Gönderen Konu: Toyota Elektirikli Bataryaları Türkiye'de Üretecek  (Okunma sayısı 1333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Toyota Elektirikli Bataryaları Türkiye'de Üretecek
« : Mayıs 30, 2019, 13:43:49 »
Toyota'dan alkışlanacak bir yatırım kararı daha :alkis: toyota ve panasonic elektirikli araç bataryalarını Türkiye'de üretme kararı aldı. bu yatırım hem ekonomimize istihdam anlamında katkı sağlayacak hem de toyota hibrit araç kullanan vatandaşlarımız bataryasını ucuza almış olacak. toyota ve panasonic; mazda ve subaru'ya da batarya tedarik edecek. söz konusu bataryaların yerli aracımızda da kullanılacağı düşünülüyor.  tebrikler toyota ve panasonic. darısı ülkemize yatırım yapmama inadı süren markalara onlar kendini çok iyi biliyor. haberin ayrıntıları için:

https://tr.motor1.com/news/352130/toyota-panasonic-yerli-batarya/

Toyota Club Türkiye

Toyota Elektirikli Bataryaları Türkiye'de Üretecek
« : Mayıs 30, 2019, 13:43:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Elektirikli Bataryaları Türkiye'de Üretecek
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2019, 14:03:41 »
Bi yapsınlarda üretimlerini rahatlayım artık ya :) Hep satmayı düşünüyorum şu bataryadan dolayı :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2019, 14:06:09 »
Toyota'dan alkışlanacak bir yatırım kararı daha :alkis: toyota ve panasonic elektirikli araç bataryalarını Türkiye'de üretme kararı aldı. bu yatırım hem ekonomimize istihdam anlamında katkı sağlayacak hem de toyota hibrit araç kullanan vatandaşlarımız bataryasını ucuza almış olacak. toyota ve panasonic; mazda ve subaru'ya da batarya tedarik edecek. söz konusu bataryaların yerli aracımızda da kullanılacağı düşünülüyor.  tebrikler toyota ve panasonic. darısı ülkemize yatırım yapmama inadı süren markalara onlar kendini çok iyi biliyor. haberin ayrıntıları için:

https://tr.motor1.com/news/352130/toyota-panasonic-yerli-batarya/
tebrikler uzak doğulu amcalar yine yerinde bir karar vermiş aslında Türkiye'de üretim yapmak daha çok işlerine geliyor, Türkiye konumu itibariyle bütün pazarlara yakın bir ülke (Rusya,Ortadoğu ve Avrupa pazarlarında kolay bir şekilde satış yapabiliyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2019, 14:10:41 »
Batarya işi iyi olur zaten çoğu ülke batarya işine giriyor araçtan fazla batarya önemli. Çünkü çoğu araç sadece elektrikli olacak hybrid olmayacak.  Fakat aklıma takılan bataryalar büyük,  acaba ilerisi için büyük ölçüde bir problem olur mu.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2019, 14:43:24 »
Aslında bizi tercih etmelerindeki diğer bir nedende atık pillerin geri dönüşümü ve bunlardan ortaya çıkan zehirli atıkların bertarafı bizde biraz daha kolay oluyor bizimkilerin çevre kirliliği ağaç ve canlı katliamı umurlarında olmadığı için yabancı yatırımcıyı cezbediyor hemde kendi ülkesinde doğayı kirletmemiş oluyor aynı zamanda bu zararlı kimyasallarda kendi vatandaşı çalışmayacak zarar görecek olan Türk işçisi ve daha ucuza çalışacak Avrupa'da ve diğer gelişmiş ülkelerde bu gibi tehlikeli ve kimyasal yönü fazla olan meslek dallarında çalışanlar yüksek ücret alırlar ve yıpranma payları daha fazladır ama bizde asgari ücret her yerde aynı,onun için yatırımcıya cazip geliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2019, 15:21:08 »
Aslında bizi tercih etmelerindeki diğer bir nedende atık pillerin geri dönüşümü ve bunlardan ortaya çıkan zehirli atıkların bertarafı bizde biraz daha kolay oluyor bizimkilerin çevre kirliliği ağaç ve canlı katliamı umurlarında olmadığı için yabancı yatırımcıyı cezbediyor hemde kendi ülkesinde doğayı kirletmemiş oluyor aynı zamanda bu zararlı kimyasallarda kendi vatandaşı çalışmayacak zarar görecek olan Türk işçisi ve daha ucuza çalışacak Avrupa'da ve diğer gelişmiş ülkelerde bu gibi tehlikeli ve kimyasal yönü fazla olan meslek dallarında çalışanlar yüksek ücret alırlar ve yıpranma payları daha fazladır ama bizde asgari ücret her yerde aynı,onun için yatırımcıya cazip geliyor.

bu konuda kesinlikle size katılmıyorum ümit bey. japonların ve toyota'nın çevre hassasiyetini herkes bilir.  panasonic her ne kadar ülkemizde hakkettiği değeri görmese de  plazma televizyonlarında çevre dostu kurşunsuz panel üreterek ödül alan bir markadır. keza  dünyada çevre dostu hibrit araçların öncüsü toyota'dır. elbetteki bataryaların üretim ve geri dönüşümü noktasında söz konusu markalar gereken özeni göstermek zorundadır zira avrupa birliği çevre normları , kyoto sözleşmeleri  ve çevre şehircilik bakanlığımızın denetimleri gereği  bu mecburiyettir. asgari ücret ucuza işçi çalıştırma  noktasında kesinlikle size yine katılmıyorum. Türkiye ucuz işçi cenneti  olsaydı Honda Türkiye'deki üretimlerini durdurmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2019, 15:23:07 »
Kutay bey neden İngiltere'nin kimyasal varillerini biz bertaraf ediyoruz ?
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2019, 15:29:49 »
Kutay bey neden İngiltere'nin kimyasal varillerini biz bertaraf ediyoruz ?

konumuzla ilgisi yok ama iki ülke arasında yapılan bir ticari anlaşma gereği olabilir. belki ülkemizin ekonomisine ciddi katkısı olan bir anlaşma. sonuçta düşman ülkeler bile yeri geliyor ticaret yapabiliyor. bence asıl eleştirilmesi gereken ülkemizde çok satıldığı halde ülkemize kuruş yatırım yapmayan markalar olmalıdır. yatırım yapan markalar teşvik edilmeli ve onlar tercih edilmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2019, 15:41:59 »
konumuzla ilgisi yok ama iki ülke arasında yapılan bir ticari anlaşma gereği olabilir. belki ülkemizin ekonomisine ciddi katkısı olan bir anlaşma. sonuçta düşman ülkeler bile yeri geliyor ticaret yapabiliyor. bence asıl eleştirilmesi gereken ülkemizde çok satıldığı halde ülkemize kuruş yatırım yapmayan markalar olmalıdır. yatırım yapan markalar teşvik edilmeli ve onlar tercih edilmelidir.
Hayır Kutay bey konu ticaret değil siz olayın tamamen masum tarafından bakıyorsunuz adamlar ülkelerinde bu tür plastik ve kimyasal atıkları temizlemek istemiyorlar bize ve diğer birkaç ülkeye vermek daha kolay karına geliyor,aynı durumda bende olsam geri dönüşümüyle uğraşıncaya kadar ucuza satar kurtulurum çünkü başka sektörlerden (araba,uçak,silah,üretip yeterince para kazanıyorsam) hiç uğraşmam diğer ülkelere satar kurtulurum vatandaşımda pis işelerde çalışmaz sağlığı kötü yönde etkilenmezdi diğer konuda tekrar söylüyorum bu atık bertaraf işinde çalışanlar gelişmiş ülkelerde yüksek ücret alırlar ve sosyal hakları daha fazladır bizde ise sabit asgari ücret tir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2019, 15:53:43 »
Hayır Kutay bey konu ticaret değil siz olayın tamamen masum tarafından bakıyorsunuz adamlar ülkelerinde bu tür plastik ve kimyasal atıkları temizlemek istemiyorlar bize ve diğer birkaç ülkeye vermek daha kolay karına geliyor,aynı durumda bende olsam geri dönüşümüyle uğraşıncaya kadar ucuza satar kurtulurum çünkü başka sektörlerden (araba,uçak,silah,üretip yeterince para kazanıyorsam) hiç uğraşmam diğer ülkelere satar kurtulurum vatandaşımda pis işelerde çalışmaz sağlığı kötü yönde etkilenmezdi diğer konuda tekrar söylüyorum bu atık bertaraf işinde çalışanlar gelişmiş ülkelerde yüksek ücret alırlar ve sosyal hakları daha fazladır bizde ise sabit asgari ücret tir.

ümit bey, vermiş olduğunuz kaynak maalesef benim hiç de ciddiye almadığım terör örgütlerinin borazanlığını yapan yayın organlarına  aittir. ona baklılırsa bu zihniyetler Rusya'dan s 400 de almayalım diyor. bunlar ne diyorsa tersinin yapılması Türkiyemizin menfaatinedir. sizi yakından takip ettiğim için yayın organını incelemeden linki attığınıza eminim. sizin bunlarla işiniz olmaz biliyorum ümit bey :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2019, 16:23:05 »
ümit bey, vermiş olduğunuz kaynak maalesef benim hiç de ciddiye almadığım terör örgütlerinin borazanlığını yapan yayın organlarına  aittir. ona baklılırsa bu zihniyetler Rusya'dan s 400 de almayalım diyor. bunlar ne diyorsa tersinin yapılması Türkiyemizin menfaatinedir. sizi yakından takip ettiğim için yayın organını incelemeden linki attığınıza eminim. sizin bunlarla işiniz olmaz biliyorum ümit bey :tamam:

Atık ithal ediyoruz hatta atık yanık yağ ithal ediyoruz ve bunlar kamyonların depolarına kanunsuz şekilde yakıt olarak dolduruluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2019, 21:28:06 »
Kutay bey bilgilendirme için teşekkür ederim kaynağın kime hizmet ettiğine bakmadım ama nette bilgi araştırırken ilk orası çıktı paylaştım malesef dediğiniz gibi S400 alıyoruz diye adamlar tutuştu çünkü menşei kendilerine ait değil istedikleri gibi uzaktan yönetemeyecekler o konuda bende sizinle hem fikirim patriod olsa biz istediğimiz zaman ateşlemeyecektik adam Pentagon dan sistemi durdurabilecek linki şimdi siliyorum çok teşekkür ederim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2019, 23:33:57 »
Kutay bey bilgilendirme için teşekkür ederim kaynağın kime hizmet ettiğine bakmadım ama nette bilgi araştırırken ilk orası çıktı paylaştım malesef dediğiniz gibi S400 alıyoruz diye adamlar tutuştu çünkü menşei kendilerine ait değil istedikleri gibi uzaktan yönetemeyecekler o konuda bende sizinle hem fikirim patriod olsa biz istediğimiz zaman ateşlemeyecektik adam Pentagon dan sistemi durdurabilecek linki şimdi siliyorum çok teşekkür ederim.

rica ederim, eyvallah ümit bey, Türkiyemiz zor bir süreçten geçiyor. fırat kalkanı, pençe gibi sınır ötesi operasyonlar ve s 400 olayı artık siyaset üstü beka meselesi konular. iktidarı her türlü eleştirebiliriz ama bu gibi konularda iktidar kim olursa olsun tam destek vermeliyiz.  sizin de belirttiğiniz amerika'nın f 35'ni alırsak amerika istediği an bu uçakları kilitleyecek ve biz kullanamayacağız. o yüzden rusya'dan s 400 almamızı istemiyorlar. tabii gönül ister ki kendi savunma sistemimizi üretip onları kullanalım çünkü bu coğrafyada kimseye güvenilmez. kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.