Gönderen Konu: Bir Bilene Danışalım ( İstişare)  (Okunma sayısı 3515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Bilene Danışalım ( İstişare)
« Yanıtla #20 : Ağustos 23, 2022, 11:45:50 »
Madem böyle bir sayfa var bende danışayım.

Arkadaşlar telefonum xiaomi redmi note4. Android 7 işletim sistemi mevcut. Geçtiğimiz aya kadar aracımda android autoyu kullanabiliyorken, şuan maalesef kullanamıyorum. Bu cihazda android auto kullanılamaz diye uyarı çıkıyor ve aracıma bağlayamıyorum. Bunun bir çözümü var mı yoksa işletim sisteminin eski olmasından kaynaklı bir sorun mu? İlla telefonu değiştirmek mi gerekli?
Geçen aya kadar kullanbiliyorken şuanda sıkıntı olması araç multimedyasını işaret eder yeni kasa corollaların multimedyası nedense arada bir güncelleme istiyor, geçenlerde form üyemizin birisi daha benzer sorundan muzdaripti,bence en yakın servise uğrayıp multimedya 'ya baktırın,bir güncelleme ile çözülebilir,eğer araca uzun soluklu binecekseniz o cihazdan bir an önce kurtulun tek seferde iyi para vererek güzel bir cihaz alırsanız bütün dertler biter navigasyon vs özelliği de kalıcı olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 23, 2022, 11:45:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 23, 2022, 11:51:15 »
Araca bağlanan telefonlar Bluetooth ile bağlandığı için bence sorunu şunlardan kaynaklanabilir; Aracınız hangi android versiyonununa kadar desteklemekte? Sorun İşletim sistemi versiyonu ile içerdiği bluetooth versiyonunun farklı olmasından kaynaklanabilir. Yani şu an güncel android versiyonu 12 iken araç bunu destekliyorsa android 7 çok eski kalmış olabilir. Dolayısıyla Android 7 yazılımının içerdiği Bluetooth versiyonu da eskidir. Araç artık desteklemeyebilir. Daha güncel bir yazılım içeren telefon ile deneyebilirsiniz bağlantıyı.

Eşimin telefonunda android 10 var onda sıkıntı olmuyor. O değil telefonumdan memnunum, ayrıca cezaevinde çalıştığım için gün içinde telefonla ne yazık ki münasebetim de olmuyor, yalandan yere para harcamak istemiyorum. Bunun bir çözümü var mı onu merak ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2022, 11:57:28
Geçen aya kadar kullanbiliyorken şuanda sıkıntı olması araç multimedyasını işaret eder yeni kasa corollaların multimedyası nedense arada bir güncelleme istiyor, geçenlerde form üyemizin birisi daha benzer sorundan muzdaripti,bence en yakın servise uğrayıp multimedya 'ya baktırın,bir güncelleme ile çözülebilir,eğer araca uzun soluklu binecekseniz o cihazdan bir an önce kurtulun tek seferde iyi para vererek güzel bir cihaz alırsanız bütün dertler biter navigasyon vs özelliği de kalıcı olur.

Ümit hocam yukarıda da belirttim eşimin telefonu ile bağlantıda sıkıntı yok. Aslında telefon miadını doldurdu yaklaşık 5 yıldır hizmet ediyor, bu zamana kadarda yazılımsal vs. hiç sıkıntı yaşamadım. sadece geçenlerde batarya artık şarj tutmuyordu onu değiştirdim onu da halletmiştim. Bir yandan değiştirmeyi istiyorum ama fiyatları görünce geri adım atıyorum. Almışken fiyat performans cihazı alayım istiyorum. Elimdeki cihazda aldığım dönem tamda bunun karşılığıydı. Xiaomi adını daha yeni yeni duyuruyordu ve o dönem gerçekten fiyatına göre çok kaliteliydi, şuan adı duyuldu fiyatları uçtu gitti.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 23, 2022, 13:53:26 »
Eşimin telefonunda android 10 var onda sıkıntı olmuyor. O değil telefonumdan memnunum, ayrıca cezaevinde çalıştığım için gün içinde telefonla ne yazık ki münasebetim de olmuyor, yalandan yere para harcamak istemiyorum. Bunun bir çözümü var mı onu merak ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 23, 2022, 11:57:28
Ümit hocam yukarıda da belirttim eşimin telefonu ile bağlantıda sıkıntı yok. Aslında telefon miadını doldurdu yaklaşık 5 yıldır hizmet ediyor, bu zamana kadarda yazılımsal vs. hiç sıkıntı yaşamadım. sadece geçenlerde batarya artık şarj tutmuyordu onu değiştirdim onu da halletmiştim. Bir yandan değiştirmeyi istiyorum ama fiyatları görünce geri adım atıyorum. Almışken fiyat performans cihazı alayım istiyorum. Elimdeki cihazda aldığım dönem tamda bunun karşılığıydı. Xiaomi adını daha yeni yeni duyuruyordu ve o dönem gerçekten fiyatına göre çok kaliteliydi, şuan adı duyuldu fiyatları uçtu gitti.

Zaten sorunun çözümü belli olmuş. Araç multimedya sizin versiyonunuz eski olduğu için desteklemiyor. Sorun araçta değil.  Eşinizin telefonunu destekliyor ise size yeni bir telefon almaktan başka seçenek kalmıyor sanırım. Telefonu araca bağlayıp müzik dinleme gibi bir alışkanlık yoksa, yani bağlantı  sadece gelen çağrılar için se diğer ucuz ve kolay bir seçenek  de Xiaomi bluetooth kulaklık alın. 150-200 liraya halledersiniz görüşme işini. 
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 23, 2022, 16:20:38 »
Zaten sorunun çözümü belli olmuş. Araç multimedya sizin versiyonunuz eski olduğu için desteklemiyor. Sorun araçta değil.  Eşinizin telefonunu destekliyor ise size yeni bir telefon almaktan başka seçenek kalmıyor sanırım. Telefonu araca bağlayıp müzik dinleme gibi bir alışkanlık yoksa, yani bağlantı  sadece gelen çağrılar için se diğer ucuz ve kolay bir seçenek  de Xiaomi bluetooth kulaklık alın. 150-200 liraya halledersiniz görüşme işini.

Bluetooth ile bağlanmakta sıkıntı yok hocam. Telefon görüşmesini vs. kendi telefonumdan araç üzerinden yapabiliyorum ama kablolu olarak bağladığımda android autoya bağlanamıyorum. 1 ay öncesine kadar kablolu bir şekilde bağlayıp navigasyonu aktif kullanabiliyordum. Ama şimdi dediğim gibi direk telefonuma uyarı geliyor bu cihaz android autoyu desteklemiyor diyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 23, 2022, 17:46:26 »
Bluetooth ile bağlanmakta sıkıntı yok hocam. Telefon görüşmesini vs. kendi telefonumdan araç üzerinden yapabiliyorum ama kablolu olarak bağladığımda android autoya bağlanamıyorum. 1 ay öncesine kadar kablolu bir şekilde bağlayıp navigasyonu aktif kullanabiliyordum. Ama şimdi dediğim gibi direk telefonuma uyarı geliyor bu cihaz android autoyu desteklemiyor diyor.

O zaman yukarıda Ümit beyin dediğine geliyoruz. Araçtaki cihazın güncellenmesi gerekmekte herhalde.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 23, 2022, 19:34:14 »
Duvardaki boyada ufak tefek izler var. Derin çizik yok ama çizik de olsa alçıyla kapatmakla ve zımparalamakla uğraşmak istemiyorum.
Belli olmayacak şekilde nasıl yama yapabilirim? Aynı marka ve aynı renk boyam var, birkaç gözükmeyen yerde denedim çok hafif de olsa ton farkı oluşuyor.

Bir de sıva alçısıyla birkaç yerde tadilat yapmaya çalıştım kulak memesi kıvamında doldurdum ama pürüzsüz yüzey elde edemiyorum. Bunun için illaki saten alçı mı yapmam gereklidir?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 24, 2022, 00:05:57 »
Duvardaki boyada ufak tefek izler var. Derin çizik yok ama çizik de olsa alçıyla kapatmakla ve zımparalamakla uğraşmak istemiyorum.
Belli olmayacak şekilde nasıl yama yapabilirim? Aynı marka ve aynı renk boyam var, birkaç gözükmeyen yerde denedim çok hafif de olsa ton farkı oluşuyor.

Bir de sıva alçısıyla birkaç yerde tadilat yapmaya çalıştım kulak memesi kıvamında doldurdum ama pürüzsüz yüzey elde edemiyorum. Bunun için illaki saten alçı mı yapmam gereklidir?
evet illaki saten alçı ve zımpara zorunlu yoksa boya çizik kapatma özelliği yok malesef.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 24, 2022, 08:50:41 »

Çizik şeklinde ise sıva ile olmuyor. Boya altı saten kireç diye bir malzeme aldım. Toz gibi ama içinde hiç pütür taş yok, çok ince. Pudra kıvamında.
Bu maddeyi az su ile ıslatıp kalınca sürmek gerek. Sıpatula geniş olursa duvarın düzlüğünü takip de edebiliyor. Sonra tam kurumadan ince süngerle yuvarlayarak fazlasını almalı. Kuruduktan sonra gerekirse düz tahta üzerine ince zımpara ile hafifçe fazlası alınır. Çukur derinse birkaç kez tekrarlanabilir.
Bu şekilde evdeki bütün matkap deliklerini düzelttim. Boya vurulduktan sonra kimse anlayamaz farkı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 24, 2022, 10:11:26 »
Madem böyle bir sayfa var bende danışayım.

Arkadaşlar telefonum xiaomi redmi note4. Android 7 işletim sistemi mevcut. Geçtiğimiz aya kadar aracımda android autoyu kullanabiliyorken, şuan maalesef kullanamıyorum. Bu cihazda android auto kullanılamaz diye uyarı çıkıyor ve aracıma bağlayamıyorum. Bunun bir çözümü var mı yoksa işletim sisteminin eski olmasından kaynaklı bir sorun mu? İlla telefonu değiştirmek mi gerekli?
Aynı durum iki ay önce bende de oldu. Android sürümünüz eski, güncellemeniz gerekebilir diyordu. İki hafta önce taktım, navigasyon çalışmadı. Telefonu değiştirdim. Şu an çalışıyor. Araçtaki cihazda bir sıkıntı yok, telefonu yenilemeniz gerekiyor.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 24, 2022, 10:54:44 »
Teşekkürler peki boyanın yama gibi durmaması konusunda önerisi olan var mı?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 24, 2022, 12:48:05 »
Aynı durum iki ay önce bende de oldu. Android sürümünüz eski, güncellemeniz gerekebilir diyordu. İki hafta önce taktım, navigasyon çalışmadı. Telefonu değiştirdim. Şu an çalışıyor. Araçtaki cihazda bir sıkıntı yok, telefonu yenilemeniz gerekiyor.

ilgili cevap için teşekkür ederim Hüseyin Bey. Telefonu değiştireceğim ama bakalım ne zaman :) Belki arabayı daha önce değiştiririm belli olmaz  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 24, 2022, 18:57:34 »
Teşekkürler peki boyanın yama gibi durmaması konusunda önerisi olan var mı?
Aynı renk boyaysa ilk yaptığınızda farklı gözükebilir ama kuruyunca aynı rengi alması lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE