Gönderen Konu: akü boşalması  (Okunma sayısı 6002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20030
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür etti
akü boşalması
« : Mart 25, 2009, 21:31:22 »
tüm toyotacı dostlara selam olsun  martın 25 de eskişehirden ankara kudret göz hastanesine gitmiştim işim 4 saat sonra bitti baktım araba kontakt anahtarı devre dışı  arabada tık yok sanırım ışık kaldı servis öyle dedi. biz hala eski sistem 2. vitesle iterek araba çalıştırmaya çalışıyoruz)))    1 saat servis bekledim sonunda ankara toyan imdadıma yetişti sağolsunlar akü boşalmış dedi takviye yaptı çalıştırdık  ilgilerine çok teşekkürler. toyota ayrıcalığını budur işte sağol varol toyan servisi sıra aküye baktırmaya geldi 233 km yol yaptım herhalde akü  tam dolmaz değilmi arkadaşlar şarja vermek gerekir değilmi ? 2009 corolla arabam kontakt kilitledikten sonra ışıklar otomatik kapanmazmı? eğer kapanmazsa ben hata yaptıysam sizde yapmayın benim gibi diye bilgi vereyim dedim...her şey gönlünüzce olsun ...

Toyota Club Türkiye

akü boşalması
« : Mart 25, 2009, 21:31:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: akü boşalması
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2009, 10:42:20 »
Sağlıklı bir akünün farlar açık kaldığında 4 saatte tamamen boşalmasının normal olmadığını düşünüyorum,
Akü tamamen boşalmışsa bunu şarj dinamosu istene  şekilde dolduramaz diye biliyorum, bunun için şarja vermenizi öneririm,

Aracınızın kontak kapandıktan sonra otomatik olarak far kapatıp kapatmayacağı konusunda kullanıcı ve deneyimli arkadaşlar cevap verecektir, geçmiş olsun...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2009, 17:40:51 »
selam  efe kardeş 48 kişi okumuş bir tek sen fikrini belirtmişsin teşekkürler.  eskişehire gelince aküyü şarj etmek gerekirmi diye sordum ölçtüler uzun yol yapınca tekrar dolmuş dediler ne demişler 1000 nasihatten 1 musubet evlaymış ))  benim amacım ben dalgınlık yaptıysam siz bari yapmayın diye sohbete eklemiştim hayırlı günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2009, 17:49:52 »
Rica ederim, bazı arkadaşlar bilgilenme amacıyla konuları inceliyorlar eğer cevap yoksa birşey yazmadan ayrılabiliyorlar, ya da daha sonra da aynı konuyu inceledikleri için görüntülenme sayısı artıyor ;)

Öneriniz için teşekkür;) bazı dalgınlıklar hayati olabiliyor.

Selam ve dua iel
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2009, 09:49:42 »
 Selam,
Talat bey bahsettiğiniz mevzudan bir çok arkadaşımız şikayetçi. Yani sadece olayı ve nasıl sonuçlandığını öğrenip gerisin geriye gidiyor bir çok arkadaşımız. Bundan en çok dert yakınanlardan biri de benim. İnsanlar buraya imdat, acil, yardım vs. gibi şeylerle koşarak yardım diliyorlar. Fakat iş bi başkasına yardım gerektiğinde sus-pus oluyorlar. Ben diyorum ki bilgi paylaştıkça artar. Çünkü insanın her gün öğreneceği yeni bir şeyler eklenecektir.
 Neyse konumuz bu değil, içimi döktüm biraz rahatladım :)
 4 saat farların açık kalması akünün boşalması için oldukça yeterli bir zaman. Ve maalesef ki bahsettiğiniz kontağı kapatıp kapıyı açınca farların kapanması olayı Toyota'larımızın sadece yeni ve üst versiyonlarında mevcut.
 Ayrıca akü tam boşaldı ise, yani kontağı açınca göstergedeki ışıklar bile yanmayacak kadar akü boşaldı ise bahsettiğiniz eski usül 2. vitesde yokuş aşağı vurdurma olayı olumsuz sonuç verir. Bu olay ancak akü tam bitik değilken, yani kontağı açtığınızda göstergedeki yağ, akü vs. lambaları yanarken olumlu sonuç verir.
 Ayrıca da akü takviyesi yapıldıktan sonra da  233 km. yol yaptıysanız o akü zaten yeterince şarj olmuştur, tekrar şarja bağlatmanız gerekmez...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2009, 01:19:29 »
ergün kardeşim önce ilgine çok teşekkür ederim  lambalar yanmazken vurdurmada ne gibi olumsuz sonuç verir bilgin varmı? sağlıcakla kal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2009, 09:19:29 »
Geçen gün aracımın farları açık kalmış (4 adet H4) en az 3,5-4 saat kadar, bina görevlisi söyledi hemen aracın yanına gittim farları kapadım ve marşa bastım zorlanmadan araç çalıştı, 4 saatte boşalması normal değil dememin sebebi bu.
Aküm 75 amper mutlu ve birkaç aylık, talat beyin aküsü daha düşük amperli olabilir ama benim 75 amper olmasına rağmen kısa far kombinasyonum 4 adet h4 ampulden ibaret bu sebeple normal olmadığını düşünüyorum.

Selam ve dua ile
Saygılar...