0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ümit Bey, tek mekik ve cift mekik dokuma örneklerini fotograf olarak ekleyebilirseniz cok makbule gecer.
%100 pamuk diye bişey olmaz etiket hilesinden ibarettir,çünkü pamuk tek başına eğerip iplik yapamazsınız naylon üzerine eğrilir %100 pamuk sadece keçede olur onuda döve döve sıkılaştırırlar pamuk sadece pamuk ipliği çok dayanıksız olur illaki belirli oranda naylon olmak zorunda,Kutay bey özellikle iç çamaşırında alırken markadan çok penyenin kendisine dikkat edin tek mekik dokuma ürünler çabuk deforme olur o yüzden çift mekik dokuma olanlara bakın ayrıca ülkemizde en güzel penye ve havlular Maraş işi tezgahlarda dokunan ürünlerdir ama artık bu ürünleri kullanan üreticiler çok azaldı yer yakın olsaydı size tavsiye edeceğim kendi üretim yapan arkadaşlar var ama yer uzak,ama iç çamaşırında berrak marka hâlâ kalitesini belirli ölçülerde korumakta aynı şekilde pijama takımı imalatları da bulunmakta.
%100 pamuk ipliği ve %100 pamuk ipliğinden mamul dokuma ticareti yapan bir firmada çalışıyorum. Dokumada aralarına sentetik iplik karıştırılmadan tamamen pamuk ipliğinden üretiliyor. Pamuk ipliği dediğiniz gibi dayanıksızdır çabuk kopar; ancak dokuma bittiğinde farklı farklı bir çok prosesten geçirilip sağlamlaştırılıyor. Nevresim takımları mesela gayet de sağlam ürünlerdir. Pamuk ipliği gibi hemen dağılan bir ürün değildir.Son dönemde pamuk fiyatları ve %100 pamuk ipliği fiyatları ikiye katlandı neredeyse. Üstelik mal bulmak da epey zor piyasada. Üreticiler maliyetleri düşürebilmek için maalesef mecburen sentetiğe yöneliyorlar.
Bugün ihtiyaç gereği bir halı mağazasına uğradım, halıcıyla ayaküstü biraz sohbet ettik, yeni halıların çok kalitesiz üretildiğini, eski halıların daha kaliteli olduğunu ama milletimizin her konuda olduğu gibi halıda da kalite ve ürün içeriği yerine aldatıcı görüntüye baktığından kaliteli, ucuz ve sağlıklı halı yerine sentetik, polyester pahalı halıları daha çok tercih ettiğini bu sebeple artık piyasada kaliteli ve sağlıklı halıların bulunmadığını çok nadir bulunanların da pahalı olduğunu dile getirdi. Eski yün, pamuklu halılarınız duruyorsa kıymetini bilin, özenle kullanın, korkarım aynı kalitelisini artık bulamayacaksanız, Zira piyasada kullan at, bilinçli eskitme maalesef son sürat tüm sektörlere yayılmış durumda.
Geçtiğimiz haftalarda Ankara'dan İzmir'e dönerken oğlum yün battaniye alalım dedi,Uşak organize sanayi yol üzerinde olduğu için uğradık,bize tamamen yün battaniyenin oradaki battaniye satanlarda olmadığını ve ancak bulabilirseniz Kula'da bulursunuz dedi ve o yorgunlukla verdiği adresi de bulamayınca alamadık,bir daha ki sefere kaldı.Halı konusuna gelince insanlar evlerindeki tarihi ve gerçek yün ,elde dokunma halıları başkalarına verip,nelerden üretildiği belli olmayan,ucuz ve bir anlamı olmayan makine halısı dediğimiz halıları satın alıyorlar,eski elde dikilmiş,yorgancı esnafının bin bir emekle yaptığı pamuklu yorganları kullanan kaç kişi kaldı? Sağlığımızı ve esnafımızı bir kaç kuruş uğruna terk ediyoruz, bu durumda nerelere doğru eğilim gösterdiğimizi bilen var mı?
Tokay amca O ağır yün yorganda uyumanın zevkide başka oluyor
Kula'da üretim yapanlar bile % 70 yün,%30 akrilik olana yün battaniye diyorlar,araştırdım,tam yün battaniye bu soğuklarda adı bile ısıtıyor,bu arada bir tanıtımda Yeni Zelanda yününden battaniye diyor,ne oldu bizim merinos yüne? yün yapağı da artık nerelerden geliyor? Gel de satın al şimdi böyle bir ürünü..
Ceksen cekilmez, arada kayar düser yere. Yattigin yerden kaldiramazsin.Ben yazlik kus tüyü Ikea yorgana cok alistim. Serin serin yatiyorum.