bu arada formda genelde ben mi toplu görüşlere karşı konuşyorum anlamadım
ama olsun ters bi düşünce tarzı iyidir konuyu sıcak tutmaya yardımcı olur

Seninle aynı fikirdeyim Ufuk. Dünyada seninle aynı fikiri paylaşan kimse olmasa bile eğer bildiğinin doğru olduğuna inanıyorsan onu savun. Bu seni sen yapar. Burada önemli olan savunulan düşünceyi bilgi ve saygı kuralları çerçevesinde ele almaktır. Amaç hiç bir zaman fikrimizi karşı tarafa empoze etmek olmamalı, paylaşmak olmalı.
Türkçe yazım kuralları ya da başka benzer kurallar ise zaman içinde toplumun bir araya gelmesi ile ve gelmesi içinde ouşmuş kurallardır ve bunlar bulunulan ortamda düzenin olmasını sağlarlar. Düzenin olmadığı yerde kaos vardır ve öyle bir ortamda hakdan da söz etmek güçleşir.
çok teşekkür ederim hakan abicim....bazen bildiğin şeyi suvunrken burnunun dikine gitme gibi tepkiler alıyo olsamda ben benim sölediğin gibi

ayrıca dediğin gibi ben burda kendi fikrimi ve düşüncemi yazdım konuyla ilgili......eğer yazdıklarımla düşüncesine girebildiğim insanlar varsa ne mutlu bana.....
Arkadaşlar, lütfen forumda yazarken Türkçe dilbilgisi ve imla kurallarına uygun yazalım.
Ayrıca farklı düşünseniz de fikrinizdir, uygun şekilde yazarsınız. Son zamanlarda forumda daha pozitif bir hava var. Fikirler kavga etmek yerine daha güzel tartışılıyor.
Ancak bu forumda güzel Türkçe ile yazmak bir zorunlukluktur. Burada yazmak istiyorsanız, kurallara lütfen uyalım.
Geçen bir arkadaş yazmış, bu ne biçim forum diye. Ne biçimmiş bu yöneticiler; imla kullanımına takmışmış. Toplumda artık pek kural kalmadığı için, foruma gelip de kuralları görünce, tabiki bazı bünyelerde alerji yapıyor olabilir. Hareketlerimi sert bulabilirsiniz, ama bana göre olay şundan ibarettir. Kurallara uymak istemezsen, yazmassın olur biter. 2+2=4 Bunu kimse için 2+2=5 yapmanın bir anlamı yok.
murat abi uymicaz(uymayacağız) gibi bişi(birşey) zaten kuralları kabel ediyoruz üye olurken ama kelimenin içinde bi(bir) harf eksik yazılırsa yada "geleceğim"yerine "gelcem" yazmakta bu kadar abartılcak bişi(birşey) değil onu sölüyorum(söylüyorum)........

??
Kuralları kabul ediyorsan zaten harfleri eksik yazamıyorsun. Murat bunu demiş....Ben de günlük hayatta saçma sapan konuşuyorum, hatta çok küfrederim. Hanımla bambaşka saçma bir dilimiz vardır hatta, ama kastırıp burada doğru düzgün yazmaya uğraşıyorum.
??
Kuralları kabul ediyorsan zaten harfleri eksik yazamıyorsun. Murat bunu demiş....Ben de günlük hayatta saçma sapan konuşuyorum, hatta çok küfrederim. Hanımla bambaşka saçma bir dilimiz vardır hatta, ama kastırıp burada doğru düzgün yazmaya uğraşıyorum.
+1 forum dışında fazlasıyla küfürlü ve argo konuşan biriyim, melekle de gayet saçma bir dilimiz var, özellikle mesajlaşırken ama forumun güzel bir kuralı bu ve uymamız da gerekir diye düşünüyorum !!
"geleceğim"yerine "gelcem" yazmakta bu kadar abartılcak bişi(birşey) değil onu sölüyorum(söylüyorum)........
bu konuda sana tamamiyle katılıyorum, ben de öyle yazıyorum zaten, geleceğim yerine gelcem diyorum..ama bu benim biraz da "izmir türkçesi" kullanmam ile alakalı birşey, bişi konusuna gelince katılmıyorum, bişe veya bişey yazsaydın bir derece tamam, ama bişi kelimesi çok özenti duruyor benim için "seni sefiorm" ile "bişi" yazmanın bir farkı yok
Kurallar, ortamı paylaşan diğer bireylerinde hakkını korur. Bazı olması gereken sınırları belirler. Özgürlük, herkesin, her istediğini yapabilmesi değildir. Burada bizim görevimiz ise bilinçli bireyler olarak örnek olmaktır. İzninizle İngilizce bir deyimden alıntı yapayım;
(Devil is in the details) Anlamı: Kalite ayrıntıda gizlidir.
Bir işi herkes oldukça iyi yapabilir, ancak o işte başarılı olan, gerekli ayrıntılara dikkat edendir. Küçük görünen ayrıntılardan çok vahim olaylar, kazalar meydana gelebilmektedir. İncelik, naziklik, saygı kesinlikle zayıflık göstergesi değildir. Tam tersine kişisel olgunluğu temsil ederler. Basit gibi görünen ancak aslında çok önemli olan yazılarımızda bile kurallara dikkat etmek o yazıyı okuyacak, paylaşacak kişilere karşı bir saygıdır. Çirkinlikler, kabalık, kuralsızlık, hak yeme sinsi ve bulaşıcı olgulardır. Ancak eğer faydalarının farkına varılırsa Saygı, Kurallar, İncelik de bulaşıcıdır. Sorun, bizlerin bu yollardan hangisini tercih edeceğimizdedir.
Görüşlerini incelik ve olgunluk içinde açıkça dile getiren herkese tek tek teşekkür ediyorum.
murat abi uymicaz(uymayacağız) gibi bişi(birşey) zaten kuralları kabel ediyoruz üye olurken ama kelimenin içinde bi(bir) harf eksik yazılırsa yada "geleceğim"yerine "gelcem" yazmakta bu kadar abartılcak bişi(birşey) değil onu sölüyorum(söylüyorum)........
Yazdiklarim sirf size degil, tüm üyelere yönelikti.
Zaten her kelimeyi düzgün yazacaksiniz, yoksa sizi zebanilere veririz, cehennemin atesinde cayir cayir yanarsiniz gibi bir söylemimiz de yok.
Burasi bir paylasim forumu, chat ortami degil. Yazilanlar uzun süre bu sayfalarda kaliyor ve herkes görüyor. Simdi Chat dili ile yazarsaniz bozusuruz. Ama arada herkes hata yapiyor veya alistigi sekilde gelecegim yerine gelcem diyor. Bunlari devamli aliskanlik haline getiren üyelerimizi uyariyoruz.
Herkes hata yapabilir ama önemli olan dikkat etmektir. Önizleme diye bir dügme var. Onu kullanirsaniz, yanlislari yakalamak cok daha kolaylasiyor.
Yoksa üstteki yazida düzeltilen kisimin da disinda hatalar var. Herseyi düzeltmeye kalksak, isin icinden ancak 24 saat görevde olan bir yönetici ordusu cikabilir. Mesela ben de Almanca klavye ile yaziyorum su an; tüm harfler yok.
murat abi uymicaz(uymayacağız) gibi bişi(birşey) zaten kuralları kabel ediyoruz üye olurken ama kelimenin içinde bi(bir) harf eksik yazılırsa yada "geleceğim"yerine "gelcem" yazmakta, bu kadar abartılcak bişi(birşey) değil onu sölüyorum(söylüyorum)........
bende burda baya kasarak yazıyorum kendimi ama elimden bu kadar geliyo yapabildiğim bu kapasitem bu yazma problemi çekiyorum ben.....konuşmam zaten iyice saçma kelimeleri unutuyorum bazen..bugün bi konserve diyene kadar kavanoz demirden bişi falan dedim yani.....kasti olarak yapmıyorum böle kabul edibilcekmisiniz???hee bide msn gibi arkadaşlarımka konuştuğıum yerlerde sesli harf kulllanmam oda eli alışkanlığı ama dediğim gibi burda elimden geldikçe dikkat ediyorum ben.....şu kabelde kabul olcaktı yazamadım........

)))))))))))))))))
Ben pes ediyorum o zaman...