Gönderen Konu: abs beyninden gelen cızırtı  (Okunma sayısı 3017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
abs beyninden gelen cızırtı
« : Mart 31, 2009, 23:57:14 »
arkadaşlar benim torpidonun sol kısmından bir cızırtı geliyordu. havalandırmanın ordan içerlerden falan bozuk para gibi veya vida sallanması gibi bir şey olduğunu düşünerek ustaya götürdüm trabzonda. açtı orayı komple göstergeleri falan. içeride bişey göremedik. genellikle yüksek devirlerde ve tırtıklı yollarda bir cızırtı geliyordu ordan. usta o sesin abs beyninden gelen titreşim ve elektriksel bir ses olduğunu ve fren balatalarından kaynaklanabileceğini söyledi. bu konuda  bilgi ve tecrübesi olan fikir sahibi olan kardeşlerim varsa görüşlerinize başvurmak istiyorum. selamlar teşekkür ederim...
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

abs beyninden gelen cızırtı
« : Mart 31, 2009, 23:57:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: abs beyninden gelen cızırtı
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2009, 00:18:42 »
arkadaşlar benim torpidonun sol kısmından bir cızırtı geliyordu. havalandırmanın ordan içerlerden falan bozuk para gibi veya vida sallanması gibi bir şey olduğunu düşünerek ustaya götürdüm trabzonda. açtı orayı komple göstergeleri falan. içeride bişey göremedik. genellikle yüksek devirlerde ve tırtıklı yollarda bir cızırtı geliyordu ordan. usta o sesin abs beyninden gelen titreşim ve elektriksel bir ses olduğunu ve fren balatalarından kaynaklanabileceğini söyledi. bu konuda  bilgi ve tecrübesi olan fikir sahibi olan kardeşlerim varsa görüşlerinize başvurmak istiyorum. selamlar teşekkür ederim...
merhaba  ceyhun bey..o ses genelde toyotaların çogunda mevcut..benim corollada da var..teybin arkasından torpidonun içinden geiyor..geçen de arkadaşa verdim aracı oda elektrik kaçagı var cız cız ediyo diyodu..genel bir sorun...daha öncede bi çok kere forumda okumuştum..toyotanın eksi yönlerinden biri...:-(
98 corolla xei special..(efsanee)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2009, 00:25:41 »
bende de var aynı sorun sankii kablo cızırtısı gibi göstergelerin üstünden torpiodya sağlam bir yumruk bir kaç gün ses kesiliyor:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2009, 00:48:21 »
çekiçle falan vursak  bir kaç hafta kesilir heralde :hurra: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2009, 01:13:48 »
ses nerden gelıyo tam anlamadım ceyhun kardes de..
benım de göstergelerin arkasından sonra sol hoparlörden bazen gelıyo cızırtı hafıf ama  bozuk yolda yapıyo..Ama bozuk para veya vida sallanması gıbı deıll..Havalandırmalara bır bak oradanda gelıyo ses sanki ben tam cozemedım arkadan gelen ses bagaj kapagındaki 2 kutu cok rahatsız edıyo
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2009, 22:03:23 »
Motoru çalıştırıp 10 km hızın üstüne ilk çıktığım anda abs'yi test ediyor benim araç, sanki abs devredeymiş gibi tıkırtılar geliyor 1-2 sn sonra kesiyor, bi daha yapmıyor yol boyunca, sizin araçtakide test amaçlı bi ses olabilirmi, belki belirli aralıklarla ses yapıyordur, ama tekrar söyleyim benimkindeki ses frene bastığında abs devreye girince çıkan tıkırtı sesinin aynısı, sizdeki gibi cızırtı değil.