0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hepinizden ayrı ayrı teşekkür ederim bu sitede hiç yabancılık çekmiyorum iyiki varsınız servise gidip fiyatını sorarım olmazsa mecburi değişmem lazım maleaef
Yerinizde olsam sanziman yagini serviste degistirtirim. Ben özel serviste degistigime cok pisman olmustum hatta o serviste forumda tavsiye edilen bir servis ama bana yaptiklarini unutmadim kimsenin ekmegine engel olmak istemedigim icin basima gelenleri foruma yazmak istemedim bir daha da o servise ugramadim zaten.
Burası bir forumdan ziyade aile ortamı gibi, kimsenin maddi bir menfaati olmadan, herkese yardımcı olmaya çalıştığı bir ortam, ne yaşadınız? ne gibi bir sorunla karşılaştınız? yazın ki, diğer kullanıcılarda aynı sorun ile karşılaşmasınlar, böylece "yetkili serviste değiştirin" demekten daha fazla yardımcı olabilirsiniz.
O servise buradaki tavsiyeler doğrultusunda gitmiştim. Benim servis hakkında yazacağım olumsuzluk eminim ki bazılarının gitmemesine sebep olacaktır. Gitmeyen bir kişi bile olsa buna ben sebep olup haklarına girmek istemedim. Benim yaşadığım olay servisin işinde ehil olmaması ile alakalı değildi. Araca da herhangi bir zarar gelmedi. Olan sadece maddi anlamda bana oldu. İşte bu sebeptendir ki olumsuz görüş yazıp işlerine engel olmak istemedim. Şanzıman yağ değişimi bana serviste değiştirmekten de pahalıya mal olmuştu.
Geçmiş olsun acı bir tecrübe olmuş,ama siz en doğrusunu yapmışsınız.
Evet Hüseyin Hocam 1 ay önce aynı servise bi arkadaşın toyota yaris aracını ben öncül olarak götürdüm. Elemanlar çırak vasıtasıyla aracın şanzıman yağını normal motor yağı değiştirir gibi değiştirdiler. Alttan boşalt üstten doldur misali(5 bilemediniz 10dk. sürdü bilmiyorum normal değişim böyle mi oluyor. bana çok basit geldi.). Bir de aracın kayıştan ses geliyordu gıcırtı şeklinde memlekette gösterdik kayış ile devir daim değişecek dendi bizde pek araçtan anlamadığımız için onunda yapılmasını istedik lakin ustabaşılarından biri biz yağ sıktık bişey olmaz ses kesildi dendi daha Ankarayı çıkmadan aynı ses gelmeye devam etti. Arkadaşta bana döndü senin öve öve getirdiğin usta böyleyse diye lafa başladı......
Arkadaşlar dün özel Toyota servisine gittim şanzıman yağ filtresininde değişmesi gerekiyormuş diğer tabiri süzgeç diyorlar bu filtreyi değiştirmesem çok sıkıntı olurmu sizce?
180.000km. periyodunda (3 yağ değişimi) filtre değişimi öneriyoruz ancak net konuşabilmek için öncesinden şanzıman karter contasını temin ederek, söküldükten sonra kontrol edilmesi daha makbul, zira orijinal ürünün fiyatı epeyce yüksek.
açıkçası fiyatı yüksek olduğu için değiştirmekten vazgeçmeyi düşündüm abim aliexpreste mevcut fiyat olarakta uygun ama tam olarak kodunu bilmediğim için düşündürdü beni
Aliexpress'ten şanzıman filtresi aldığınızda en yakın istasyondan 1 bidon benzini de hazırda bulundurun.
sizce nasıl bir yol çizim
Orijinal ile değiştirmeyecekseniz hiç ellemeyin, ya karter contası ile birlikte taksit ile orijinal alın aklınızdan çıksın yada bir sonraki yağ değişiminde değiştirmek için bütçe hazırlayın.
sadece yağı eklersem kaç litre alır Ufuk bey tabi karteldekini boşaltırsak
3-4 litre civarı alır, önce çıkan miktara göre 3 litre doldurun, şanzıman sıcakken seviyeyi kontrol ederek, ekleme yapabilirsiniz.