Gönderen Konu: Silin gitsin üyeliğimi  (Okunma sayısı 2944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Silin gitsin üyeliğimi
« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2009, 14:24:42 »
Bu milletin değerlerine yabancı kalmak kendi gibi düşünmeyenlere tahammül edememek kutuplaşmaktan başka bir işe yaramaz.Herkesin birbirlerinin fikirlerine saygı göstermesi demokrasinin erdemlerindendir.
 Ah bunu  birde herkesler anlayabilseler.Ne güzel olacak.Gerçi Demokrasinin ne oldugu bilr bilinmiyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2009, 14:24:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2009, 14:39:02 »
Saygı duyulmayarak yapılan şeylere karşı o zaman biz normal üyelerin hiçbirşey yapmaması lazım değilmi? Ne kişiyi uyaralım ne de birşey yazalım sizce sanırım değilmi?
Sizinle aynı fikirde değilim bu sebeple onları yazdım, ama eğer kural bu ise birşey demem...

Yazılan cevaplarda bazı değerler ya da gruplar ile alay edilirken herhangi bir sorun yok, fakat düzgün bir üslupla uyarılan kişinin ısrarı üzerine üslubun biraz değişmesi TEK sorun öylemi?

Aşağıda ne demek istediğinizi anlamadım, diğer dinlerde dua ve istekte bulunma yoktur v.b. tarzı birşey yazdığımı yada algıladımı hatırlamıyorum.
Not: Dua sadece İslam dinine özgü değildir, tüm inanç sistemlerinde dua ve istekde bulunma vardır. Bunu kötü algılamak zorunda değilsiniz.

Bu milletin değerlerine yabancı kalmak kendi gibi düşünmeyenlere tahammül edememek kutuplaşmaktan başka bir işe yaramaz.Herkesin birbirlerinin fikirlerine saygı göstermesi demokrasinin erdemlerindendir.

Bende daha önce bunu Kemal bey e söylemiştim:
Demokrasiyle yönetilen bir ülke olduğumuza göre  herkes yasalar çerçevesinde hareket ederek dilediği gibi davranabilir - yaşayabilir, farklı görüş ve yaşam biçiminde olanların birbirine saygı duyması lazım, ama maalesef Özcan abinin dediği gibi bunu herkes bilse böyle olmaz işte, yani ben de saygılı yaklaşılmış olsa o mesajları yazmayacaktım elbette.

Alaycı bir tavır olduğunu düşündüğünüz mesajları yönetime rapor edebilirsiniz, gözden geçirir ve gerekeni yaparız, kişiye konu içinde cevap yazmanız gereksiz yere polemik yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

Konuyu Moderatöre Bildir linkine tıklayarak devam etmek açıkçası aklıma gelmedi, peki ben cevap yazmasaydım acaba yönetim konuyu görecekmiydi? Bunu yönetimi eleştirmek için söylemiyorum ama konuda birkaç mesaj yazıldıktan sonra konu farkedildi sanırım, bu sebeple bunu yazıyorum.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2009, 14:49:54 »
olay nedir insanların derdi nedir bilmiyorum ama üstte gözüme ilişen kadarı ile dua her dinde vardır yazmıs bir büyügümüz... bu dogrudur garip olan nedir...

Hristiyan bir futbolcu sahaya cıkarken  haç çıkarma diye tabir ettigimiz Tanrıyı anmak anlamına gelen hareketi yapıyor ses çıkaran yok...
Ancak bir müslüman futbolcu sahada ellerini açınça neden olay oluyor??? sizce aynı şey değil midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 03, 2009, 14:55:30 »
Aşağıda ne demek istediğinizi anlamadım, diğer dinlerde dua ve istekte bulunma yoktur v.b. tarzı birşey yazdığımı yada algıladımı hatırlamıyorum.

Bunu senin bir yorumun nedeni ile değil ilk mesajın sonundaki (duasız) ifadesine istinaden yazdım. Alınganlık üst seviyede galiba Efe :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2009, 15:06:18 »
Bunu senin bir yorumun nedeni ile değil ilk mesajın sonundaki (duasız) ifadesine istinaden yazdım. Alınganlık üst seviyede galiba Efe :)

Ali bey hatta Ali abi bana ithafen yazdığın mesajın içinde öyle yazınca bende bana yazıyorsun zannettim - şaşırdım ve o sebeple öyle yazdım abi, Kemal bey de sanırım benim mesaj sonlarıma ithafen mesajının sonunda duasız yazmış olsun hiç önemli değil :)

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2009, 15:16:35 »
Ali bey hatta Ali abi bana ithafen yazdığın mesajın içinde öyle yazınca bende bana yazıyorsun zannettim

Bu konuda yazdığım mesajları hiç kimseye ithafen yazmadım. Bu forumunda kim neye inanırsa inansın diğerinin görüşüne saygı duymalıdır, rahatsızlık durumunda gereksiz tepki vermek yerine yönetime bildirilmelidir. Yönetim genel ahlak kurallarına, hukuk devleti yasalarına uygun olmayan durumlara gereken müdahaleyi yapmaktadır. Forum huzuru için yönetimin adaletine güvenmek zorundasınız arkadaşlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 03, 2009, 15:20:33 »
Arkadaşlar söylenenlerin hepsi doğru savunduğunuz şeylerde aynı ama niye uzatırsınızki anlamış değilim.
Kitlenen konu Osman Şenyurt arkadaşımızın açtığı ''Ona bir kez daha sarılın'' adlı yani anne sevgi ve saygısını içeren bir konu idi, çok da güzel bir konuydu.

Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır: "Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretmiştir. İkisinden birisi yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara öf bile deme; onları azarlama onlara güzel söz söyle; onlara rahmet ve şefkat dolu tevazu kanadını ger. Onlara alçak gönüllü ve şefkatli davran ve onlar hakkında dua edip şöyle de: Ey Rabbim, bunlar küçükken beni nasıl yetiştirip büyüttülerse, sen de onlara merhamet et, acı." (İsra Suresi, ayet 23-24)                                                                 Yine Resul-i Ekrem'den (s.a.v) şöyle nakledilmiştir: "Cennet annelerin ayağı atındadır."[     
Konuya Fatih Coşkun arkadaşımızın yorumu yukarıdaki ayet örneğidir.
Bu konuya Kemal beyin aşağıdaki şu cevabı üzerine bu hale gelmiştir.
islamiyet , diğer bütün dinler gibi hep en iyi en güzel olanı önerir, ama ne olur dini buraya taşımayalım, burası bir otomobil sitesi, mesçit değil
Bu cevabı yetkili arkadaşımız hakkı bey hemen müdehale ederek konunun uzamaması için kısa bir mesaj yazmıştır. altda
Herhangi bir dayatma veya ayrımcılık olmadığı sürece bence sakıncası yok Kemal Bey.
Size soruyorum burda ne yapmak gerekirdi?
ben konuyu farkettiğimde tartışma boyutuna geçilmişti. ve kalplar kırılmıştı.
Kemal beyin cevabı konu ile ilgili anne ile ilgili olsaydı daha iyi olmazmıydı  !!!
Ve birde kapanmış bir konunun üstüne buraya tekrar konu açıp
''Silin gitsin üyeliğimi'' demek dahada ayıp yazmazsın hoşlanmadığın konulara olur biter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 03, 2009, 15:23:25 »
   :alkis: Ben diyorum ki; keşke bu tabloyu toplumun genelinde de görebilsek. Kim bilir belki bir önayak oluruz ve insanların zaten içinde var olan saygı, paylaşım, bilgilenme gibi erdemleri hep birlikte yayabiliriz.
 Küçük bir örnek vermek istiyorum izninizle; geçen gün bir arkadaşın mesajına kısa bir cevap yazarken cümlenin sonunda ''olan'' yazacağıma ''lan'' yazmışım. :) Son anda yazıyı farkettim ve düzelttim. Ama insanlık hali farkedemeyebilirdim de.
 Herşeyde önemli olan niyettir. Bu yüzden birbirimize karşı iyi niyetlerimizi eksik etmeyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Nisan 03, 2009, 15:36:22 »
Ali abi mesajı aldım, dediğim gibi konuyu yönetime bildirmek alıma gelmedi ve konuya duyarsız kalamadım cevap yazdım, yönetim gerekeni yaptıkça gerisi önemli değil, maalesef insanlara saygıyı güzellikle değerleri anlamlarıyla güzellikle anlatsak ta anlamamak ta direnebiliyorlar bu durumda yapacak birşey yok bizim için evet...

Aydın abi konuyu objektifçe özetlemişsin teşekkür ;)

Hakan beyin bahsettiği gibi olaylara ve kişilere daima pozitif bakmalı, hak ve hürriyetlerine daima saygı göstermeliyiz, inşaallah forumda daima böyle olur ve bu tarz polemikler olmaz.

Selam ve dua ile
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 05, 2009, 23:03:28 »
Arkadaşlar,
yazacaklarım biraz uzun sürebilir, canınızı sıkarsam affola..
Forumlardan birisinde bir arkadaş arabasının sırıtan bir yerine nazar boncuğu asmış, şiddetle kendisini kazalardan koruduğunu savunuyordu,,,epeyce dalga geçtik tabii,... hatta ben birkaç muska yazdırıp , torpidoya, bagaja falan koyarak kendimi garantiye aldığımı belirtmiştim, o da cevap olarak ateşten korkuğunu, besmelesiz kontak çevirmediğini falan yazmıştı...birbirimize kızmadık, tartışmadık, gülüp geçtik, ama diğer üyeler arasında geniş bir tartışma başladı; üzüntüyle gördümki günümüzde bile hala bazı duaların insanları koruduğuna, kazaları önlediğine inanan sayısı hayli fazla, adam arabasının bir yerine "maşallah" yazmış, salmış kendini trafiğe, allah ne verdiyse dalmış, internetten sorguladım, karışmadığı kaza kalmamış, ama hep ilahi güçler tarafından korunduğuna inanmış garibim...işte bu nedenle trafik kazalarında dünya birinciliğini kimseye kaptırmıyoruz....bana ne diyip geçmek istiyorum ama olmuyor, bu tür sürücüler her yerde var ve her an banada denk gelebilir. :D
İşte bu nedenle bu tür forumlarda gerçekçi olmak, dini konulara bulaşmamak gerektiğine inanıyorum
Dünya üzerinde inançsız insan yoktur, inançsız yaşanmaz, tabiki bende inançlı biriyim, ama bunu her alanda en ön plana çıkarmayı samimiyetsizlik olarak değerlendiriyorum. -_-
Trabzonun küçük bir dağ köyünde öğretmenlik yaptığım yıllarda evimin tam karşısındaki bakkal , küçük oğlunu  elindeki ibrikle bana göndererek su doldurmamı isterdi, o suyla abdest alır camiye namazını kılmaya giderdi, bir süre sonra dükkanın tam yanında bir sokak çeşmesi olduğunu farkettim, gidip sorduğumda "o suyla abdest alınmaz , o su pis su" demişti, oysaki aynı şebeke suyuydu, epey sonra öğrendimki adamcğız kendisini bana dürüst,namuslu, müslüman göstermek için yapıyormuş, bu durumda alışverişlerimi kendiisinden yapacağım için....ve ne yazıkki hilebazın, kazıkçının sahtekarın önde geleniydi ::)

Çalıştığım lisede bir sabah okula gittiğimde tek bir öğrenci olmadığını görüp şok olmuştum, tabi diğer bütün öğretmenlerde aynı... araştırdık , olaya bakın şimdi :D

Fen bilgisi öğretmeni suyun deveranını yağmurun nasıl oluştuğunu anlatıyor, suyun buharlaşarak yerden yükselmesini havada yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşmesini ve tekrar yere düşmesini (Tabiki müfredat programı dahilinde ve resmi kitaptan) anlatıyor, köy yerinde tabi her kes her şeyi hızla öğreniyor, caminin (Alaylı) imamı halka şunu söylüyor
"okulda öğretmenler yağmurun bir tabiat olayı olduğunu söylemişler, bu günah, bu ayıp, yağmur allahın rahmetidir, allahın rahmetine doğa olayı denirmi"....o nedenle çocuklarını okula göndermemişler...ancak o zamanki sıkı yönetim o imamı yaka paça tutuklayıp götürdükten sonra öğrencileri zorla okula getirebilmiştik

Buna benzer deneyimlerim çok olduğu için dini çıkarlarına alet edenlerden nefret ettiğim için , olur olmaz yerlerde yarı arapça konuşanlar beni çok rahatsız ediyor, araba kullanırken her şeyi allaha havale edip pek çok kazaya sebep olan cahillerden çok korkuyorum

Yoksa hiç kimsenin manevi değerleriyle alay ettiğim falan yok, bana ne.. kime ne...Ayrıca hiç kimseye hakaret falan etmedim, burası seviyeli ve kültürlü insanların bilgi birikimlerini paylaştıkları çok harika bir site, izmir buluşmasında bir kaç arkadaşla tanıştım, hepside mükemmel  çocuklardı, Dağhan hem kültürlü, hem bilgili, hem dost ve hemde sanatçı olan bir değer, Murat küdenle tanışmamakla birlikte dağhan kendisinden epeyce bahsetmişti, iyi bir insan iyi bir yönetici olduğunu biliyorum, yapması gerekeni yapmak zorunda olduğunuda biliyorum ama her şeye rağmen bu site özelliklerini yitirirse üzüleceğim
Zira=
--Bu sitede imza saçmalığı yok
--Bu sitede nick saçmalığı yok
--Bu sitede arabasının jantını boyatıp modifiye yaptıımmm diye çığlıklar atan yok
--Hiç bir şey bilmeden bilgiçlik taslayan yok
--Türkçeyi güzel konuşan yazan eğitimli arkadaşlar var
--sukunet , anlayış ve sevgi var..,İnşallah böyle kalır, benim üzüldüğüm ne biliyormusunuz; bir kaç  çoluk çocuk, ilkokul öğrencileri falan forumlara girip oyun alanına çeviriyorlar, inşallah buna benzer birşey olmaz burada

Bana gelince, daha öncede belirtmiştim, pek çok değişik marka araba ve uzun yıllar toyota(lar) kullandım, ancak geçen yıl hondaya geçtim toyota defterini kapattım artık, benim bu forumda olmam olmamam konu değil...Muratın dediği gibi "foruma girme, okuma, yazma olsun bitsin" olayıda değil, olay forumun niteliğinin değişmesi...

Bu başlıktan sonra artık yazmayacaktım ama şimdi okuyunca gördümki lafı kuyruğundan anlayan sadece bir iki kişi var, çoğunluk yine eskisi gibi, bu tabiki benim için sevindirici bir durum...şu andan itibaren Fatih ve efenin yazdığı hiç bir şeye cevap vermeyeceğim, hatta olabildiğince yazdıklarını okumamaya gayret edeceğim; ancak eğer yinede ben yanılıyorsam, yani üyelerin çoğunluğu öyle düşünüyorsa gerçektende silin gitsin, doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlarmış :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 06, 2009, 00:59:29 »
kemal abi, beni kişisel olarak şahsen tanıdın, nasıl biri olduğumu az çok gördün, bu ülke ve içinde yaşayan halk her zaman ama her zaman bölünmek zorunda, çok afedersiniz ama sizin düşüncenizdeki insanlar yüzünden bölünmek zorunda (babam da dahil bu düşünceye ) iki arapça kelime, biraz din görünce ödleri kopuyor, bırakın inanan istediği gibi inansın, siz hiç size içki içmeyin diyen birinisini duydunuz mu? içki içiyorsunuz diye aşağılanandınız mı? veya namaz kılmıyorsunuz diye dalga geçildi mi? bu topraklar üzerinde yaşayan insanların kaderi bu! birleşmeleri tehlikeli çünkü, tek vücut olmaları tehlikleli, çanakkalede görüldü birleşince neler olduğu! işte bu yüzden bu ülke sağ-sol diye, kürt-türk diye, dindar-dinsiz diye, yobaz-aydın diye vs bölünmek zorunda, bunun bir parçası olduğunuz için de çok ciddi olarak üzülüyorum :( mesajınızda zira diye bir kelime kullanmışsınız, bu kelimenin kökeni nereye dayanıyor ? biraz daha durup düşünmek, nefes alıp yazmak gerekir diye düşünüyorumi efe beyin tarzı, üslubu, karakteri, inancıdır, sizi beni kimseyi rahatsız etmemeli, o mesajlarını selam ve dua ile bitiriyordur, siz duasız, ama efe bey tutup da sen niye duasız bitiriyorsun diye size sataşmadığı gibi sizin de ona amamın nasıl arapça kullandı amanın dua dedi tarzı sataşamazsınız..kişisel bir özgürlük bu!!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 06, 2009, 09:27:13 »
kemal abi, beni kişisel olarak şahsen tanıdın, nasıl biri olduğumu az çok gördün, bu ülke ve içinde yaşayan halk her zaman ama her zaman bölünmek zorunda, çok afedersiniz ama sizin düşüncenizdeki insanlar yüzünden bölünmek zorunda (babam da dahil bu düşünceye ) iki arapça kelime, biraz din görünce ödleri kopuyor, bırakın inanan istediği gibi inansın, siz hiç size içki içmeyin diyen birinisini duydunuz mu? içki içiyorsunuz diye aşağılanandınız mı? veya namaz kılmıyorsunuz diye dalga geçildi mi? bu topraklar üzerinde yaşayan insanların kaderi bu! birleşmeleri tehlikeli çünkü, tek vücut olmaları tehlikleli, çanakkalede görüldü birleşince neler olduğu! işte bu yüzden bu ülke sağ-sol diye, kürt-türk diye, dindar-dinsiz diye, yobaz-aydın diye vs bölünmek zorunda, bunun bir parçası olduğunuz için de çok ciddi olarak üzülüyorum :( mesajınızda zira diye bir kelime kullanmışsınız, bu kelimenin kökeni nereye dayanıyor ? biraz daha durup düşünmek, nefes alıp yazmak gerekir diye düşünüyorumi efe beyin tarzı, üslubu, karakteri, inancıdır, sizi beni kimseyi rahatsız etmemeli, o mesajlarını selam ve dua ile bitiriyordur, siz duasız, ama efe bey tutup da sen niye duasız bitiriyorsun diye size sataşmadığı gibi sizin de ona amamın nasıl arapça kullandı amanın dua dedi tarzı sataşamazsınız..kişisel bir özgürlük bu!!

Konuyu net ve sade bir şekilde özetlemişsin, bravo Türkay ;)

Konuyu takip ettikçe insanların beni ne kadar iyi anladığını ve tarafsız davrandıklarını gayet iyi görüyorum, başkalarınında görebilmesini dilerim!

Kimsenin birilerinin zamanında dini alet ederek yaptığı saçmalıklar sebebiyle yitirdiği değerlerin yansımalarını biz burada çekmek zorunda değiliz, kimse kimseyi genelleyemez, çok defa yazıldı çizildi burası global bir forumdur herkes birbirine saygılı olmalıdır, buna göre hareket etmek durumundadır, herkes fikirlerini saygı çerçevesinde yansıtmalıdır, işine gelmeyen foruma girmez olur - biter, yazılan yorumlara bakılınca kimin algılayışının kuyruğundan olduğu gayet ortada ama birileri halen anlamamakta ısrarcı, yapacak birşey yok...

Selam ve dua ile
Saygılar...

Alper:
Ayrımcılık ve dışlamaya yönelik bölüm ve alıntı silinmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 06, 2009, 16:24:57 »
mesajlarımı silen yönetici bana pm yoluyla bir açıklama yapabilir mi artık???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 06, 2009, 16:50:51 »
  Doğru yaptığını düşünenler yanlış yapıyor olabilir, yanlış yapanlar ise yanlışlıkla doğruyu yapıyor olabilirler. Bu yüzden kimsenin diğerinin inancını eleştirme hakkıda olmaz. Zaten bu yüzden ülkeler Laik olmak zorundadır ve ne mutlu olmalıyız ki Türkiye'de yaşıyoruz.
 Türkay, malesef değişik yerlerde ve şekillerde ve her yöne(tarafa demiyorum çünkü bunda taraf olmaz) baskı olabiliyor ve varda(bunun malesef bir çok vahim örneği oldu, dileğim daha olmaması). Sonuçta hepimiz insanız ve kendi fikirini zorla karşı tarafa empoze etmeye çalışan hangi düşünceden olursa olsun bunu doğalmış, doğruymuş gibi yapanlar olabiliyor. Bu kişilerin neyi savunduğu değil, kendilerine göre haklı çıkmaları önemli. Ama farklı düşüncelere saygı duyanda her zaman ve her yerde duyuyor.
 Malesef hepimiz farkındayız ki bu duruma getirenler halktan ziyade bundan çıkar sağlamaya çalışan kimileri. Din, hiç bir insanın tekelinde değildir. Bazı hakları güvence altına almakta devletin görevidir. Bu yüzden inkilaplar yapılmıştır. Bu yüzden Anadoluyada eğitim götürülmüştür. Şu anda kızların okuma oranından memnunmusunuz?
 Medeniyet, farklı düşüncelerden insanların bir arada yaşayabilmesidir ve bunun garantörü devlettir. Bu yüzden denge çok iyi gözetilmek zorundadır. Zaten dini inanışların temelide aslında dengeye dayanmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 06, 2009, 17:20:15 »
Alıntı
baskı olabiliyor ve varda(bunun malesef bir çok vahim örneği oldu, dileğim daha olmaması). Sonuçta hepimiz insanız ve kendi fikirini zorla karşı tarafa empoze etmeye çalışan hangi düşünceden olursa olsun bunu doğalmış, doğruymuş gibi yapanlar olabiliyor.

Namazını kılan birine "neden kılıyorsun" diyen gördünüzmü , duydunuzmu hiç?...
Oruç tutan birisine "neden oruç tutuyorsun, tuma, boz orucunu" diyen birisini gördünüz veya duydunuzmu?...
ben ne gördüm nede duydum

Ama neden oruç tutmuyorsun diyerek insanları linç etmeye kalkışanları çok gördüm ben
70 li yıllarda erzurumda bir üniversite öğrencisini oruç tutmadığı için komaya sokmuşlardı,
cuma günleri namaza gitmeyenleri bıçaklamışlardı, o yüzden okulu bırakıp, orayı terketmiştim

Geçen yıl bir iş için Arabistana riyad a gitmiştim, cuma günü sokakta gezinirken ezan okundu, herkes hızla telaşla camilere koşmaya başladı, hatta bazı dükkan sahipleri dükkanlarını açık bırakıp gittiler, garip garip sağa sola bakınırken olayı anladım, polisler ellerinde sopalarla geziyor, çevreyi kontrol ediyorlardı, namaza gitmeyen yakalarlarsa vay haline...beni yakaladılar tabii, yarım yamalak yabancı olduğumu anlatmaya çalıştım, pasaportumu istedi, gösterdim, sen türksün dedi, müslümanmısın dedi, evet diye cevap verince yürü camiye diye ite kaka beni bir camiye götürdü...metazori namazımı kıldıktan sonra, o polislerin bağlı olduğu merkeze gidip şikayet ettim, aklı başında gibi görünen bir yüksek rütbeli biri beni adamakıllı dinledi, "islamiyette zorlama yoktur" dedim
cevabı şöyle oldu "müslüman olman için kimse seni zorlamaz,(!) ama müslümanlığı seçmişsen vecibelerini yerine getirmek zorundasın ve bunun için zorlama vardır"

petrol zengini ülkede o kadar çok dilenci vardıki anlatamam, kolu bacağı kesik sakatlarda cabası, şeriatın kestiği kol bacaklar...adamın bir yanında çalıştığı patronunun köpeğine tekme atmış ayağını kesmişler

işte bu yüzden arapları ve adetlerini sevmiyorum
Türkiyede herkesin inancı kendisine, kimse kimsenin inancına karışmaz ama her yerde bayrak açmayada gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 06, 2009, 18:10:48 »
Arkadaşlar, konuyu yeterince tartıştık. Bence daha fazla uzatmaya gerek yok. Kendimizi tekrar edip birbirimizi kırmayalım lütfen. Bence herkes birbirinin ne demek istediğini az çok anlamıştır. Konuyu izninizle kilitliyorum.

Edit: Bu konunun kilitlenmesi ile ilgili herhangi bir düşüncesi olan lütfen yeni konu açmadan bana özel mesaj atsın.
Folgsamkeit macht frei...