0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özel serviste bakım yaptırdığım aracıma fazla motor yağı koyulmuş. Çubuktan kontrol ettiğimde yaklaşık 0.5 cm kadar max çizgisinin üstünde olduğunu gördüm... Araba soğumuş ve düz zeminde idi. Sorun teşkil eder mi ? Ederse nasıl boşaltırım ?
Araç motor özellikleri nedir?Aşırı beslemeli ise daha önemli bir durumdur.Bir şeyin belirlenen sınır değerlerin altında olması da, üstünde olması da farklı olumsuz sonuçlara neden olabilir.Ümit Bey de gerekli bilgileri vermiş zaten.
1.33 motor 2016 Corolla için 0.7 litre cektim siringayla dün bu fazla yağ ile tam 2bin km yaptım umarım motora zarar vermemiştir
büyük bir şırınganın ucuna serum hortumu tak yağ çubuğunun olduğu yerden fazlayı çek hortumun şırınga ya sert oturduğundan emin ol içeri düşmesin.
1.6 atmosferik motor Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2019, 13:32:50 benim o kadar değil ya 250 ml kadar fazla yağ koyulmuş... 1 litrelik yağın 750 ml si bana geri verildi ordan biliyorumMesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2019, 13:35:28 şırınga ile çekmeye korkuyorum açıkçası içinde kalır diye... fazla 250 ml yağ zarar verir mi motora ?
Aracınız 1.6 valvematic ise yağ kapasitesi 4.2 lt