0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Benim sorum, geçenlerde bir sıkıntıdan dolayı egzoscuya gittim. Sorun halloldu fakat, usta bana arabada katalitik konvertör olmadığını söyledi. Bu araçlarda katalitik konvertör olmalı mı tam bilmiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Recep bey merhabalar aracınızın orjinalinde konvektör yok ama şuanda yeni ekzos emisyon yönetmeliğine göre muayeneden geçmiyor takılması gerekiyor.
İyi akşamlar Ümit bey , muayeneye girmedim henüz fakat 1 ay sonra girecem. Bende tam emin olamadım açıkçası o yüzden sormak istedim.Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim o zaman taktırmam gerekiyor.
93 model Corona katalitik convertor yoktur fabrikasyon olmayan bişey için tuv bunu isteyemez boşuna masraf etmeyin bendeki araçta yok mesela tuvde bir sıkıntı yaşamadım kimseye kulak asmayin taktirmayin
Parçayı tüv istemiyor egzoz emisyon ölçümü yapan istasyonlar istiyor o olmazsa gereken emisyon değerleri karşılanmıyor evet bizdeki Corona'larda yok ama Avrupa modellerinde var o yüzden devletin çıkardığı kanun çerçevesinde isteniyor.
Aracın orijinalinde olmayan bir parçayı nasıl isteyebilirler? Bence o ölçümü yapan istasyonda sıkıntı var. Yönetmelikte katalitik dönüştürücüsü olan ve olmayan araçlar için sınır değerler belirtilmiş. Araç sınır değeri aşıyorsa başka bir sıkıntı vardır. Aracınız sınır değeri aşıyor katalitik dönüştürücü taktırmanız gerekli deniyorsa ben farklı şeyler düşünürüm. Bu işi hakkıyla yapmayan, insanları dolandıran istasyonları duyuyoruz.
En iyisi tuv haricinde dışarda yaptırmak ve yapiyorlarda
Hüseyin bey paylaştığımız tabloda egzoz sisteminde katalatik konvertör olmayan araçların modeli 1986 yılı ile sınırlı,zaten emisyon ölçümü yapan istasyonlar bu tabloya göre değil devletin çıkartmış olduğu bakanlığın yönetmeliğine göre hareket ediyor ve aracınızın Avrupa veya Amerika versiyonunda katalizör varsa sizde olmaması bişeyi değiştirmiyor, ayriyeten araç enjeksiyonlu sisteme sahipse bu katalizör kesinlikle isteniyor,örnek olarak Tofaş Şahin modellerde 2000 yılı dahil sonrasında enjeksiyonlu olarak geçer doğanlar 97 model sonrası enjeksiyonlu dur onlarda dahi katalizör zorunludur,bende 2 yıl boyunca direndim bundan önceki muayeneye 1 hafta erken girdim egzoz emisyon ölçümü istemedi ama son muayenede mecburen araç emisyon ölçümü den geçmeyince katalizör taktırmak zorunda kaldım,Zaten aracı eski olanlar tüv de yaptırmıyor ki bende dışarıda yaptırıyorum 13 senedir aynı yerde yaptırıyorum.