0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu milletin değerlerine yabancı kalmak kendi gibi düşünmeyenlere tahammül edememek kutuplaşmaktan başka bir işe yaramaz.Herkesin birbirlerinin fikirlerine saygı göstermesi demokrasinin erdemlerindendir.
Not: Dua sadece İslam dinine özgü değildir, tüm inanç sistemlerinde dua ve istekde bulunma vardır. Bunu kötü algılamak zorunda değilsiniz.
Alaycı bir tavır olduğunu düşündüğünüz mesajları yönetime rapor edebilirsiniz, gözden geçirir ve gerekeni yaparız, kişiye konu içinde cevap yazmanız gereksiz yere polemik yaratmaktan başka bir işe yaramaz.
Aşağıda ne demek istediğinizi anlamadım, diğer dinlerde dua ve istekte bulunma yoktur v.b. tarzı birşey yazdığımı yada algıladımı hatırlamıyorum.
Bunu senin bir yorumun nedeni ile değil ilk mesajın sonundaki (duasız) ifadesine istinaden yazdım. Alınganlık üst seviyede galiba Efe
Ali bey hatta Ali abi bana ithafen yazdığın mesajın içinde öyle yazınca bende bana yazıyorsun zannettim
kemal abi, beni kişisel olarak şahsen tanıdın, nasıl biri olduğumu az çok gördün, bu ülke ve içinde yaşayan halk her zaman ama her zaman bölünmek zorunda, çok afedersiniz ama sizin düşüncenizdeki insanlar yüzünden bölünmek zorunda (babam da dahil bu düşünceye ) iki arapça kelime, biraz din görünce ödleri kopuyor, bırakın inanan istediği gibi inansın, siz hiç size içki içmeyin diyen birinisini duydunuz mu? içki içiyorsunuz diye aşağılanandınız mı? veya namaz kılmıyorsunuz diye dalga geçildi mi? bu topraklar üzerinde yaşayan insanların kaderi bu! birleşmeleri tehlikeli çünkü, tek vücut olmaları tehlikleli, çanakkalede görüldü birleşince neler olduğu! işte bu yüzden bu ülke sağ-sol diye, kürt-türk diye, dindar-dinsiz diye, yobaz-aydın diye vs bölünmek zorunda, bunun bir parçası olduğunuz için de çok ciddi olarak üzülüyorum mesajınızda zira diye bir kelime kullanmışsınız, bu kelimenin kökeni nereye dayanıyor ? biraz daha durup düşünmek, nefes alıp yazmak gerekir diye düşünüyorumi efe beyin tarzı, üslubu, karakteri, inancıdır, sizi beni kimseyi rahatsız etmemeli, o mesajlarını selam ve dua ile bitiriyordur, siz duasız, ama efe bey tutup da sen niye duasız bitiriyorsun diye size sataşmadığı gibi sizin de ona amamın nasıl arapça kullandı amanın dua dedi tarzı sataşamazsınız..kişisel bir özgürlük bu!!
baskı olabiliyor ve varda(bunun malesef bir çok vahim örneği oldu, dileğim daha olmaması). Sonuçta hepimiz insanız ve kendi fikirini zorla karşı tarafa empoze etmeye çalışan hangi düşünceden olursa olsun bunu doğalmış, doğruymuş gibi yapanlar olabiliyor.