Gönderen Konu: 97 XEİ  (Okunma sayısı 1115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
97 XEİ
« : Nisan 03, 2009, 12:43:06 »
Arkadaşlar.97 model  gümüş gri XEİ ,BRC Lpg işli 130 bin km de,4 lastik Michelin yeni,Klimalı, Arka tampon ve bagaj kapağı değişik 14 000 tl istiyorlar.Fiyat makul mudur?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Toyota Club Türkiye

97 XEİ
« : Nisan 03, 2009, 12:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 XEİ
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2009, 13:03:38 »
Çok fazla.O fiyata GLİ alırsınız.Tampon önemli değilde bagajı değişmiş..Araç nasıl peki.Dirimi.Nette ilanı varsa linkini eklermisiniz..!Gerçi motorunu belirtmemişsiniz..Ama örnek bir kaç ilan linki vereyim size.

http://www.sahibinden.com/degisen_parcasi_yoktur_prjinal-02WQQaXQQ13368935WQQpXQQdisplayitem
Kliması yok ama ilk sahibinden tertemiz bir Corolla.Fiyat görüşülebilir.Biraz fazla ama sorunsuz bir araba
http://www.sahibinden.com/sahibinden_boyasiz_emsalsiz_daha_58_binde_garaj_arabasi-15WQQaXQQ13346081WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/memurdan_temiz_1_6_xei_sigara_icilmemis-04WQQaXQQ13316309WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/1997_1_6_sirali_lpg_li_145_000_de_deri_doseme_sifir_lastikli-93WQQaXQQ13300579WQQpXQQdisplayitem

Bir kaçtane de GLİ ekleyeyim.
Pazarlıkla 14 bine alınabilir.Eğer dediği gibi temizse.
http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_boyasiz_hatasiz_emsalsiz_klimali-72WQQaXQQ13353649WQQpXQQdisplayitem
Modifiyeli binerim derseniz uygun bir tane.Fiyatı da uygun
http://www.sahibinden.com/modifiyeli_corolla_1_6_gli_takasli-89WQQaXQQ13336969WQQpXQQdisplayitem
Hatası yok ise,gayet temiz bir Corolla
http://www.sahibinden.com/klimali_masrafsiz_bakimli-80WQQaXQQ13322705WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_otomatik_vites_1_6_gli-06WQQaXQQ13257599WQQpXQQdisplayitem

Bulabildiğim temiz arabalar bunlar.Kıyaslayın öyle alın derim..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2009, 13:56:29 »
özcan bey size katılmıyorum bu konuda çünkü tavsıye ettiğiniz arabalar çoğu istanbul arabası ve onerdıklerınızde fıyat olarak pekte ucuz deıl hatta daha fazla olnlar azda deıl,ben 1ay önce aldım 97xei 94000de klimalı 14000tlye ve tüplüde değil,benim nacizane görüşüm eğer arabayı beğendiysen al,fıyatta en fazla 500tl oynar oda binici için önemli değil bence...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2009, 14:09:37 »
http://www.sahibinden.com/ulkede_tek_bu_fiyata_bu_passat-16WQQaXQQ12002082WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/piril_piril_bir_corolla_hayat_onda-67WQQaXQQ13372271WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/a4_1_6_advance_full_paket-33WQQaXQQ12489644WQQpXQQdisplayitem

Bunlar ve bundan öncekilerde de ben bir sorun,problem yaşamadım.İstanbul arabalarında niye bu kadar korkuyorunuz ki.Ben onu anlamış değilim.Çürüme,nem durumuysa korkunuz,korkuya hiç mi hiç gerek yok.Ararsanız iyisini ve temizini bulursunuz.Görüşüne saygı duyuyorum.Yazdıklarımı şahsınıza değil genel olarak yazdım.Corolla'dan vaz geçtim Passat ve A4'e üretici 12 yıl paslanmazlık garantisi vermiş.Ama insanlar "İstanbul arabası.Kesin çürüğü vardır" diyorlar.4 ve 5 yaşındaki arabalara da bu söylenirse,gerisini düşünemiyorum artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2009, 14:31:49 »
ben sadece çürükler için söylemedim genel olarak istanbul arabaları herturlu hile hurdanın olduğuna inanıyorum ve öylede yani coğu öyle onun için ben güvenmiyorum bunun için haklı sebeplerim var ben kendim internetten bakıp beğenip taa tokattan istanbula gitmiş resimlerdeki ve özelliklerdeki yazılanlarla alakası olmadığını gören biri olarak söylüyorum sonra o olmayıp galeri galeri dolanıp yine hileyle karşılaşan bir kişi olarak düşüncelerimi söyledim,illaki temiz ve düzgün araba coktur istanbulda ama ben şahsen kimseye tavsiye etmem yanlış anlamayın sizin görüşünüze bende saygı duyuyorum ama benim için istanbul arabaları almak riskli...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2009, 14:38:26 »
  Dürüst olanları bir kenara bırakırsak galericilerin çoğunluğu üçkağıtçı ki.Bizim çalıştığımız galeri,araba temiz ve uygun ise bir telefon ile işi bitiriyoruz.Şoför Ankara'ya bırakır gider..Bize de arabanın keyfini çıkarmak kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2009, 15:07:23 »
  Malesef o piyasada dürüst olmayanlar çok var gördüğüm kadarı ile. Ama Anadoludan gelip İstanbuldan araç alıp sonra anadoluda satanlarda var. Bence araçtan önce aracın sahibine bakmakta fayda var. Benim araca bakmak için Anadoludan geldiler (bu işle uğraşıyorlarmış ve üstelik kaportacıalrda aynı zamanda) önüne, arkasına baktılar. Bir iki dokundurmanın ve parça boyanın dışında birşey olmadığını ve aracı beğendiklerini söylediler. Bende peki öne, arkaya baktınız ortasına baktınız mı dedim. :) Dedim ne malum aracın ortadan kaynaklı olmadığı. :) Adamlar önce korktu sonra aracı çok beğendikerlini ve almak istediklerini söylediler. Bende ruhsat satış olmadan vermem dedim. Onlarda bunu benim indirmemi söylediler. İndirim yapmış olmama rağmen ruhsat satışını indirmeyeceğimi ve eğer almak istiyorlarsa pazarlıkla indirdiğim fiyattan ruhsat satışı olmak koşulu ile vereceğimi söyledim. (ne benim başım ağrısın, ne de başkasının) Neyse satış olmadı. Ama görüyorum ki dürüst davranmakta kimilerine fayda etmiyor.
 Benimkide İstanbul aracı ve burada da atlayan, kurt alım satımcılar oldu. Ama alırken o kadar abuk subuk şeyler uyduruyorlar ki fiyat kırmak için (hatta birisi; abi sıkışıksan hemen elimdeki peşini vereyim gerisini senet yaparız falan diye ağız aradı :) ), ama ben aracımı bildiğim için beni enterese etmiyor. Mantığım basitçe şu, ne benim hakkım yensin, ne de ben başkasının hakkını yiğeyim. BU yüzden daha öncede söylediğim gibi bu iş profesyonel kuruluşlarca ve belli noktalardan yapılmalı. Hakkı'nın da söylediği gibi, TüvTürk tarzı bir denetimden sonra aracın karnesi çıkarılır ve açık arttırma usulü satış gerçekleşir. Gerçekleşen fiyat üzerinden de firma (%0,5-1 gibi) bir komisyon alrı her iki taraftan. Böylece hem araçlar değerine satılmış olur, hemde kim, nasıl bir araç aldığını bilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2009, 15:18:47 »
Hakan bey çok doğru söylemişsiniz, araçtan önce satıcıya ve vereceği miktardan v.b. önce alıcıya bakmak lazım, eğer alım ya da satım çok acele değilse konuya ve araca vakıf bilinçli ve aracın asıl kullanıcısından aracı almak lazım, yeni toplanmış - hemen toplamak için olmadık parçalar monte edilmiş araçları alan maalesef acemi insanlar daha sonra ciddi zararlar görebiliyorlar,
çok tok olan satıcılar var birde asla satamayacağı fiyatları isteyenler
ve birde bahsettiğiniz gibi ölücü tarz pazarlıklara girişenler var, yıllardır bildiğiniz aracınızı sözde sizden iyi analiz edip karalamaya fiyat kırmaya ama zaten benim verdiğimin üstüne veren olmaz tarzı yıkıcı sözlerle olayı ve sizi demoralize etmeye çalışanlar var, varoğlu var...

Netice de bilinçli olmalı olmaya çalışmalı değilsek te bilen ve güvenilir birileriyle hareket etmeliyiz...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2009, 16:55:17 »
  Corollama bugün 16 bin teklif geldi.17.750 den aşağı olamayacağını belirttim.O da başka parasının olmadıgını yazmış.İstediğim ücreti verene arabamı veririm.Alıcıyıda sevmem lazım.Her ne kadar benden sonra,kişinin nasıl kullanacağını bilmesem de,iyi kullanacak ve bakacak birine vermeyi yeğlerim.
  Uçuk fiyatlar konusun da da Passat'a çok teklif geliyor..Sadece ve sadece gülüp geçiyorum.Şimdi bize öncelikli olarak Sprinter veya Crafter Volt lazım.17+1 kişilik.Onun için satıyoruz arabaları.A4 veya Passat'tan hangisi satılır/takasa alınırsa artık.Bursa'da da çok güzel minibüsler var.Hayranlık uyandıracak değişiklerle..artık hakkımız da hangisi hayırlı ise o olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2009, 18:01:32 »
  Hayırlı olsun Özcan.
 17+1 kullanmak için otobüs ehliyeti lazım değil mi? 14+1'e kadar otomobil yetiyor galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2009, 19:59:58 »
   Evet hakan abi.14+1 den fazla yolcu alan araçlar için E sınıfı ehliyet lazımm olacak.Minibüs alınınca ehliyetinde değişmesi gerekecek.Hemde çipli olacaktır.Mercedes,VW'den 3.000 civarı daha pahalı.Ama motor sistemi falan yeni.Mercedes'te EURO4 motor,VW'de EURO3 motor var.EURO4,3ten daha az yakıt tüketimi,hemde daha az karbon salınımı yapıyor.Hem hız sabitleyici de alabiliyorum.Bakalım ne olacak,bende merak ediyorum
  bu arada benim Corollaya böyle bir takas teklifi geldi.Ne dersiniz acep..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2009, 11:14:02 »
Arkadaşlar.97 model  gümüş gri XEİ ,BRC Lpg işli 130 bin km de,4 lastik Michelin yeni,Klimalı, Arka tampon ve bagaj kapağı değişik 14 000 tl istiyorlar.Fiyat makul mudur?
Mehmet bey benim aracı verim isterseniz  :) 13,500 tl pazarlık payı var
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2009, 15:44:11 »
makul ve güzel bir fiyat ama bu devirde 500-750 TL daha aşağısına pazarlık yaparak alınabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2009, 17:21:28 »
bence de fiyat uygun çünkü kliması var tabi araç diri ve söylendiği gibiyse pazarlıkla da ne kırabilirseniz artık   
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash: