Gönderen Konu: Avensis 2.0 Executive Elegant 2005 Benzin & LPG Oto Vites KM 160.000  (Okunma sayısı 5552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Herkese merhabalar

Konuda belirttiğim üzere Avensis  2.0 Executive Elegant 2005 Benzin & LPG Oto Vites almayı düşünüyorum.

Öncelikle araçla ilgili forumda biraz araştırma yaptım.

1- 2.0 motorların LPG uyumu olmadığı söyleniyor, satıcı ile konuştum Atiker Gold sıralı sistem LPG olduğunu ostimde ustasını bulduğunu LPG de sıkıntı yaşamadığını söylüyor.

2- Otomatik vitesin 4 ileri olması kafamı kurcalıyor genelde şehir içi kullanacağım vites geçişlerinde sıkıntı yaşarmıyım yada 160 binde olan bir araçta ileride sıkıntı yaşarmıyım, yakıt tüketimi çok olur mu ?

3- son olarak aracın fiyatını 50 bin tl yazmış, aracın kasko değeri 41,800 arabam.com da piyasa değeri 42bin tl civarında çıkıyor almak istiyorum sizce ne kadar verilir bu araca

Avensis kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Herkese Teşekkürler
TheYES

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar

Konuda belirttiğim üzere Avensis  2.0 Executive Elegant 2005 Benzin & LPG Oto Vites almayı düşünüyorum.

Öncelikle araçla ilgili forumda biraz araştırma yaptım.

1- 2.0 motorların LPG uyumu olmadığı söyleniyor, satıcı ile konuştum Atiker Gold sıralı sistem LPG olduğunu ostimde ustasını bulduğunu LPG de sıkıntı yaşamadığını söylüyor.

2- Otomatik vitesin 4 ileri olması kafamı kurcalıyor genelde şehir içi kullanacağım vites geçişlerinde sıkıntı yaşarmıyım yada 160 binde olan bir araçta ileride sıkıntı yaşarmıyım, yakıt tüketimi çok olur mu ?

3- son olarak aracın fiyatını 50 bin tl yazmış, aracın kasko değeri 41,800 arabam.com da piyasa değeri 42bin tl civarında çıkıyor almak istiyorum sizce ne kadar verilir bu araca

Avensis kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Herkese Teşekkürler
Öncelikle belirtmek gerekirse kalbur üstü bir araçtır konfor yol tutuş on numara vites geçişleri tam otomatik olan hiç bir toyotada hissedilmez ve 4 ileri olması negatif değildir,ama ibrenin eksiye döndüğü nokta LPG uyumu malesef bu araçlara olmuyor çünkü d4 motor olduğu için direkt enjeksiyonlu bir motora sahip o yüzden eğer uzun km'lerde sorunsuz kullanmak istiyorsanız ya lpgsiz olacak yada 1.6 olanlarına bakmanız lazım size tavsiyem bir üst kasa t27 1.8 Avensis bakın onlar lpg'ye uyumlu ve daha fazla tutuluyor.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 07, 2019, 22:12:23
Sizin baktığınız aracada LPG takıyorlar ama uydurma sistem ve tam sıralı değil.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
D4 Motora LPG montajı mümkün ama LPG'nin diğer arabalar da verdiği kadar yakıt ekonomisi vermez diğer araçlarda %100 ekonomi yapıyorsa D4 motorda %45 %50

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
D4 Motora LPG montajı mümkün ama LPG'nin diğer arabalar da verdiği kadar yakıt ekonomisi vermez diğer araçlarda %100 ekonomi yapıyorsa D4 motorda %45 %50
Bu araçlara LPG taktığını söyleyenler karbüratörlü araçlara takılan mikserli sistemi takiyorlardi. Böylece direkt enjeksiyonlu bu araç oluyordu karbüratörlü. Kısa zamanda motorda büyük hasarlara yol açıyor. Ufak bir düzeltme, %100 ekonomi olmaz. %100 ekonomi demek, aracın bedavaya gitmesi demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Bu araçlara LPG taktığını söyleyenler karbüratörlü araçlara takılan mikserli sistemi takiyorlardi. Böylece direkt enjeksiyonlu bu araç oluyordu karbüratörlü. Kısa zamanda motorda büyük hasarlara yol açıyor. Ufak bir düzeltme, %100 ekonomi olmaz. %100 ekonomi demek, aracın bedavaya gitmesi demek.

Ben o oranı örnek olarak verdim yoksa bende biliyorum öyle olduğunu:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi

%40 a %20 diye düzeltelim Anıl. :)

Yunus Emre bey, gerçekten sıralı sistem mi, yoksa mikserli karbüratörlü motorlara uygulanan sistem mi takılmış anlamak için enjektör var mı diye bakmanız yeterlidir. Gerçekten atiker sıralı sistem takmışsa o ustaya helal olsun denir. Lpg hayaliyle yanıp tutuşan D4 direk enjeksiyonlu benzinli motor sahiplerini çok sevindirir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
%40 a %20 diye düzeltelim Anıl. :)

Yunus Emre bey, gerçekten sıralı sistem mi, yoksa mikserli karbüratörlü motorlara uygulanan sistem mi takılmış anlamak için enjektör var mı diye bakmanız yeterlidir. Gerçekten atiker sıralı sistem takmışsa o ustaya helal olsun denir. Lpg hayaliyle yanıp tutuşan D4 direk enjeksiyonlu benzinli motor sahiplerini çok sevindirir.
Mutlu bey enjektör varda ama sistem tam sıralı değil yarı sıralı,LPG ayırıcı düğme tam sıralılardaki gibi değil eski karbüratörlü sistemde ki gibi iki taraflı gaz bittiği zaman benzine geçmiyor sürücü kendisi düğmeyi benzin tarafına alması gerekiyor,ama herşeyden önemlisi sistem tam verimli çalışmıyor ve herzaman arızalara gebe oluyor,hani 1.6 toyotalarda bazen ayar çok bozuk olduğu zaman ESP veya diğer lambaları yakabiliyor ya avensistede daha fazlasını hatta bazı zamanlarda aşırı arızalara neden olabiliyor (bu yorum LPG servisi olan merhabamız olan ustaya ait) yoksa donanım olarak çok iyi bir araba.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
Herkese teşekkür ederim
Lpg yeterli verim vermeyecekse sıkıntı çıkarma ihtimalide var diyosunuz zaten aracın piyasası yok almaya değmez o zaman teşekkür ederim tekrar
TheYES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 06 GLC 74
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Öncelikli olarak merhabalar

Konu hakkında yanlış bilgilendirmeleri önlemek amacıyla yazayım dedim...

Resimde görülen aracım 2004 Model Elegant Executive ve alalı yaklaşık 3.5 yıl oldu. Araç alındığında 126.000'de idi. Şu anda 182.500' de ve LPG takılı.

Araçta bulunan LPG arkadaşlarında tabir ettiği gibi mikserli tip. Sabah çalışıtığında benzinle çalışır gaza basıp 2000 devire çıkardığınızda otomatik tüpe geçer ve benzin enjektörleri susar.  Ankara Yılmaz LPG de takılmış sanırım.  Belgeleri duruyor

Aracın kullanımına gelince öncelikle benim için dezavantajı sadece LPG bittiğinde benzine geçmek için stop edip çalıştırmak. Yani benzinden LPG ye geçerken yolda da olsa mesela sabah çalışıtırdım ana yola çıkana kadar ve araba ısınsın diye benzinde gidiyorum ana yola çıkınca yolda giderken devirli 2000 deviri geçiyorum LPG ye otomatik geçiyor. Yolda LPG bitince araç yolda yumulmaya başlar ve 2000 deviri geçmez tabii ki hemen bitmiyor yolda LPG. O şekilde bile en az 2-5 km gidiyor. Sağa çekip stop edip çalıştırıyorum ve benzinde devam ediyorum.(LPG anahtarını benzine alıp)

Diğer konulara gelince yakıt tasarrufu benim için çok iyi diyebilirim. Şöyle ki ; araç yol bilgisayarı 7.7 l/km gibi gösterirken uzun yolda LPG de 9.7 - 10 l / km yakıyor. Yani uzun yolda şu anda LPG nin 3.00 TL olduğuna göre ortalama Km de 28-30 krş yakıyor. Şehiriçinde de yol bilgisayarı 12 - 14 l /km gösterirken de ortalama 37-45 krş yakıyor km' de (Temmuz 2019 verileri İzmir yolunda) Ankara - İzmir arası ort. 600 km yakılan yakıt 170-185 TL arası ve performans benzine göre %10-15 düşük gibi ama 180-190 km hız görüldü sivrihisar yolunda

LPG konusunda bildiğim kadarıyla şu anda sıralı sistem takan yerler var. (Candan Mühendislik İstanbul).. Ben bu halinden de memnunum diyebilirim. Alacak arkadaşlara tavsiyem temizi varsa alın.. ;) Ama ben satmıyorum :) İsteyen çok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Herkese Merhaba,
Aynı araçtan kullanıyorum. Aynı model ve aynı seri. Şimdiye kadar niye almadım diye kendime kızmıyor değilim.  Sorularınıza gelince elimden geldiği kadar naçizane tecrübelerimi paylaşayım;
Bence hiç düşünmeden alın derim. Benim aracım 255.000 km de şuan. Hiç bir sıkıntı yaşamadım ANCAK; hiç LPG takılmamış  :kötü: ve bende takmadım. Size tavsiyem taktırmayın. Gerek emniyet gerekse sürüş keyfine diyecek yok hele uzun yolda. Bu araç çok kısa sürede yüksek hıza ulaşabildiği için uzun yolda hem az yakar hem de hız yapar yorulmadan. Ben yaklaşık 2650 km yol yaptım ve yakıt tüketimim 0,45-0,50 krş civarında gezindi Sürekli klima açıktı ve ortalama 130km hızda seyrettim. . Şehir içinde ise Ankara trafiğinde ben sürersem 11-12 litre. Daha önce yaklaşık 5 yıl Nissan X-Trail kullandım LPG ile başıma açılmayan dert kalmadı. Gerek sibop değişimi gerekse müştemilatı LPG den dolayı ocağıma incir değil kavak ağacı dikti vallahi. Ben Nissan Jeep ile kıyasladığım zaman ay içindeki yakıt masrafım yaklaşık 100 lira fark etmekte.  Bu araçların parçası boldur. Ankara da Dörtnal Özel Toyota Servisini tavsiye ederim ama  servise gidince ilk sordukları şey aracın LPGli olup olmadığı idi. Hiç bir usta yaklaşmak istemiyor LPGli Avensise. Sizi uzun yıllar üzmez, siz onu üzmedikçe......

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2019, 14:16:26
Ayrıca LPG takılmışsa fiyatı fazla. Çünkü bobinlerinden başlayacak yakında değişmeye...
Aracın piyasasına gelince Corolla ile karıştırmayın lütfen. D Segment ve zamanında makam arabası olarak üretilmiş araçlar bunlar. Barındırdığı konfor ve güvenlik unsurları şu an çoğu 2019 araçta yok.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN