0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg taktırdıktan sonra benzin aldım. Depo ilk çizginin biraz üzerindeydi ve 270 km gibi bir rakam yazıyordu galiba. Şu an hala benzin deposu birinci çizgide olmasına rağmen, yol bilgisayarı menzili 0 gösteriyor. Bu nedendir! Bir sorun mudur?Bir de kaç 100 km kaç litre yaktığını gösteren gösterge lpg de de doğru gösterüyor mu.?
E160 kasada böyle bir sorun yoktu,isterseniz tüm yol bilgisayarı verilerini resetleyip tekrar bir deneyin,LPG göstergesi için malesef her bir çizgi şukadar gider demek biraz zor ilk lamba genelde erken söner artık kullanarak kaç km gittiğini ölçmrniz gerek zamanla kafanızda bir çizelge oluşur.
E160 kasalarda ve başka araçlarda da aynı durum var bildiğim kadarıya. Burada ki durum yeni kasalarda olduğu gibi yakıt ibresi düşmüyor. Ancak siz yakıt aldığınızda belirli menzili hesaplıyor ve o menzil üzerinden siz lpg ile yol kat ettikçe düşme oluyor. Sonunda da 0 gösteriyor. Ancak yakıt inresinde düşme olmuyor. Yol bilgisayarının kafası karıştığı için bu durum oluyor. Aslında kontak açıldığında şamamdıradan veri alıp yeniden menzil gçstermesi gerekirken 0' a düştükten sonra yeni menzil göstermiyor. Sorun yazılımsal ama önemli değil bence.
Bizdeki 2018 E160 ta LPG'li ama böyle bir sorun yok.
Gösterge düşmüyorsa daha ne. O menzil zaten benzine göre gösterir, lpg de gidilebilecek mesafeyi göstermez.
Tamam ama benzine göre durması lazım değil mi? Bunu ayarı felan olur mu?
Yok ya takıldığımdan değil. Depo en alt çizgiye geldiğinde benzinde ışık yandıktan sonra 127 km gibi bir yol gittim ortlama. 2 defa yolda kalınca 100 km gidip 50 tl benzin alıyordum tekrar. Yani benzindeki çizginin ne kadar gideceğini iyi bilirim. 😀Ben sadece bir sorun mu düzgün göstermesi için bişey yapılsbilir mi diye sordum. Aynı zaman da ortalama tüketim kısmı lpg değerini doğru göstermiyor diyorsunuz yani?
CAN-BUS olmayan (Controller Area Network),Veriyi Dorulama) sistemi olmayan araclarda bu tip sonradan eklenen donanımlar veride hatalara yol acar.Muhtemelen anlık tüketimde yoktur..