Gönderen Konu: arabadaki kerkinme  (Okunma sayısı 11505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arabadaki kerkinme
« : Mart 26, 2009, 11:48:13 »
öncelikle herkese selamlar.Arabam 96 model 1.3 corolla xl.Daha 2 ay önce voltran marka tüp taktırdım.Araba 1000 ile 2000 devir arasında kerkinme yapıyor.Tüpü takan ustaya götürdüğümde arızanın tüpten olmadığını söyledi ve buji yada buji kablolarınran olabileceğini dile getirdi.Yan sanayi buji kabloları aldık ve değiştirdi.Kerkinme kayboldu.Ama daha 1 hafta geçmeden aynı problem yine çıktı.Ve yine buji kablosu aldık yine 10 gün sonra aynı problem çıktı.Usta orjinal buji kablosu olacak aksi takdirde yine olacağını söledi.Şu an arabanın üzerinde yan sanayi buji kabloları takılı ve aynı problem bazen oluyor bazen ise hiç olmuyor.Lütfen bana yardım edin.Kafayı yemek üzereyim.Problemin kaynağı gerçekten orjinal buji kablosumu yoksa başka bi sebebi olabilirmi...

Toyota Club Türkiye

arabadaki kerkinme
« : Mart 26, 2009, 11:48:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: arabadaki kerkinme
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2009, 11:58:59 »
Merhaba Mehmet Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2009, 11:59:06 »
Geçmiş olsun kardeş de kusura bakma kerkinme ne ki  :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2009, 12:08:00 »
Sanırım tekleme gibi birşey:))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2009, 12:17:54 »
Ali abi yanılmıyorsam hani gaza basarız sonra  bırakınca arabada garip bi  tepkime olur ya onun gibi bişi bi nevi tekleme diyelim :)
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2009, 12:32:42 »
Sanırım tekleme gibi birşey:))
  Galiba tekleme demek istiyor....Bence bu tarz arızayı benzinde de yapsaydı evet derdim.Ama Lpg takıldıktan sonra yapmaya başladıysa bu kablolardan kaynaklanmıyordur.Başka yerde aramalı sorunu.Çok yıllar önce benim AE101'de böyle teklemeler olur,gaza basarım basarım gitmezdi.Meğerse buji kablosunda küçük bir çatlak oluşmuş,elektrik tam iletilmiyordu bujilere o yüzden çekiş düşüyordu.Kablo değişti,sorun da bitti...Siz arızayı LPG sistemi ile bağlantılı yerlerde arayın Mehmet bey
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2009, 22:08:46 »
Sn. Ali KOÇ beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün. benimde anladığım arkadaşın anlatmak istediği silkeleme ama tabi Türkçe malum  :D :alkis:
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2009, 22:40:42 »
Öncelikle kendimi ifade edemediğim için herkesten özür diliyorum.Türkçemizi daha doğru bi şekilde kullanmam gerekiyor galiba.Voltran marka tüp takıldıktan sonra araba 1000 ile 2000 devir arasında teklemeye ve gaz yememeye başladı.Usta bunun tüpten kaynaklanmadığını buji ve buji kablolarından olabilecegini söyledi.Bunun üzerine yan sanayi buji kablosu takıldı ve problem kalmadı.Ama daha 1 hafta demeden aynı problem yine ortaya çıktı.Usta bir kez daha yan sanayi buji kabloları ile yeniledi.Ama bu kezde 10 gün anca dayandı.Usta bu seferde orjinal buji kablosu almalısın aksi takdirde aynı problemin devam edecegini söyledi.Şuan arabada en son takılan yan sanayi buji kabloları bulunmakta.Bazen tekleme yapıyo bazende hiç yapmıyor.Şimdi benim sormak istediğim şunlar:
1-) Ustanın dediği gibi orjinal buji kablosunu takmak sorunu gerçekten çözecekmi?
2-) Ne kadar da yan sanayi olsada buji kablolarının 10 gün gibi bi sürede yıpranması normal mi?
3-) Bu sorunun başka bi nedeni olabilirmi?

İnanın kafayı yemek üzereyim.Yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olacağım.Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2009, 00:20:02 »
   Mehmet bey ilk başta yazdıklarınızı tekrarlamışsınız.LPG takıldıktan sonra meydana geldiği,iki kez değiştirmenize rağmen sorun devam ediyorsa bu buji kablosundan değildir büyük ihtimal..Usta da LPG kitini takmış,elini ayağını da sizden çekmiş.Ustanın felsefesi,iş parayı alıncaya kadarmış.Bu arada hangi şehirde yaşıyorsunuz Mehmet bey..Burada ve Avatar bilgilerinizde de belirtirseniz size daha iyi yardımcı olacağızdır..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2009, 01:16:13 »
abi benim kayserili oda arkadaşımın kerkinme açıklaması ; "kerkinme böyle arkadan önden bulduğun yerden itekleme, fortlama, kaktırma "

başlığı okuyunca gerçekten de çoooook güldüm :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2009, 09:50:33 »
Mehmet Kesinlikle Buji kablosu değil en azından ben ve diğer arkadaşlarım tüpten sonra Buji kablolarımızı yeniledik ve hepimizinki yan sanayi ve farklı marka  benim seiwa marka bir arkadaşımınki yanlış hatırlamıyorsam Ducuto gibi bir şeydi ama sıkıntı yok bende eskileri de duruyor fakat ölçüm cihazında fire verdi benzinde sıkıntı olmaz belik yakıt fakat tüpte olur demişti ve o yüzden değiştirdik bu silkeleme bence ateşleme sisteminde ama illa buji ve buji kablolarında olmayabilir  Ateşleme gelişigüzel birşekilde yapılmaz, distribütör tarafından ayarlanmış bir düzeni vardır
Alıntı
bir usta ile araç seyir halindeyken makinaya bağlanılıp teste çıktık. Ve usta dedi ki silkeleme yapmaya başlama esnasında regülatör soğumaya başlıyor. Git aracının devirdaim kalorifer peteklerine musluğuna baktır dedi. Bir de dedi ki asla arabanın havalandırmasını soğuk konumuna getirme. Bu sıcakta duracak dedi.
E o zaman ben yaz aylarında ne yapacağım? Tüm araçlar için geçerlimi ki bu? Regulatör mü arızalı ? Regülatör suyu yanlış yerden mi alıyor?
istersen burda yazanları dikkate al belki sorunun çözümü buradadır.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2009, 10:14:26 »
Bence aracın beyni benzin (gaz) hava karışımını ayarlaya mıyor olabilir mi? Hakaan nerdesin yahu   :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2009, 11:00:52 »
karsta öğretmenlik yapıyorum.Aslen konyalıyım.Bundan önce takmış olduğum 2 buji kablosundada tekleme (kerkinme  :) ) ortadan kalkmıştı.benim kafama takılan yan sanayide olsa bir buji kablosu 1 haftada kendini yermi,yani arıza verirmi.Başka bi problemmi var acaba diye insan kendi kendine soruyor yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2009, 11:05:55 »
mehmet bey ben şahsen yan sanayi hiç bir ürüne güvenmiyorum, sonuçta orjinaline bakarak taklit ediyorlar, ne kadar benziyor, ne kadar verim alınıyor tartışılır, belki de buji kablosu tekrar sorun vermiştir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2009, 11:13:36 »
valla dediğiniz gibi orjinali gibi tabiki hiçbiri sağlıklı olmaz.Ama bu kadar kısa bi süredede kabloların arıza vermesi aklımda soru işaetleri bırakmıyor değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • bir kere toyata her zaman toyata
« Yanıtla #15 : Ekim 27, 2011, 00:07:10 »
arkadaşlar merhaba,

benim aracımda da tekleme sorunu vardı. japon malı ngk buji kablosu aldım. Kabloyu taktıktan sonra tekleme gitti ama, aracım 120'yi geçmedi ve buji kabloları acayip ısındı. Ben de ngk'nın istanbul ana bayini aradım. Sorunun kablolarında olmadığını söyledi. Ben eski kablolarımı temizledikten sonra tekrar taktığımda teklemenin düzeldiğini fark ettim. Ustanın yorumu; kablo üzerindeki yağ tabakası elektriğin iletimini etkilediğini düşündü. Kabloyu temizlediğim için sorunu 10.000 km öteledim. Geçenlerde aynı sorunu tekrar yaşayınca yetkili servisten orjinal kabloyu 260,37 tl'ye aldım. Hiç bir sorunum kalmadı. aracım sanki yeni gibi oldu. İmkanı olanların orjinal kablo ile değişim yapmalarını öneririm. Orjinal kablonun markası; sumitomo'dur. İnternetten aradım ama bir türlü bulamadım.

Arkadaşlara tavsiyem buji kablolarını orjinali ile değiştirdekten sonra diğer masrafları işlemlere baksınlar. Eğer ben japon diye ngk takmaya devam etseydim. herhalde orjinal kablonun parasından daha da fazla para cebimdem çıkacaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 16, 2015, 11:52:14 »
Mehmet Kesinlikle Buji kablosu değil en azından ben ve diğer arkadaşlarım tüpten sonra Buji kablolarımızı yeniledik ve hepimizinki yan sanayi ve farklı marka  benim seiwa marka bir arkadaşımınki yanlış hatırlamıyorsam Ducuto gibi bir şeydi ama sıkıntı yok bende eskileri de duruyor fakat ölçüm cihazında fire verdi benzinde sıkıntı olmaz belik yakıt fakat tüpte olur demişti ve o yüzden değiştirdik bu silkeleme bence ateşleme sisteminde ama illa buji ve buji kablolarında olmayabilir  Ateşleme gelişigüzel birşekilde yapılmaz, distribütör tarafından ayarlanmış bir düzeni vardır  istersen burda yazanları dikkate al belki sorunun çözümü buradadır.

arkadaşlar bu distribitor kapağını değişirken kablo girişlerinde numaralandırma var  bunların bi önemi var mı yoksa araba çalışıyosa problem olmaz mı ben numaralandırmaya göre kabloları uyduramadım da uzunlukları erişmedi