0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün 2004 golf 5 fsi aracımı sattım 208000km de motor performansı beni şaşırttı. %98 ölçüldü ekspertizde. Ne yağ yakma var ne üflemesi.Egsozdan damla damla su atıyor.(verimli yanmadan dolayı olabilir) Artık sadece japonlar sağlamdır diye sabit bakış açısına sahip değilim..İyi ki almışım diyebileceğim bir araç. Japonların üretim felsefesi olabildiğince basitleştirerek maksimum dayanım gücünü yakalamak. Poke yoke, kaizen gibi terimler açıklayıcı olacaktır.
2017 de sattığım megane 2 dizel aracım 170.000 km ye gelmişti. Ve motorunda hiçbir sorun yoktu. Sattığım kişiyi tanıyorum ve şuan 200.000 km yi geçmiştir. Onda da motor sorunu olmadı. AMA araç neredeyse her hafta bir yerinden ki çoğunlukla elektrik ve kaporta aksamından arızalanıyordu. İlla ki motor arıza yapmaz. Zaten yağı suyu zamanında değişen fazla agresif kullanılmayan motor arıza yapmaz. Meganın birkeresinde kapı kiliti ve cam krikosu arızalandı. İzmirde sadece bu işi yapan bir ustaya gittim. Muhabbet açıldı. Bize ençok reno ve vw grubu araç geliyor dedi. Ve şunu ekledi. Herkes Toyota sahibi olsa biz aç kalırdık.