Gönderen Konu: Poryadaki vida kırıldı yardım  (Okunma sayısı 11277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Poryadaki vida kırıldı yardım
« : Mart 31, 2009, 22:59:04 »
Arkadaşlar kış lastiklerini değiştirirken porya üstündeki vida bijonun takıldığı vidalardan biri kırıldı. Şimdi ne yapmam gerek porya tamamen mi değişiyor yoksa başka bir yolu var mı tamir ettirmenin. Her iki durumda da bana ne kadara mal olur acaba bilen var mı acaba ?

Toyota Club Türkiye

Poryadaki vida kırıldı yardım
« : Mart 31, 2009, 22:59:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Poryadaki vida kırıldı yardım
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2009, 23:42:53 »
servise giderseniz mutlaka porya değiştirirler kesin,ama tornacıda halledilebilir bu sorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2009, 08:02:49 »
  Selam.
 Geçmiş olsun. Eğer bahsettiğin bijon ise onlar jantınada (eğer alaşım jantsa boyutu farklı olabilir) bağlı olarak değişik boyutlarda satılıyor. Kırılanı çıkarıp yenisini kolayca takarlar. Ama aklında olsun o herhangi bir vida değildir, belli mukavamet değerlerine sahip (aslında her vida gibi) ve aracına özeldir. Hangi şehirdesin ve aracının modeli ne bilmiyorum ama Aksaray'da çok rahat bulabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2009, 09:35:01 »
Geçmiş olsun Semih benim de geçmişte o vidalar yalama olduğu için 2 tanesini değiştirmek zorunda kalmıştım ve çok kolay değiştirmişlerdi nerden kırıldığını bilmiyorum ama komple değiştirmeye gerek yoktur kırık olanı çıkarırlar yerine yenisini takarlar Hakan dediği gibi son derece önemli bi vida en kalitelisini almaya çalış
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2009, 13:14:04 »
Porya sökülerek kırılanlar sökülüp yenileri saplanabilir, endişe etmeyin bizim de birgün tekeri sökerken ikisi kırılmıştı, üçüncüye yeltenmeden tamirciye gitmiştik:)
Geçmiş olsun

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2009, 22:01:43 »

Gerçi diğer arkadaşlar bahsetmişler bende toparlamış olayım. Kırılan bijonlar yerinden çıkarılarak poryaya pres yardımıyla sıkıca geçirilir. Fotoğrafda gözüken tırtıklı yerden dolayı bijon porya içinde dönmez ve yerinde sabit kalır. Bijonlar yüksek kaliteli alaşımlı çelikten bir miktar sertlik verilerek yapılır, yüzde yüz emniyet parçası sınıfındadır. Yapılacak en büyük hata tornacıda bunu yaptırmak olur, böyle bir şeyi bırakın yaptırmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Hatta bijonlar yerine geçirildikten sonra balansının dahi alınması gerekir.

Muhtemelen ben cevabı yazana kadar siz yapılacakları yapmışsınızdır.

Kolay gelsin...   
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2009, 01:22:36 »
sorun değil yaa benim 12 taneden 6 tanesi kırıldı artık her lastik söküşümde bi tane kırmadan raahat edemiyom :) sanayideki parçaçılara gidip toyota bijom somunu istyorum dediğin zaman veriyolar...parçası 5 lira.....kendim yaparım diyosan işçilik yok ama ustası 10liraya halleder....takmaaya gelince kaliperi ve diski söküyosun sonra kırık olan somuna tornavida ve çekiçle nazikçe vurarak çıkartıyosun..yenisini takıyosun ve biraz arkadan çekiçle vuruyosun hafif sonra 2-3 tane somunu takıp sıkıyosun ki yerine otursun...daha sonra somunları söküp lastiğini takıyosun....15-20 dk bi sürede....bu arada geçmiş olsun
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2009, 11:32:52 »
sorun değil yaa benim 12 taneden 6 tanesi kırıldı artık her lastik söküşümde bi tane kırmadan raahat edemiyom :) sanayideki parçaçılara gidip toyota bijom somunu istyorum dediğin zaman veriyolar...parçası 5 lira.....kendim yaparım diyosan işçilik yok ama ustası 10liraya halleder....takmaaya gelince kaliperi ve diski söküyosun sonra kırık olan somuna tornavida ve çekiçle nazikçe vurarak çıkartıyosun..yenisini takıyosun ve biraz arkadan çekiçle vuruyosun hafif sonra 2-3 tane somunu takıp sıkıyosun ki yerine otursun...daha sonra somunları söküp lastiğini takıyosun....15-20 dk bi sürede....bu arada geçmiş olsun
Aynen katılıyorum
96 corolla xei