Aracımdaki sorunu hallettiğimi sevinerek paylaşmak istiyorum. Konuyu açtığımdan itibaren birçok problem teşhisi konuldu ben kısaca özet geçerek anlatmak istiyorum başkalarına da tecrübe olur umarım.
-Aracımda bahsettiğim gibi çalışmasında sıkıntı olmuştu. Ama sarsıntılıda olsa çalışıyordu.
Sonra tekrar bahsettiğim gibi çalışmamaya başladı. Ve sorunun tamamen ateşleme ile ilgili olduğunu düşünmüştük.
-Distribütör modülü değiştikten sonra aracım çalıştı fakat ilk başta yaşadığım sarsıntılı düzensiz çalışma devam etmekteydi. Ustam kompresyon kaçırdığını silindir contasında problem olduğunu söyledi.
-Motor kapağı açıldıktan sonra silindir 1. ve 2. Silindir arasından kesilmişti.
-Yedek parça ve bilgilendirme konusunda
@Ufuk Sönmez (16363) beye çok teşekkür ederim. Her türlü konuda yardımcı oldu ve hızlı bir şekilde parçalarım elime ulaştı.
-Aracımın üst kapak taşlama işlemi gerçekleştirildi ve fincanlar kontrol edildi. Daha sonra montajı gerçekleşti.
-Montajdan sonra ilk marşta yüksek miktarda bir beyaz duman atma olayı gerçekleşti usta bunun kısa sürede geçeceğini söyledi ve 1 saat kadar sürmeden kesildi.
-Aracı aldıktan sonra özellikle 2000 devirlerde tekleme yapmaya başladı ve rölantide devir sürekli yükselip alçalıyordu. Aynı zamanda egzozdan siyah dumanda geliyordu gaza basınca.
-Usta enjektörlerde problem olabilir dedi ama bana mantıklı gelmedi daha önce buna yakın hiç bir sorun yoktu.(Hem tüpte hem de benzinde oluyor.)
-Sorunun nerden olabileceğini araştırırken motora bakınca sol üstte silecek tarafında basınç sensörü (MAP sensörü sanırım.) dediği bir hortumun gevşediği ve çıktığını söyledi takınca düzeldi. Yaklaşık 1 haftadır benzinde sürüyorum ve 1000 km kadarda sürmeyi düşünüyorum.
Sorunum halloldu çok şükür şimdilik bir problem yok. Sadece daha öncedende dikkatimi çeken bir unsur var. Araç şehir içinde motor ısınacak kadar seyir ettikten sonra bazen devir 1100 de kalıyor. Konuyu sonlandırırken bunuda sormuş olayım. Emeği yardımı geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle saatlerce telefonda her soruma yardımcı olan @Ümit ŞAHANTİMOR (39478) abime ayrıca teşekkür ederim.