0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota'dan alkışlanacak bir yatırım kararı daha toyota ve panasonic elektirikli araç bataryalarını Türkiye'de üretme kararı aldı. bu yatırım hem ekonomimize istihdam anlamında katkı sağlayacak hem de toyota hibrit araç kullanan vatandaşlarımız bataryasını ucuza almış olacak. toyota ve panasonic; mazda ve subaru'ya da batarya tedarik edecek. söz konusu bataryaların yerli aracımızda da kullanılacağı düşünülüyor. tebrikler toyota ve panasonic. darısı ülkemize yatırım yapmama inadı süren markalara onlar kendini çok iyi biliyor. haberin ayrıntıları için: https://tr.motor1.com/news/352130/toyota-panasonic-yerli-batarya/
Aslında bizi tercih etmelerindeki diğer bir nedende atık pillerin geri dönüşümü ve bunlardan ortaya çıkan zehirli atıkların bertarafı bizde biraz daha kolay oluyor bizimkilerin çevre kirliliği ağaç ve canlı katliamı umurlarında olmadığı için yabancı yatırımcıyı cezbediyor hemde kendi ülkesinde doğayı kirletmemiş oluyor aynı zamanda bu zararlı kimyasallarda kendi vatandaşı çalışmayacak zarar görecek olan Türk işçisi ve daha ucuza çalışacak Avrupa'da ve diğer gelişmiş ülkelerde bu gibi tehlikeli ve kimyasal yönü fazla olan meslek dallarında çalışanlar yüksek ücret alırlar ve yıpranma payları daha fazladır ama bizde asgari ücret her yerde aynı,onun için yatırımcıya cazip geliyor.
Kutay bey neden İngiltere'nin kimyasal varillerini biz bertaraf ediyoruz ?
konumuzla ilgisi yok ama iki ülke arasında yapılan bir ticari anlaşma gereği olabilir. belki ülkemizin ekonomisine ciddi katkısı olan bir anlaşma. sonuçta düşman ülkeler bile yeri geliyor ticaret yapabiliyor. bence asıl eleştirilmesi gereken ülkemizde çok satıldığı halde ülkemize kuruş yatırım yapmayan markalar olmalıdır. yatırım yapan markalar teşvik edilmeli ve onlar tercih edilmelidir.
Hayır Kutay bey konu ticaret değil siz olayın tamamen masum tarafından bakıyorsunuz adamlar ülkelerinde bu tür plastik ve kimyasal atıkları temizlemek istemiyorlar bize ve diğer birkaç ülkeye vermek daha kolay karına geliyor,aynı durumda bende olsam geri dönüşümüyle uğraşıncaya kadar ucuza satar kurtulurum çünkü başka sektörlerden (araba,uçak,silah,üretip yeterince para kazanıyorsam) hiç uğraşmam diğer ülkelere satar kurtulurum vatandaşımda pis işelerde çalışmaz sağlığı kötü yönde etkilenmezdi diğer konuda tekrar söylüyorum bu atık bertaraf işinde çalışanlar gelişmiş ülkelerde yüksek ücret alırlar ve sosyal hakları daha fazladır bizde ise sabit asgari ücret tir.
ümit bey, vermiş olduğunuz kaynak maalesef benim hiç de ciddiye almadığım terör örgütlerinin borazanlığını yapan yayın organlarına aittir. ona baklılırsa bu zihniyetler Rusya'dan s 400 de almayalım diyor. bunlar ne diyorsa tersinin yapılması Türkiyemizin menfaatinedir. sizi yakından takip ettiğim için yayın organını incelemeden linki attığınıza eminim. sizin bunlarla işiniz olmaz biliyorum ümit bey
Kutay bey bilgilendirme için teşekkür ederim kaynağın kime hizmet ettiğine bakmadım ama nette bilgi araştırırken ilk orası çıktı paylaştım malesef dediğiniz gibi S400 alıyoruz diye adamlar tutuştu çünkü menşei kendilerine ait değil istedikleri gibi uzaktan yönetemeyecekler o konuda bende sizinle hem fikirim patriod olsa biz istediğimiz zaman ateşlemeyecektik adam Pentagon dan sistemi durdurabilecek linki şimdi siliyorum çok teşekkür ederim.