çocuklar arkada sürekli takıp çıkarıyorlar ama bir uyarı almadım. CRV ve ACCORD da bu güzel bir özellikti. Bilgi ekranında arka yolcular için uyarı vardı çocukların çıkarıp çıkarmadğını görebiliyordum hemen.Birde şu anahtar üstündeyken şoför kapısı uyarısının iptal yolu varsa süper olur valla. Ayak altını süpürürken deli ediyor o ses beni
Buzzer'ın fişini çekersen o sesten kurtulursun, Toyota da arka koltukta uyarı olmaması daha iyi çünkü en ufak bir poşet dahi koysanız emniyet kemeri uyarı sesi susmuyor.
Anahtar uyarısını kapatmanın yolu yok. Alışınca fena değil. kontak açık olunca ötmüyor abi.arka yolcu için uyarı galiba 2020 sonrasında geldi. O buzzerın fişi çekilirse, far açık, cam açık vs tüm uyarılar duyulmaz.
Buzzer neymiş ya araştırayım onu, kapı sesi uyarısına gıcık oluyorum ben Benim aracım 2020 Temmuz çıkışlı ama o koltuk uyarısı yok, sadece bilgi ekranında göstermesi yeterliydi aslında. Ümit hocam eşimin aracında uyarı var ama şöyleki arka emniyet kemerini yolculuk esnasında takıp çıkarırsan deli gibi ötüyor, hiç takmadıysan eğer herhangi bir uyarı yapmıyor. Benim CRV ve Accordda da kemeri takıp çıkardığında tek bir tın sesi çıkararak bilgi ekranında görünüyordu.
Arkadaşlar, Hybrid Dream'de cama su sıktığımda camı birkaç kere silip duruyordu, birkaç saniye sonra bir kere daha siliyordu. Bugün fark ettim, o son silme hareketini artık yapmıyor. Yüzük şeklindeki silme sıklığı ayarını değiştirerek denedim, yine olmadı. Cama su sıkınca birkaç kere silip duruyor. O son silme hareketini yapmıyor. Ne zamandır yapmadığının farkında değilim ama Ekim ayının başında 45.000 bakımına girdim yetkili serviste. Bakımda kişiselleştirme menüsünden şerit değiştirme sinyalini 5'e çıkarttım, kumandadan cam kapatma özelliğini açtırdım. Bir de silecek süpürgelerini değiştirdiler.Bu son silme hareketi ne zaman ve niye iptal olmuş olabilir?Araçta yağmur sensörü mevcut değil.
Su sıkmak için dokunduğunuz süreyi biraz daha uzun tutmanız gerekiyor,suyu az sıkınca tekrar silmeye gerek yokmuş gibi düşünüyor.
Evet haklısınız. Biraz fazla sıkınca son silmeyi yaptı. Severim düşünen arabaları Hatta önce suyu sıkıyor, sonra silecekleri çalıştırıyor. Cam ıslanmadan sileceği sürüp camı çizmiyor, lastiği bozmuyor. Diğer markaların yeni model arabalarını bilmem ama gördüğüm bindiğim bütün arabalarda su sıkmaya başlar başlamaz silecek de çalışmaya başlıyor, pis camı kuru kuru süpürüyor su gelene kadar. İnce düşünceler bunlar.