0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim.evet 5w30 yağ konuldu. daha önce forumda bu konuyla ilgili yazmıştım. servislerle 0w20 yağ konusunda çok tartıştım ancak sonuç alamadım. dışardan yağ da kabul etmediler.bize yağı toyota gönderiyor Türkiye şartlarında böyle dediler. mecbur kaldım ama bir sonrakine servise gitmeyi düşünmüyorum.
Ümit bey Adana,Gaziantep,Diyarbakır ve Van bayileri gidebileceğim bayilerdi bunlar kabul etmedi. Diyarbakır kabul etse bile garanti dışı bırakacağını söyledi. Gerçekten servislerle anlaşabilmek çok zor. Hepsi farklı uygulamalar yapıyor. Aynı sıkıntıyı Toyota Protect için de yaşadım. Ürünü satarken 5 yıl garantili ve her sene yenileme hakkınız var dediler. Aldığım bayi dışında başka bayiye sorduğumda yenileme yok sadece kontrol var dedi. Toyota merkezi arıyorum onlar da yine bayiye yönlendiriyor. Bu tür sorunları çözen bir otorite yok malesef. Koskoca Toyota servislerin insafına bırakılmış.
Önce 0/20 mi yoksa 5/30 mu koyulmalı sorusuna bir cevap bulmak lazım. Ben de aracımın ilk 40 bin bakımını serviste yaptırdım, devamlı 5/30 konuldu. 0/20'nin ülkemiz şartlarında ne gibi avantajı dezavantajı olur onu bilmiyorum.
0w20 yağı peki hangi marka almalı? servisten toyota'nın kendi markasını mı almalı? yoksa internette uygun fiyatlı olarak motul var, onu mu almalı? Bu konudan biraz bağımsız olacak ama, karbonlu polen filtresi kullanıyor musunuz? tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? servis standart filtre takıyor, içeri her türlü kokuyu alıyor. internetten aldım karbonlu diye ama pek de bir fark görmedim. alman malı ürünlerin de pek uyanı yok gibi. tavsiye verirseniz memnun olurum.