Gönderen Konu: Türk Tekstilindeki Kalite Düşüşü  (Okunma sayısı 6167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk Tekstilindeki Kalite Düşüşü
« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2021, 00:50:01 »
Ümit Bey,

tek mekik ve cift mekik dokuma örneklerini fotograf olarak ekleyebilirseniz cok makbule gecer.
Merhabalar Murat bey,
Malesef fotoğraf olarak ekleme şansım yok sadece görsel olarak tecrübe sahibiyim ürünü görünce anlıyoruz mağazaya ürün almak içşn toptancının yanına gidince orada teşhir ürünlerini görünce kalitesini öyle değerlendirebiliyoruz,ama örnek vermek gerekirse kalitesiz ürünler ilk etapta çok ince görünürler ve elinize alıp bakmaya çalışınca salaş hal alırlar üzerine vurulan ütü dahi kaybolabilir, özellikle ten sağlığınız için ligralı ürünlerden uzak durunuz çünkü elastik olabilmeleri için üzerlerinde lastik bulundurmak zorundadır ve o esneklik sağlayan lastik ten sağlığı için son derece zararlıdır, ayriyeten naylon oranı yüksek ürünler vücuttan ter emilimi yapmaz ve üzerinizde kuramsına neden olur aynı zamanda terinizle üzerinden çözülen kimyasalların tekrar cilt altına geçmesine neden olurlar, cümleten sağlıklı yaşam dileğiyle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2021, 00:50:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2021, 10:42:05 »
Tesekkürler Ümit Bey.

Benim kisisel tercihim hep dogal malzemeler; pamuk veya yün.
Takim elbise'de yün degilse almam. Direk tene dokunan giysilerin benim icin pamuk olmasi lazim. Ayakkabi'da da kösele olmasi lazim. Alti lastik ise beni terletir.

Tabiki sentetik ürünleri de belirli isler icin aliyorum; misal spor icin Nike'in Dri-Fit denilen t-shirt ve shortlari veya kis/yagmur icin goretex tarzi ürünler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 10, 2021, 16:10:50 »
%100 pamuk diye bişey olmaz etiket hilesinden ibarettir,çünkü pamuk tek başına eğerip iplik yapamazsınız naylon üzerine eğrilir %100 pamuk sadece keçede olur onuda döve döve sıkılaştırırlar pamuk sadece pamuk ipliği çok dayanıksız olur illaki belirli oranda naylon olmak zorunda,
Kutay bey özellikle iç çamaşırında alırken markadan çok penyenin kendisine dikkat edin tek mekik dokuma ürünler çabuk deforme olur o yüzden çift mekik dokuma olanlara bakın ayrıca ülkemizde en güzel penye ve havlular Maraş işi tezgahlarda dokunan ürünlerdir ama artık bu ürünleri kullanan üreticiler çok azaldı yer yakın olsaydı size tavsiye edeceğim kendi üretim yapan arkadaşlar var ama yer uzak,ama iç çamaşırında berrak marka hâlâ kalitesini belirli ölçülerde korumakta aynı şekilde pijama takımı imalatları da bulunmakta.
%100 pamuk ipliği ve %100 pamuk ipliğinden mamul dokuma ticareti yapan bir firmada çalışıyorum. Dokumada aralarına sentetik iplik karıştırılmadan tamamen pamuk ipliğinden üretiliyor. Pamuk ipliği dediğiniz gibi dayanıksızdır çabuk kopar; ancak dokuma bittiğinde farklı farklı bir çok prosesten geçirilip sağlamlaştırılıyor. Nevresim takımları mesela gayet de sağlam ürünlerdir. Pamuk ipliği gibi hemen dağılan bir ürün değildir.
Son dönemde pamuk fiyatları ve %100 pamuk ipliği fiyatları ikiye katlandı neredeyse. Üstelik mal bulmak da epey zor piyasada. Üreticiler maliyetleri düşürebilmek için maalesef mecburen sentetiğe yöneliyorlar.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 10, 2021, 18:26:12 »
Demek ki %100 pamuk diye birşey varmış. Etiketine %100 pamuk yazan her firma hile yapmıyormuş. Öğrenmiş olduk teşekkürler @Uğur AKAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2021, 14:05:36 »
%100 pamuk ipliği ve %100 pamuk ipliğinden mamul dokuma ticareti yapan bir firmada çalışıyorum. Dokumada aralarına sentetik iplik karıştırılmadan tamamen pamuk ipliğinden üretiliyor. Pamuk ipliği dediğiniz gibi dayanıksızdır çabuk kopar; ancak dokuma bittiğinde farklı farklı bir çok prosesten geçirilip sağlamlaştırılıyor. Nevresim takımları mesela gayet de sağlam ürünlerdir. Pamuk ipliği gibi hemen dağılan bir ürün değildir.
Son dönemde pamuk fiyatları ve %100 pamuk ipliği fiyatları ikiye katlandı neredeyse. Üstelik mal bulmak da epey zor piyasada. Üreticiler maliyetleri düşürebilmek için maalesef mecburen sentetiğe yöneliyorlar.

Aciklama icin tesekkürler Ugur Bey.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 12, 2021, 19:19:00 »
Bugün ihtiyaç gereği bir halı mağazasına uğradım, halıcıyla ayaküstü biraz sohbet ettik, yeni halıların çok kalitesiz üretildiğini, eski halıların daha kaliteli olduğunu ama milletimizin her konuda olduğu gibi halıda da kalite ve ürün içeriği yerine aldatıcı görüntüye baktığından kaliteli, ucuz ve sağlıklı halı yerine sentetik, polyester pahalı halıları daha çok tercih ettiğini bu sebeple artık piyasada kaliteli ve sağlıklı halıların bulunmadığını çok nadir bulunanların da pahalı olduğunu dile getirdi. Eski yün, pamuklu halılarınız duruyorsa kıymetini bilin, özenle kullanın, korkarım aynı kalitelisini artık bulamayacaksanız, Zira piyasada kullan at, bilinçli eskitme maalesef son sürat tüm sektörlere yayılmış durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 12, 2021, 23:49:08 »
Bugün ihtiyaç gereği bir halı mağazasına uğradım, halıcıyla ayaküstü biraz sohbet ettik, yeni halıların çok kalitesiz üretildiğini, eski halıların daha kaliteli olduğunu ama milletimizin her konuda olduğu gibi halıda da kalite ve ürün içeriği yerine aldatıcı görüntüye baktığından kaliteli, ucuz ve sağlıklı halı yerine sentetik, polyester pahalı halıları daha çok tercih ettiğini bu sebeple artık piyasada kaliteli ve sağlıklı halıların bulunmadığını çok nadir bulunanların da pahalı olduğunu dile getirdi. Eski yün, pamuklu halılarınız duruyorsa kıymetini bilin, özenle kullanın, korkarım aynı kalitelisini artık bulamayacaksanız, Zira piyasada kullan at, bilinçli eskitme maalesef son sürat tüm sektörlere yayılmış durumda.
Aslında herşeyin kalitelisi doğalı piyasada var,mesala halı için Afyonkarahisar ve ıspartada el dokuma halıları hâlâ dokunuyor ama sizin uğradığınız satıcının dediği gibi insanlar artık kaliteye değil görselliği bakıyorlar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 13, 2021, 20:38:20 »
Geçtiğimiz haftalarda Ankara'dan İzmir'e dönerken oğlum yün battaniye alalım dedi,Uşak organize sanayi yol üzerinde olduğu için uğradık,bize tamamen yün battaniyenin oradaki battaniye satanlarda  olmadığını ve ancak bulabilirseniz Kula'da bulursunuz dedi ve o yorgunlukla verdiği adresi de bulamayınca alamadık,bir daha ki sefere kaldı.Halı konusuna gelince insanlar evlerindeki tarihi ve gerçek yün ,elde dokunma halıları başkalarına verip,nelerden üretildiği belli olmayan,ucuz ve bir anlamı olmayan makine halısı dediğimiz halıları satın alıyorlar,eski elde dikilmiş,yorgancı esnafının bin bir emekle yaptığı pamuklu yorganları kullanan kaç kişi kaldı? Sağlığımızı ve esnafımızı bir kaç kuruş uğruna terk ediyoruz, bu durumda nerelere doğru eğilim gösterdiğimizi  bilen var mı?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 14, 2021, 02:02:23 »
Hâlâ evimde pamuktan özel elde sırıma yorgan kullanırım,fabrika işi elyaf Yorgan ve yastıklar da kesinlikle yatamam çocuklarımı dahi aynı şekilde alıştırdım,hediye gelen elyaf Yorgan öylece duruyor,bir ara ağır olmasın diye küçük çocukta kullandık bir kaç sefer sonrasında dolaba kaldırdık,ayrıca 2 adette yine yünden sırıma yorgan var ve bir tanede büyük yer döşeği var,Ankara'daki bacanak geldiği zaman illaki o döşeği ser çok rahat diyor,eskiden herşey çok sağlıklıydı şimdilerde uykuda bile kanserojen maddelerin üzerinde yatıyoruz köydeki evlerimiz yataklarımız sağlık açısından çok iyiydi.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 17, 2021, 19:12:49 »
Geçtiğimiz haftalarda Ankara'dan İzmir'e dönerken oğlum yün battaniye alalım dedi,Uşak organize sanayi yol üzerinde olduğu için uğradık,bize tamamen yün battaniyenin oradaki battaniye satanlarda  olmadığını ve ancak bulabilirseniz Kula'da bulursunuz dedi ve o yorgunlukla verdiği adresi de bulamayınca alamadık,bir daha ki sefere kaldı.Halı konusuna gelince insanlar evlerindeki tarihi ve gerçek yün ,elde dokunma halıları başkalarına verip,nelerden üretildiği belli olmayan,ucuz ve bir anlamı olmayan makine halısı dediğimiz halıları satın alıyorlar,eski elde dikilmiş,yorgancı esnafının bin bir emekle yaptığı pamuklu yorganları kullanan kaç kişi kaldı? Sağlığımızı ve esnafımızı bir kaç kuruş uğruna terk ediyoruz, bu durumda nerelere doğru eğilim gösterdiğimizi  bilen var mı?
Tokay amca O ağır yün yorganda uyumanın zevkide başka oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 17, 2021, 19:44:39 »
Tokay amca O ağır yün yorganda uyumanın zevkide başka oluyor :)

Ceksen cekilmez, arada kayar düser yere. Yattigin yerden kaldiramazsin.
Ben yazlik kus tüyü Ikea yorgana cok alistim. Serin serin yatiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 17, 2021, 21:11:58 »
Kula'da üretim yapanlar bile % 70 yün,%30 akrilik olana yün battaniye diyorlar,araştırdım,tam yün battaniye bu soğuklarda adı bile ısıtıyor,bu arada bir tanıtımda Yeni Zelanda yününden battaniye diyor,ne oldu bizim merinos yüne? yün yapağı da artık nerelerden geliyor? Gel de satın al şimdi böyle bir ürünü..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 07, 2021, 22:52:32 »
Kula'da üretim yapanlar bile % 70 yün,%30 akrilik olana yün battaniye diyorlar,araştırdım,tam yün battaniye bu soğuklarda adı bile ısıtıyor,bu arada bir tanıtımda Yeni Zelanda yününden battaniye diyor,ne oldu bizim merinos yüne? yün yapağı da artık nerelerden geliyor? Gel de satın al şimdi böyle bir ürünü..
Tokay abi merinos besleyen kaldımı'ki yünü olsun,eskidenmiş o saf esnaflık şimdi hepsi üç kağıda dönmüş.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 09, 2021, 14:26:13 »
Ceksen cekilmez, arada kayar düser yere. Yattigin yerden kaldiramazsin.
Ben yazlik kus tüyü Ikea yorgana cok alistim. Serin serin yatiyorum.

Şimdi gördüm bldirim gelmedi kusura bakma ; evet oda iyi güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 22, 2021, 17:22:44 »
Fuarlara alınmayan adam Mennan usta,böyle cevherler desteklenseydi kalite vs düşmezdi,
Mennan usta;
_"Yabncıya satıyorum kendi vatandaşıma satamıyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 20, 2021, 16:49:48 »
Planlı eskitmeyi güzel anlatmışlar,kalite düşüşü sadece bizde değil tüm dünyada yıllardır yaşanıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 11, 2022, 09:36:15 »
Birkaç yıl öncesine kadar kalitesi, uygun fiyatı (fiyat performans kıyası) ve yüksek pamuk oranı nedeniyle hep tercihim olan Lcw de bile fiyatlar uçmuş durumda. Üç adet boxer 160 tl, kotlar 250 tl'den başlıyor. Allah fakir fukaraya yardım etsin, sonumuzu hayretsin.