0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence gaza ani yüklenmeyin
Özellikle araç düşük devirde birden gaz verilirse motor toplayincaya kadar hırıltı yapar. Bu normal birşey. Bunun için devir düşükse bir vites düşürüp devirlenmekte yarar var.
Teşekkür ederim. Antalyadan aldığım yakıtta sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Dün çok düşük eğimlerde bile 2. vitese kadar düşmek zorunda kaldım. depoyu tekrar doldurunca araç daha rahat devirlenmeye ve daha hızlı toplamaya başladı. Açıkçası sesten dolayı tekrar ani yüklenme işine kalkışmadım. Düzlükte hız sabitleyicide bile bi hırıltı söz konusu olmaya başlamıştı devir düşünce. Ama takipteyim. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
Malesef petrollerdeki denetimler azalmış veya yaz dönemi olduğundan akaryakıt sürkilasyonu fazlalaştığı için paragöz petroller yakıt içine nafta hatta bir miktar su bile kataıyorlar diye aklıma gelmiyor değil geçenlerde bende 1 depoda 100 km ye yakın az gittim uzun yolda aynı yolu giderken daha az gitmesi içimi gıcıklandırdı bir daha o petrole girmem ve araba çok az bir şekilde titremeli çalışıyordu dikkatli dinlediğim zaman hissediliyordu.
Aynen benim yasadığımda bu Ümit bey. Rölantide araç sanki vuruntulu çalışıyordu. Çok az egimlerde bile 3. viteste zor çıkmaya başladı. Şu an performans sıkıntısı kayboldu. Gayet iyi. Bahsettiğim seste azalma var, ama tamamen kaybolmuş değil. Wurth bayii bulunca bi enjektör temizleyici almayı planlıyorum. Ondan sonra son durumu buradan paylaşacağım.
Artık bende bir kanaat oluştu eğer bir petrol çok kalabalıksa ve fiyat diğerlerinden ucuzsa almıyorum kusura bakılmasın ama kimse iyi malını ucuza vermez,heleki bu yakıt'sa hiç vermezler zaten kâr marjları belli aynı bayi petrol istasyonu 1 km arayla aynı ürünü (LPG,benzin,mazot) daha ucuza 20 Kr aşağıya veriyorsa artık bir bit yeniği arıyorum iki kez oldu aynı şeyi yaşıyorum pahalı aldığım gaz aynı şirketin gazı diğerine depoda (aynı 33 lt ) 80 100 km aralığında daha az gidiyor ve araç sarsıntılı çalışıyor devirlerme esnasında 2500 ile 3000 d/dk arasında önce bir pusuyor 3000 den sonra atağa kalkıyor ama diğer litresi pahalı olanı aldığım zaman araç her devirde canlı.
Benzin yakıt deposuna konulan kaliteli markaların katkısını kullanıp kaliteli bilindik yerden gazınızı/benzininizi alın. Buji değişim vakti yaklaştıysa değiştirin. Bahsettiğiniz sorun yakıt ve ateşlemeden kaynaklanmaktadır.