Gönderen Konu: mm vites ile park sorunu  (Okunma sayısı 1341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
mm vites ile park sorunu
« : Mart 26, 2009, 15:35:28 »
arkadaşlar ben hep manuel vites araba kullandım. şimdiye kadar arabamın boyutlarından çok az geniş yerlere gönül rahatlığı ile girip park ediyordum. şimdi 2008 mm vites corolla aldım. çok park sorunu yaşıyorum. limitte olan yerlere girmeye korkuyorum. çünkü manuel vitesteki gibi yarım debriyaj çok yavaş hareket ederek park etmeyi bu araba ile yapamıyorum e konumunda gaza basıyorum birden alıyor r de aynı şekilde. hele birde rampada ise çok geniş yer bulmak için aranıp duruyorum. bu problemi çözen arkadaş varsa tekniğini paylaşırsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

mm vites ile park sorunu
« : Mart 26, 2009, 15:35:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: mm vites ile park sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2009, 16:14:10 »
Rampada zor olur, bu geleneksel otomatiklerde de böyle. Ancak normal koşullarda zor olmaması lazım. Gaza basmazsanız da sürekli olarak viteste olduğu için araç hareket edecektir. Rampada ise radikal davranarak sol ayakla frene basabilirsiniz.

Bu arada Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2009, 22:39:32 »
bendede mm var genelde ole bır sorun yasamadım ama e de degılde manuelde denersen daha rahat edersın sanırım .rolantıde daha rahat kalkarsın m de dıye dusunuyorum
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2009, 01:04:38 »
Özellikle geri viteste başlarda çok problem yaşadım rampa ve park kombinasyonunda. Biraz zamana bırakmak gerek, insan ister istemez tecrübe kazanıyor, alışıyor. Şöyle birşey farketmiştim bir süre sonra ben: Aracım gaza çok az bastığımda hemen hareket etmiyor, bunun üzerine biraz fazla basınca da ok gibi fırlıyordu, bir türlü ikisinin arasını bulamıyordum.

Sonra farkettim ki gaza çok az bastığım ve ayağımı bu pozisyonda tuttuğumda birkaç saniye içinde istediğim gibi hareket ediyormuş aslında, sorun benim acele etmemdenmiş. Şimdi her türlü yokuşta ileri-geri farketmeksizin milim milim ilerleyebiliyorum.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2009, 01:10:30 »
ucuk bi yöntem olacak ama once arabanın kıcını park edin el frenini çekin tam sol veya tam sağ yaparak aracı sıfıra sıfır park edebilirsiniz :)

şaka bi yana bayır için el frenini kullanın başka türlüsü zor olur