Gönderen Konu: polen filtresi olurmu  (Okunma sayısı 1487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
polen filtresi olurmu
« : Nisan 02, 2009, 19:29:06 »
araç 97 model klimalı xei corolla, malum havalar soğuk ve bende 1 aylık oldu arabayı alalı bişeyi farkettim arabanın kalorıferini acınca ısınmak için içeri koku veriyo motor kokusu gibi nasıl düzeltılır veya çözümü varmı polen filtresi gibi bişey olabilirmi acaba.(koku  benım arkadaşın 94 model brodvay vardı onunda sıcak kalorıferını acınca aynı şekılde kokuyodu)
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Toyota Club Türkiye

polen filtresi olurmu
« : Nisan 02, 2009, 19:29:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: polen filtresi olurmu
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2009, 19:36:28 »
ae101lerde polen filtresi yoktu, ama sorununuz hakkında birşey diyemeyeceğim :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2009, 21:55:43 »
o kokuyu ben elazığda servise sordum dışarıdan hava  girişi açık olunca arada bi yapar böyle dedi yani ya camlar terleyecek ya da arada bi koku gelecek çözümünü buldum ben al bi tane glade (umarım doğru yazmışımdır) tak kalorifer yerine koku falan kalmaz
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2009, 22:04:55 »
Türkay,Dörtnal daki Sadık usta,hava kutusu değişirse polen takılabilir dedi...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2009, 22:12:09 »
Dikkat edin o havalandırmaya takılan Glade'ler güneşte patlıyor ve koca göğüse akıp eritiyor iğrenç...Bizzat hanımın başına geldi, arabaya yaklaştırmıyorum bile onun için...(Glade'i yani hanımı değil :)))) )
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2009, 23:29:56 »
Bizzat hanımın başına geldi, arabaya yaklaştırmıyorum bile onun için...(Glade'i yani hanımı değil :)))) )
ha ha ha ha ha  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2009, 07:42:03 »
  Selam.
 O kokunun motor kokusu olmaması lazım eğer manifold vb. bir noktada çatlak falan yoksa. İç sirkülasyon konumunda da motor kokusu geliyor mu?
 O koku muhtemelen bakteri kokusudur ve hava kanallarının temizlenmesi gerekir. Bunun için sprey temizleyicilerde mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2009, 10:30:35 »
  Selam.
 O kokunun motor kokusu olmaması lazım eğer manifold vb. bir noktada çatlak falan yoksa. İç sirkülasyon konumunda da motor kokusu geliyor mu?
 O koku muhtemelen bakteri kokusudur ve hava kanallarının temizlenmesi gerekir. Bunun için sprey temizleyicilerde mevcut.
hakan abi cocukta yeni doğdu bakteri falan,nasıl temin edebilirim ve uygulaması nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2009, 10:50:30 »
  Bu durumda hava kanallarının temizliği çok daha önemli bence. Büyük alışveriş merkezlerinde (ev gereçleri falan olanlarda, Bauhause gibi) bulabilirsin klima temizleyici sprey. Uzun bir borusu mevcuttur ucunda. Uygulama şekli üzerinde yazar. Hem bakterileri temizler, hemde bakteri oluşumunu bir süre engeller. Ama daha önce kanallar hiç temizlenmedi ise ben sana bunu uygulamanın yanında birşey daha önereceğim. O hava kanal peteklerini söküp bezle ve elle (ben hijyenik fabuloso kullanıyorum) o kanalların tamamen temizlemelisin. O petekleride sabunlu su ile yıkayabilirsin. Ben teybin bulunduğu orta konsolü dahi söküp kanalın içine kadar temizlerim 3-4 senede bir. Oradan egzoz yapışkanlarını bile görebilirsin, mazot kurumlarını. O petekleri sökmek istersen kolaydır ama bazı noktalara dikkat etmen gerekir. Gerekirse bununda detaylarını anlatırım sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2009, 14:07:50 »
hakan abi detayları anlatırsan sevinirim temizlemem lazım kafama takıldı baktari diyince korktum valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2009, 16:09:23 »
  Öncelikle aracın dışarıdan hava alan noktalarını yıkamak için (camın dışında, hemen altındaki panle) aracı ve hava alan paneli yıkamak lazım. Hatta mümkünse o panele sus tut. İçeride bir kaç değişik şekilde havalandırma mevcut. Cam önündekilere erişmen çok zordur. Ama yamultuğun bir tel yardımı ile mümkün olduğunca hijyenikleştirilmiş bir bezi (ben söylediğim gibi fabuloso kullanıyorum ama asla bez çok ıslak olmamalı)) oranın gözeneklerine sokabilirsin. Nispeten fayda sağlar. Ama cama zarar vermemeye dikkat et.
 Sonra yine konsol üst tarafında ve her iki yanda olan iki adet havalandırma var. Onalrın sana bakan tarafında tırnakalrı oalcak. Bir tornavida yardımı ile onları çıkarabilir ve sabunlu su ile yıkayabilirsin. Kanalların içlerinide aynı tel yardımı ile ve bezle silebilirsin. Sonra ikisi orta konsolde, diğer ikisi sağ ve solda olan hava kanallarını temizlemek için önce önlerindeki parçayı çıakrman lazım. Bunun için ilk önce havalandırmayı iç sirkülasyon moduna almalısın (içeri birşey kaçarsa ulaşman kolay olur). Sonra o panallerin bir yanında çok küçük bir klips olması lazım. Düz ve biraz geniş ağızlı bir tornavida ile (zemine zarar vermemek için dikkat etmelisin bunun için tornavidanın ağzını ince bir bezle sarabilirsin.) yandan o parçayı hafif diğer yana doğru ittirince görebilirsin. Yalnız o parça her petekte bir tane vardır. O klipsin olduğu taraftan ittirmen lazım. Sonra petek klipsle beraber sana doğru gelecektir hafif bir şekilde. Öncelikle klipsi içeri ya da başka bir yere kaçırmadan al ve emniyetli bir yere koy. Ardından petek zaten sana doğru gelecektir. Aynı durum diğer petekler içinde geçerli. Hatta daha detay için orta konsolde, kül tablasının biraz üstünde, havalandırma ayarlarının altında iki vida olacak. Onları söküp, ardından havalandırma düğmelerini kendine çekip (o düğmelerin yerlerini unutma, benzemelerine rağmen o düğmeler farklıdır, ikisi alt, ikisi üst ayarlar içindir ve birbirlerine uymazlar)sonra konsolü üstten (yanda bir çentik görürsün zaten), saatin oralardan (ama çok çok zorlama, kolay gelmez ama yinede dikkat de et) kendine doğru çek. Oradaki klipsten kurtuldumu sol tarafıda daha rahat bir şekilde kurtulur. Arkadan 3 kablo uzantısı elindeki panele bağlı olacak (saat, arka cam rezistans düğmesi, 4lü ikaz düğmesi). Bu fişleri düz ağızlı bir tornavida yardımı ile tırnaklarını ittirerek sökebilirsin. Orada kanal olduğu gibi karşındadır. Elinin girdiğince o kanalıda dezenfekte edebilirsin. Sürücü tarafındaki kanala ulaşmak içinde, o panelin altında (kapı otomatiğinin altı) ince bir ağız oalcak. Oraya düz ağız bir tornavida takıp kendine doğru çektinmi panel gelir. Sonra o paneli üst taraftan tutan tırnaklardan, yine paneli kendine doğru ama üstten çekersen kurtarabilirsin. O kanalıda tel ve bez yardımı ile temizleyebilirsin. Sağ tarafın ise kanalına girmek için sadece daha önce söylediğim şekilde ön peteği klipsine dikkat ederek çıkar ve tel ve bez yardımı ile sil. O petekleri geri takmak için yine klipsine dikkat ederek önce peteğin klipsiz tarafını çentiğine yerleştir (bu yüzden klipsin hangi tarafta olduğunu ve peteğin yönünü unutma) sonra, klipsi peteğin çıkıntılı kısmına koy ve kaydırmadan, klipsi kaybetmeden peteği yerine ittir. Zaten petek o klipsle yerine hemen oturur. Orta paneli geri takarkende önce üstleri yerlerine geçir ama saat vs. kablolarını taktığından emin ol, bu sırada havalandırma ayar çubuklarının kendi aralarından geçtiğinden de emin ol. Sonra alt tarafıda bastırıp paneli yerleştirebilirsin. Ama vidaları takmadan klima düğmesini iyice ittir ve oturduğudan emin olmak için çalıştır.
 Yine sormak istediğin, takıldığın bir yer olursa, işlemi devam ettirmeden, zorlamadan sorabilirsin.

İşleri sırası ile yap, yavaş ol ve şunu unutma; birşey çok fazla zorlanıyorsa, birşeyi yanlış yapıyorsundur. Tüm temizlik biitnce sırası ile söktüğün yeri kapat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2009, 01:50:40 »
hakan abi cok teşekkür ederim yardımcı olma adına onca şey yazmışın ellerin dert görmesin  fakat hiç bişey anlamadım kusura bakma ben kendi çapımda temizlemenin yollarını arıyım en iyisi hava falan tutsam olur belki biraz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2009, 07:59:14 »
  :) İstersen hava ile falan temizle (sadece yüzeysel kirleri, yaprakları falan bir nebze bertaraf eder, bakterilere birşey yapmaz) ama asla söylediğim şekilde yaptığın sonucu alamazsın. Çünkü kanallara soktuğun bezin rengini görünce bana hak verirsin. Uğraşmak kolay değil, zor gelirse tabikide bu işe girme.