Gönderen Konu: Engelli Aracı Suistimali  (Okunma sayısı 1114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Engelli Aracı Suistimali
« : Eylül 07, 2019, 16:44:23 »
son yıllarda devletimizin bu suistimali fark edip engelli araç alımına haklı olarak getirdiği kıstaslara çok komik gerekçelerle karşı çıkan garip insanlar var şu ülkede. gerçekten ihtiyacı olanlara sözüm yok ama aşağıda ekşi sözlükten alıntıladığım kişi bariz şekilde sırıtıyor. yatalak hastadan bahsedip lüks suv hayali kurmak pek samimi gelmiyor bana.   umarım troll başlıktır.

tabi bu üç ayda dolar uçtu.

araba fiyatları tavan yaptı.

"lüx suv bakarken döviz artışından sonra symbol-egea arasında gidip geldim.
"hayır ... o kadar uğraştık ettik, eziyet çektik, zaten hastaya da bakıyoruz - ki geçen seneden beri yatalak oldu-, hastamız ölecek, karar sonra çıkacak biz de ... tutacağız."

ayrıntılar için: https://eksisozluk.com/engelli-otv-indirimi-eziyeti--6170640

Toyota Club Türkiye

Engelli Aracı Suistimali
« : Eylül 07, 2019, 16:44:23 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Engelli Aracı Suistimali
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2019, 17:27:47 »
Ülkemizde üretilen ve fabrika çıkışı 60.000 tl sınırını aşmayan otomobil veya kamyonet(doblo-partner) gibi araçlar için ötv siz alınabilir,daha başka araç isteyenler,fark ötv yi kendisi öder,6 aylık sürelerde yeniden değerlendirme yapılır diye yönetmelik çıkarırsın adalet tecelli eder.Devlet ve belediyeler özürlü,heyet raporlu kişilere ve refakatçilerine ücretsiz,indirimli ulaşım hizmeti veriyorlar,müze girişleri,milli parklara girişler ücretsiz.Suistimal habersiz kontroller yapılarak da izlenebilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2019, 17:46:47 »
Ben de hep dusunmusumdur luks arabayla hasta daha mı iyi tasınıyor dıye....(   arkadasım engelli babasının engelınden dolayı araba alacaktı . golf 7 aldı. Aldıgı paranın yarısına baska arabalar varken..Kızdım haksızlık degıl mı dıye....)(yurume engelliyken sandalyesini golf 7 nin neresine koyacak. Arabaya nasil bindirilecek..)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2019, 21:43:56 »
Birçok engelli adına alınan araca birkere bile binmiyor maalesef. Madem ihtiyaç içinse lüks arabaya izin verilmesin adamın parası çoksa zaten alır istediği arabayı. Çok saçma bir kanun bu iyi bir rektefiyeden geçirimelii bence..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2019, 21:47:48 »
Ben de hep dusunmusumdur luks arabayla hasta daha mı iyi tasınıyor dıye....(   arkadasım engelli babasının engelınden dolayı araba alacaktı . golf 7 aldı. Aldıgı paranın yarısına baska arabalar varken..Kızdım haksızlık degıl mı dıye....)(yurume engelliyken sandalyesini golf 7 nin neresine koyacak. Arabaya nasil bindirilecek..)
Maksat engelliyi taşımak değildi kendi lüksünü yaşamak,bir çok tanıdığım var engelli anne babası veya bekar
 kardeşi memlekette kendisi başka ilde araba onların adına ama kendisi kullanıyor belkide yılda bir kez bile o engelli o araçtan faydalanmıyor,bir çoğu kul hakkıyla biniyorlar o araçlara devlette her raporu olana veriyor araçları.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2019, 01:50:28 »
Artık çok lüks alamıyorlar. Yeni düzenleme ile (tabi sonradan limit artmadıysa) 247 bin TL normal vergili satış değeri olan araç alabiliyorsunuz. Bu durumda araç engelli kullanıcıya 140 bin civarına geliyor. Buna da zaten lüks araç etmiyor. Ancak eskiden bu limit yoktu. 2018 de limit getirdiler diye biliyorum. Her yıl bu değer yeniden belirleniyor sanırım.

Burada gerçekten engelli olan kişi ve yakınlarına devlet tarafından bir güzellik yapılmış oluyor. Ancak sahte raporlarla engel durumu yükseltilerek vergiden kaçırmalar da mümkün oluyor.

https://www.engelsizler.net/2019-yili-engellilerin-otv-siz-arac-alimi-siniri-belli-oldu/4518/