Gönderen Konu: 93 model 1.6 GL karbüratörlü Corolla yolda giderken stop ediyor  (Okunma sayısı 2178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EFSANE
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 251000
  • Model Yılı: '93
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhaba aranıza yeni katıldım . Aracımı 21 ağustos ta ANKARA dan aldım. 1 hafta boyunca sorunsuz bindim . Yolda giderken aniden araba silkelemeye ve gaz almamaya başladı bende sağa çekip benzin'e aldım ve devam ettim. Gidip gaz aldım yeniden gaza aldım çalışmadı,bende lpg ustasına gittim. Beynin diyafram kapattığını 10 yıllık bir beyin olduğu için beynin değişmesi gerektiğini söyledi. Bende değiştirmesini söyledim . ATİKER marka beyni taktı. Ne olduysa bundan sonra oldu arabanın gaz ayarını bir türlü yapamadılar. otomatik jikle devreye girmedi , yolda giderken ana yola girmek için yavaşladığımda stop etti 2-3 kez. yaklaşık 2 haftadır bu ayar işi için uğraşıyorum . geçen hafta tam oldu dedim bugün sabah hararet iyi , rolanti iyi iken yine viraja yaklaşırken stop etti neredeyse yolun ortasında kalacaktım. stop ettikten sonra tek marşta alıyor sıkıntı yok ama bu neden olabilir. LPG beyninden mi ? yoksa başka bişeyden mi düşünüp duruyorum. Bu arada benzinde hiçbir sorunu yok. Bujiler, buji kabloları,triger kayışı devir daim yeni değişmiş durumda. Yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 model 1.6 GL karbüratörlü Corolla yolda giderken stop ediyor
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2019, 10:06:07 »
Araç bi yerlerden fazla hava çekiyordur özellikle karbüratörlü araçlarda hava yakıt karışımı çok iyi olmalıdır biri diğerinden fazla gelirse sıkıntı olur araç düzgün çalışmaz,benzinde sıkıntı yoksa LPG ayarında sıkıntı vardır çok açmış olabilirler Regülatör üzerinde sarı pirinç bir vida olacak başı düz tornavida yivli onu tam sıkın daha sonra Regülatörden karbüratöre gelen gaz hortumunu aradaki vananın çıkış tarafından sökün ve biri kontağı yarım tur açsın eğer kontak açılınca gaz çok kuvvetli geliyorsa ayar çok açılmıştır araç boğuluyordur tam kısın hortumu geri takıp kelepçeyi sıkın ve sonrasında az biraz açın aracı çalıştırın motor tarafından gaz telini çekerek gazlayın araç rahat devir çeviriyormu dinleyin isteğe göre az az açarak ayarı yapabilirsiniz,diğer kontrol etmeniz gereken yer hava filtresi hortum ucu orayı yarım olarak el ile kapatın aracın çalışması düzeliyormu kontrol edin hava yakıt karışımını tam ayarlamanız lazım,otomatik jikle devreye girmemesi jikle diyaframından kaynaklanır tesisatını sağlam kabul ederek diyafram diyorum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EFSANE
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 251000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2019, 21:40:47 »
İlginize teşekkür ederim bugün ANKARA ya gittim. Sırf bunun için ayarlar yapıldı aracım karbüratörlü olduğu için avans ayarı da yapılması dedi LPG Ustası onu da yaptı. Direk ustadan çıkıp Çankırı ya geldim Işık’larda durdum bir ses var pat pat diye. Arabada herhangi bir sallama, titreme yok. Evin önüne geldim. Kaputu açtım herhangi bir bozukluk yok direk egsoz a gittim. Pat pat diye ses geliyor. Anlamadım siz biliyor musunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2019, 09:53:41 »
Diğer sorunlar için tam bir bilgim yok ama, benim aracım da karbüratörlü. Ve  hatırladığım kadarıyla otomatik jikle lpg de devreye girmiyor. Ama benzinde iken sorunsuz çalışıyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -