0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin sorununuz büyük ihtimalle aksla ilgili zaten.insallah değildir çünkü aks tamiri geçici değişimde pahalı. Ama digerleride bir ihtimal dahilinde o yüzden bir ustaya gostermeniz gerek diyorum.
aynı sorun benim aracımda da var. Manuel vites hatta konu bile açtım ancak çözüm bulamadım. Hızlanırken 30 - 40 km arasında yapıyor. sonrasında hiç birşey yok ve araç soğukken aynı durumu yapmıyor. Bilgilerine güvendiğim bir ustama sordum; baskıdan olabileceğini söyledi. bana mantıklı geldi. Soğuk bir araçta neden titreme olmuyor? madem akstan bilyadan. yada daha yüksek bir hızda neden titreme olmuyor, madem yamukluk var. Dikkatimi çeken durumda şu, arabada yolcu fazla olursa daha çok silkeleme yapıyor.
Merhabalar,2004 Corolla Terra Otomatik aracımda kalkıştan sonra 2. viteste ortalama 2000 devire geldiğinde araç komple titriyor. Titreme esnasında ayağımı gazdan çektiğimde titreme geçiyor. Tekrar gaza bastığımda, 2200 devir civarını geçene kadar titreme devam ediyor. Titremeyi özellikle gaz pedalında ve direksiyonda hissediyorum. Aynı zamanda 110 km/h hızdan sonra araç komple titremeye başlıyor. Hız arttıkça titreme devam ediyor.Çözüm olarak bugün yaptığım internet araştırmasına göre aksın eğilmesi veya aks bilyalarının bozulması ihtimali kuvvetli gibi görünüyor. Aks tamiratı veya değişimi de pahalı olduğu için, problemin çözümünün bu olup olmadığını kesin olarak bilmek istiyorum. Daha önce bu problemi yaşamış olan varsa bilgilenmeyi çok isterim.Şimdiden teşekkür eder, iyi sürüşler dilerim.
Sorunu çözdüğünüzde lütfen bizimle paylaşır mısınız? Bu sorun bende de mevcut, halen nerden kaynaklandığını bulamadım.
Yakın zamanda aksı veya aks kafasını değiştireceğim. Sonuç alınca bilgilendirme yapacağım.