Aynı videonun yanında tavşan var onuda izleyin helal olsun diyeceksiniz
De bu adam yaşıyomu acaba. Ne atlıyo yılan orda en son? Bir anda görüntü kesildiğine göre

gitti sanırım.
Aynı videonun yanında tavşan var onuda izleyin helal olsun diyeceksiniz
Tavşanın canı yılan kemirmek istemiş sanırım
Geçtiğimiz yıllarda televizyonada çıkmıştı, domuz yediğini gömüştüm ve sonrada yılan heralde domuzun büyüklüğüne dayanamayıp ölmüştü
Tavşan çok şirin gerçekten. Cesur tavşanmış. Hayvanlar bazen yırtıcılara saldırarak alan savunması yapıyorlar. Özellikle yakınlarda yavruları varsa..
Tavşan çok şirin gerçekten. Cesur tavşanmış. Hayvanlar bazen yırtıcılara saldırarak alan savunması yapıyorlar. Özellikle yakınlarda yavruları varsa..
Aynı duyarlılığı insanlarda göremiyoruz desem eşlerini çocuklarını dövenleri hatta öldürenleri televizyonlarda görmüyormuyuz?
Selam.
Onlarda hayvan sonuçta ve genelde de insanlardan kaçarlar özel durumlar yoksa, ya da sütüne basmadı iseniz. Bu yüzden ormanda yıkık bir ağaç kütüğünün üstünden geçerken ya da büyük bir taşın üstünden geçerken direk onun arkasına basmayın. İlk önce kütüğün üzerine çıkıp arkasını kontrol edin, sonra adımınızı atın. (küçükken benide oldukça büyük bir yılan sokmak üzere iken şans eseri kurtulmuştum)
Yılanın göz ve kuyruk şeklinden zehirli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Zehirli bir yılan sizi sokmuş ise orayı oral (ağız) yolla emip dışarı tükürün. Ayrıca kesinlikle heyecan yapmayın ve koşmayın. Mümkünse ısırık bölgesinin üstüne turnike uygulayın. Yine mümkünse ısıran yılanı yakalayın (sokulmadan) ve onunla hastahaneye gidin.
Akrep sokarsa ise kesinlikle oral yolla zehiri emmeye çalışmayın. Akrep zehiri ağız mukozası tarafından emilebilir. (örümcek zehiride emilmemesi gerekir). Ancak bunları da küçük kesiklerle dışarı akıtmak gerekir.
Örümcek ısırığı, ısırık bölgesindeki iki delikle belli olur.
Çok tehlikeli deniz analarıda mevcuttur. Ayrıca en zehirli hayvanlardan biri, belkide en zehirlisi 'Kokoi Ok'' kurbağasıdır ve gerçekten çok zehirli bir derisi vardır. Sadece temas zehiri enjekte etmesi için yeterlidir.
(yanlışlarım varsa düzeltin

)
Yanlış yok da zehirli deniz anası ve kokoi ok kurbağasının buralarda yaşadığını sanmıyorum.
Deniz anasının çeşitli türleri gelebiliyor. Sonuçta Akdeniz'e de kıyımız var.

Ayrıca içimizden birilerinin Orta Amerika ya da, Avusturalya'ya gitme durumlarıda olabilir. Örümcek ve Akreplerin tehlikeli türleri ise zaten mevcut.
Bu arada Yönetimlerce tehlikeli türdeki Kenelere karşıda yeterli önlemlerin, olması gerektiği gibi, şimdiden alındığını düşünüyorum/düşünmek istiyorum.
Bu ekoloji o kadar karmaşık bir şey ki. İlaçlama yapıyorlar, ölü böcekleri yiyen kuşlar ölüyor. Ertesi sene tam patlıyor kene nüfusu.. Doğrusal (lineer) bir sistem değil. Deniz anası konusunda da haklısınız aslında, gemilerin sintine suyu mudur nedir, dengesini sağlamak için deniz suyuyla doldurduğu bir bölümü var. Orada yolculuk yaparak geliyorlarmış bazen.
Özellikle böcekler yük konteynerleri ile kıtalararası yolculuk yapabiliyorlar çoğu zaman.
Filmdeki sanırım bir piton veya anakonda. Bu büyük yılanlar zehirsiz. Fakat ülkemizde engerek türleri başta olmak üzere pekçok zehirli yılan var.