0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalarKonuda belirttiğim üzere Avensis 2.0 Executive Elegant 2005 Benzin & LPG Oto Vites almayı düşünüyorum.Öncelikle araçla ilgili forumda biraz araştırma yaptım.1- 2.0 motorların LPG uyumu olmadığı söyleniyor, satıcı ile konuştum Atiker Gold sıralı sistem LPG olduğunu ostimde ustasını bulduğunu LPG de sıkıntı yaşamadığını söylüyor.2- Otomatik vitesin 4 ileri olması kafamı kurcalıyor genelde şehir içi kullanacağım vites geçişlerinde sıkıntı yaşarmıyım yada 160 binde olan bir araçta ileride sıkıntı yaşarmıyım, yakıt tüketimi çok olur mu ?3- son olarak aracın fiyatını 50 bin tl yazmış, aracın kasko değeri 41,800 arabam.com da piyasa değeri 42bin tl civarında çıkıyor almak istiyorum sizce ne kadar verilir bu aracaAvensis kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.Herkese Teşekkürler
D4 Motora LPG montajı mümkün ama LPG'nin diğer arabalar da verdiği kadar yakıt ekonomisi vermez diğer araçlarda %100 ekonomi yapıyorsa D4 motorda %45 %50
Bu araçlara LPG taktığını söyleyenler karbüratörlü araçlara takılan mikserli sistemi takiyorlardi. Böylece direkt enjeksiyonlu bu araç oluyordu karbüratörlü. Kısa zamanda motorda büyük hasarlara yol açıyor. Ufak bir düzeltme, %100 ekonomi olmaz. %100 ekonomi demek, aracın bedavaya gitmesi demek.
%40 a %20 diye düzeltelim Anıl. Yunus Emre bey, gerçekten sıralı sistem mi, yoksa mikserli karbüratörlü motorlara uygulanan sistem mi takılmış anlamak için enjektör var mı diye bakmanız yeterlidir. Gerçekten atiker sıralı sistem takmışsa o ustaya helal olsun denir. Lpg hayaliyle yanıp tutuşan D4 direk enjeksiyonlu benzinli motor sahiplerini çok sevindirir.