0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar2008 corolla uzun yolda bir süre sonra sallanmaya sirkelenmeye basladi lastik balanslarina baktirdim birşey yok90 ile 110 arası sallanıyor gazı bırakınca kesiyor gaza basınca o aralıkta titretiyor Sanki araba yüklüyken daha fazla yapıyor gibi bir fikri olan varmi
Ozur dilerim.Kelimenin dogrusu sirkelenme degil silkelenme olmaliBende arabaya sirke dokuldu cozum nedir diye anladim.
Öncelikle geçmiş olsun gaza basınca sallıyor bırakınca kesiyorsa aks başı bozulmuş genellikle sağ taraf uzun olan bızulur sökülünce aks milinide kontrol ettirin eğrilik varsa ondanda kaynaklı sallama yapar düzgün bir işçilik yapılmazsa sallama devam eder aynı zamanda kaliteli malzeme kullanmanız önem arz etmektedir malzemeleri form üyemiz tem oto @Ufuk Sönmez (16363) bey'den orijinal veya kaliteli japon menşeili ürünler alabilirsiniz,aks körükleride yırtılmıştır onkarıda birlikte değiştirmeniz gereklidir.
Merhaba Orhan Bey, Ümit Bey'in işaret ettiği aks kontrollerinin dışında lastik kontrolü de yaptırmanızı öneririm. Bazen telleri kırık bozuk lastikler de benzer silkelemeler yapabilir.
Aracta kirec lekesi olunca sirkeli su kullanilmasi öneriliyor. Ben de boya problemi zannettim.