0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bujiyi değiştirin. Lpgli olduğundan önce aküyü resetleyin sonra 2-3 gün benzinde kullanın. Sonra Candan Mühendislik'te yolda ayar yaptırın.
Mutlu Bey, çok hızlı çözümü yazmışsınız ama sorun neden kaynaklanıyor bunun nedeni ile ilgili bilgi verebilir misiniz müsait olduğunuzda?Aracın LPG bakımını Haziranda yaptırdım Atiker'in yetkili servisi Gülkan Oto'da, aracımda da sadece yağ değişti böyle bir sorun oluşmasına etken midir?Candan Mühendislik'te dediklerinizin tamamını yaptırabilir miyim? Buji değişimi dahil.
Ateşleme sisteminde sıkıntı olabilir. En son 50bin km.de değişmiş. Bujiler normalde 40bin km.de 1 değişiyor diye biliyorum.Diğer konu ise yeni bakım sonrası hava filtresi değiştiği için motora daha temiz hava gittiğinde ayarı bozulmuş olabilir. Lpg'de olan bozukluk, benzin değerlerini de etkiliyor, benzinle anlık kullanırken lpgdeki gibi hissedilmesi normaldir. 1-2 gün kullandıktan sonra yavaş yavaş değerler düzelir ve araç kendine gelir.Zaten büyük ihtimal yol ayarı da yapılmamıştır daha önce. O nedenle akü resetleme sonrası aracı 2-3 gün benzinde sürerek o haritaya göre lpg haritası düzeltilirse sorununuz büyük ihtimalle çözülür.
Yolda ayar yaptırmadım daha önce de yapıldığını sanmıyorum. Son LPG bakımında bilgisayardan ayarladı araç durur haldeyken. Bugün daha önce gittiğim Gülkan oto ya soracağım sıfırlama ve AFR ayarı için. Güvenemezsem candan mühendisliğe yönleneceğim konum olarak uzak ve kısa bir baktığımda çok olumlu geri dönüşleri olmamış firmanın şikayetvar da ve ekşi de uzak durun diye belirtiyorlar.Bujileri değiştirmek kafamda vardı bu konuda da sormak istediğim birşey var. LPG'li araçlar için buji farkediyor mu yoksa orjinali ile değişim yapmak en doğrusu mu? Bosch markasının iridyum lpg diye satılan bir modelini gördüm n11'de 214 TL (4 adet) genel bakınca 3'te 1 fiyatlarda denso ve ngk markalar mevcut.