0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında olay şöyle oldu. Sabah arabanın kapısını bir açtım müzik çalıyor ve ekran açık. Sonrasında takipe aldım.Ve ekranin kapanmadığını gördüm. Ayrıca tüm fonksiyonlarıda çalışıyor.
bu daha vahim bir durum gibi duruyor.araç kapanınca nereden elektrik alıyor ki? röle arızası olabilir belki ama emin değilim.
Aracın elektrik tesisatı ile ilgili bir tadilat yapılmış çok büyük ihtimalle.Araclarımızda multi media sistemlerden elektrik kesilmez sadece ayrı bir uctan gelen sinyal ile kontak açık kapalı pozisyonunu belirler.Şahsi fikrim elektrik tesisatına bağlanan ilave bir sistem (Aydınlatma -ses sist. v.b) nedeni ile bu hattan enerji hiç kesilmiyor.
Kontak açık kapalı/pozisyonunu teybin kontak ucuna gelen voltaj belirliyor.Yeni nesil araçlarda böyle maalesef.Geçen gün bir arkadaşımız radyo kapalı bile olsa hoparlörlerden "tıss" şeklinde bir ses duyduğunu yazmıştı bu konu ile ilgili oda.Aracın ilk sahibi iseniz yetkili servise kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.İlave bilgi olarak ;Normalde aracın akü korumasına geçmesi gerekir.Sizde yaklaşaık yarım saat sonra araç radyo yu kapatmıyor mu ??
Toyota touch 2 ekranın kartında problem varmış.Tamiri için çok yüksek fiyat çıkarttılar. Yaptırmak yerine android multimedia ekran arama çalışmalarına başladım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
sökülüp mü bakıldı cihaza?servise hiç sordunuz mu?
Evet yetkili servisede götürdüm. Servis 800 tl fiyat çıkardı. Duruma göre birde fiyatı revize edebilirlermiş. Sonrasında elektronikçiye gösterdim. Oda aynı şekilde çok yüksek fiyat çıktığını söyledi.