0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Verginin vergisini alıyor sevgili devletimizÇin den sipariş ettiğim hız sabitleme koluDamga vergisi : eyvallahGümrük vergisi : hadi neyseGümrüğe sunma bedeli: yuh artıkOldu olacak gümrükte poşete koyma parası, hava parası, kargonun kaldığı odanın kirası hepsini ekleyinMesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2019, 21:21:542 ayda gelmedi urunum bende tartışma açtım ürün iadesi istedim Saticiyla msjlastik 2 gün içinde takip numarasi işler oldu ve kargomun İstanbul a geldiğini gördüm sevkiyat süreci başladı muhtemelen 2 güne elime geçecek
ürünlerinizi takip edememenizin nedeni aliexpress in kargosu ile değil ucuz toplu posta ile gelmesinden kaynaklı yani bir kod altında atıyorum türkiyedeki bir çok yerden yapılan sipariş geliyor, böyle olunca tek takip nosu ya hata yada hala gelmemiş olarak gözüküyor (yapmanız gereken ufak bir bedel ödeyip takipli kargo talep etmeniz), diğer sorun ise artık türkiye ye ne getirirseniz vergiye tabi tutar önemli değil 1 dolarlık ürüne kafadan 13 - 14 tl vergi geliyor, tabi bunun takibi ptt yurtdışı geliş noktalarındaki gümrük noktalarında gerçekleşmesi ve bu sürecin yoğunluktan uzaması sebebiyle eskiden 20-40 günde gelen ürün şu an 60-80 gün arasında elinize geçiyor, bu süreçte sizin dispute sürenizde dolabilir ama satıcılar işin farkında beklemenizi istiyor ama tabi siz dispute açıp daha sonra ürünü alıp satıcıyı mağdurda edebilirsiniz ama insan çinliye güvenmiyor tabi eğer süre geçerse aliexpress zaten direk alıcı yönde karar veriyor