Gönderen Konu: Corolla rolantide tekleme sorunu  (Okunma sayısı 3553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '00
Corolla rolantide tekleme sorunu
« : Kasım 29, 2019, 11:48:14 »
Arkadaşlar herkese selamlar.

2000 model 1.6 luna paket 145.000 km de corolla araca sahibim.110 beygir olan model.

Aracımda değişik bir sorun var her usta farklı farklı seyler söylüyor.

Sorun şu ki araç benzin yada lpg fark etmeksizin rolantide tekleyerek calısıyor devir saati 0.7 civarında ama tekliyor gibi. Yolda giderken 2. Vitesten yada 3. Vitesten düşeken ayagımı gazdan cekerken devir saati 0.5 e kadar düşüp yüseliyor anlık. Ama rolantide calısırken araba titriyor düşük rolantide çalışıyor
 Ayrıca araba 0-100 km yi 12.5 saniyede geliyor. 4afe motor olmasına ragmen cekiş düşük aracın bence.bu neden acaba?
Uataların bir kısmı ga kelebeği temizlenecek diyor bir kısmıda sibop ayarı yapılacak diyor. Diğer başka uatalarda sente atık olabilir diyor. Şimdi hangisi dogru ben anlamadım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Corolla rolantide tekleme sorunu
« : Kasım 29, 2019, 11:48:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 112 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla yardım
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2019, 12:11:08 »
Gaz kelebeği veya siboplardan olabilir. Toyotalarda çok olan bir durum ama kesin sundandir diyemiyor kimse. Bobinliyse arabanız onları da konntrol ettirin
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2019, 15:00:41 »
Toyota bu titremesi gayet normal fazla takılmayın,ECU yazılımları düşük emisyon için ayarılı olduğundan düşük devirde çalışıyor yolda giderken boşa alınca bir seferliğine devir düşüp yükselmesi normal bir durum,eğerki devamlı yukarı aşağı hareket ediyor olsaydı siboblara ve ateşleme sistemine baktır derdim aracın çekişinde gidişinde bir sorun yoksa rutin bakım yaptırın ve her ihtimale karşı boğaz kelebeğini temizleyin eğer çok kirliyse yolda boşa alınca devir düşmesi yapar,bujilerin ve hava filtresinin yeni olduğundan emin olunuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2019, 09:35:17 »
arkadaşlar arabamı 1-2 ustaya baktırdım ve ustaların 2 si sibop ayarı yapalım darkan diğerleri sıkıntı yok bin diyor. ben bu rolantide titremesi rahatsız ediyor ne yapmalıyım. üst kapağı açtırmakta pek hoşuma gitmiyor. aradaki conta ilerde yağ kaçırırı diye arabanın daha hiçbir yerini açtırmadım ilk kez açılcak açılacaksada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2019, 11:25:00 »
arkadaşlar arabamı 1-2 ustaya baktırdım ve ustaların 2 si sibop ayarı yapalım darkan diğerleri sıkıntı yok bin diyor. ben bu rolantide titremesi rahatsız ediyor ne yapmalıyım. üst kapağı açtırmakta pek hoşuma gitmiyor. aradaki conta ilerde yağ kaçırırı diye arabanın daha hiçbir yerini açtırmadım ilk kez açılcak açılacaksada.
Sibob ayarı yapılması gerekiyorsa yaptırın bişey olmaz yağ falan kaçırmaz korkmayın en fazla bir tane kürbütör contası alırsınız hepsi o kadar belki oda gerekmez çünkü toyotaların parçaları çok kalitelidir kolay kolay bişey olmaz,sadece dikkat etmeniz gereken konu sibob ayarı yapacak iyi bir usta bulmanız gerek.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2019, 18:45:03 »
Bugün corolla yetkili servisinden ayrılan bir ustaya gittim. Usta aracın vites de özellikle 3. Viteste toplamadıgını sağır oldugunu ve aracın trigerinin ne zaman değiştiğini sordu bende gecen sene dedim. Bu araçta sente ayarı 1 diş kaçık dedi büyük ihtimalle oyüzden düşük cekişide dedi. Subaplar acil değil ama senteye bakalım dedi. Bunlar kronik olarak sentesi biraz yamuk dedi adamlar cok az takarken kacırmıs olabilir dedi. Senteye bakmak için bile üst subap kapagı acılıyormus acılmısken subap ayarınıda yaparız dedi. Abi nasıl yapıyorsunuz dedim bunun ayarları var dedi 15 ile 25 arası değerle olması lazım dedi biz onu ayarlıyoruz şimillerle dedi abi şimiller sıfır mı dedim. Yok kullanılmıs senin aracına uygun olan şimiller dedi. Bende tamam dedim ayrıldık. Kafam iyice karıstı. Şimil takacak 2. El ne kadar saglıklı? Bunu geç sente kacık olsa araba 160 170 basar mı benim aracım basıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Corolla rolantide tekleme sorunu
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2019, 12:00:47 »
Bugünn aracıma subap ayarı yaptırdım. Emmedenn2 tane egzoz kısmından 4 tane şim değişerek ayar yapıldı. Ama aracta rolantide tiremesi ve aracın cekişi değişmedi. Eeee ben neden subap ayarı yaptırdım o zaman. Usta araban sıkıyordu şimdi rahat calısıyor diyor ama. Ama  Ben hiçbirsey anlamadım. Rolantide hala kasıyor arac titriyor cekişte aynı.