Gönderen Konu: otomatik cam  (Okunma sayısı 1837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
otomatik cam
« : Eylül 09, 2006, 22:41:07 »
cam açma-kapama butonu çalışmamaya başladı, problem ne olabilir. yıkama sonrasında problem olmuş olabilir gibi geliyor sizin fikriniz nedir bide araç garanti kapsamında serviste bana sorun çıkartırlar mı?

Toyota Club Türkiye

otomatik cam
« : Eylül 09, 2006, 22:41:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
otomatik cam
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2006, 20:03:54 »
cam açma kilidi var kesin yıkamacı silerken ona basmıştır o yüzden açılıp kapanmıyordur yoksa bişey olmaz
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
otomatik cam
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2006, 13:20:54 »
bence yıkama esnasında cam açma kapama butonlarının olduğu bölüme su kaçmış olabilir,bu bölümün su geçirmemesi için bir izolasyon yok ondan yağmur damlası gelse bile eğer ki içindeki mekanik aksama ulaşırsa zarar görebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
otomatik cam
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2006, 18:32:51 »
eyer yıkama esnasında su kaçmışşa elektıronik devrelere kısadevre yapdırmış olabilir ve sigortasını atdırmış olabilir bence sigortasını konturol edin ayrıca su dan dolayı birsorun olduysa bunu servistekiler anlar ve garanti kapsamına girmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
otomatik cam
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2006, 11:44:30 »
Alıntı yapılan: Levent Aygündüz
cam açma kilidi var kesin yıkamacı silerken ona basmıştır o yüzden açılıp kapanmıyordur yoksa bişey olmaz
[/quote]

Ben bu görüşe katılıyorum. Az bir su ile kısa devrenin olacağını zannetmiyorum. Ancak bir kova su döküldüyse üzerine birşey diyemem ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
otomatik cam
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2006, 15:56:46 »
Ben arabamı servisten teslim aldığımda benimde cam düğmeleri tam olarak çalışmıyordu. Tam derken şöyle; bildiğiniz gibi cam düğmesi iki kademeli. İlk kademede istediğimiz kadar açılıp-kapanıyor, ikinci kademede ise cam tam kapanıyor-açılıyor. Bendeki ikinci kademe çalışmıyordu. Servise telefon ettim. Akü söküldüğü için cam düğmesinin programlanması gerekiyormuş. (içimden eyvah yandık demiştim ama basit bişeymiş) Şöför kapısındaki cam düğmeleriyle yapılıyor. Cam düğmesi kapatma konumuna basılıyor, cam kapandıktan sonra düğmeyi bırakmadan 2-3 sn kadar daha o şekilde tutuluyor. Tabiri caizse cam sanki sıkışıyor. Sonra aynı işlem cam açılarak yapılıyor.

Sizin camın çalışmama durumuda bunun gibi birşeymi bilmiyorum ama önemli bişey yoktur umarım.