Gönderen Konu: Yüksek Hızda Motorda Vurma Hissi  (Okunma sayısı 3623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 588
  • Model Yılı: '20
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yüksek Hızda Motorda Vurma Hissi
« : Nisan 30, 2019, 10:37:33 »
Merhabalar, Aracıma lpg taktırdıktan aracım ile biraz hız denemesi yaptım. Bir durum fark ettim. Normal mi değil mi bu durumu öğrenmek istedim. Aracım ...... Km hız ile giderken gazı bırakıp tekrar gaz verdiğimde verdiğim gazın geri dönüşü motorda vuruntu yapıyor gibi tepki veriyor. Bu durum normal midir?

Düzenleme : Trafik kuralları!.

Toyota Club Türkiye

Yüksek Hızda Motorda Vurma Hissi
« : Nisan 30, 2019, 10:37:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek Hızda Motorda Vurma Hissi
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2019, 10:39:02 »
Arac ne belirtmemissiniz ama,
Valfmatik ise lpg ayari duzgun yapilamamis
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2019, 15:49:00 »
Kusura bakmayın. Aracım Toyota Corolla valvematic motor evet. Yüksek hızda gaz bırakıp gaz verince motor vuruntu hissi (sanki motor yerinde sallanıyor gibi) alıyorum. Bunun için ne gibi bir ayar yapılması lazım. 1-2 hafta önce yol ayarı yaptırdım. Farklı bir ayarı mı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2019, 16:04:17 »
Dip gazlamada MAP'ın geldigi nokta zenginlestirilir ise genelde sorun cozuluyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '01
  • 42 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2019, 21:20:35 »
Merhabalar, Aracıma lpg taktırdıktan aracım ile biraz hız denemesi yaptım. Bir durum fark ettim. Normal mi değil mi bu durumu öğrenmek istedim. Aracım ...... Km hız ile giderken gazı bırakıp tekrar gaz verdiğimde verdiğim gazın geri dönüşü motorda vuruntu yapıyor gibi tepki veriyor. Bu durum normal midir?

Düzenleme : Trafik kuralları!.

Aks mafsalı ile onun içinde döndüğü iç aks kafası arası aşınmadan dolayı boşluk oluşmuş sanki..Benimkinde de gaz verip bırakıp gaz verdiğinde vuruntu vardı hiç öenmsemezdim, tesadüf aks körüğünü yırtıldı usta değiştirirken bu araba  90-100 le giderken gaz verip bırakıp gaz verdiğinde göbeğini titretiyormu demişti,... iç aks kafası değişti durum düzeldi...Tekerlekten gelen demir kolun şanzumana girdiği körüklü kısım yani.
[/size]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2019, 22:44:30 »
Aks mafsalı ile onun içinde döndüğü iç aks kafası arası aşınmadan dolayı boşluk oluşmuş sanki..Benimkinde de gaz verip bırakıp gaz verdiğinde vuruntu vardı hiç öenmsemezdim, tesadüf aks körüğünü yırtıldı usta değiştirirken bu araba  90-100 le giderken gaz verip bırakıp gaz verdiğinde göbeğini titretiyormu demişti,... iç aks kafası değişti durum düzeldi...Tekerlekten gelen demir kolun şanzumana girdiği körüklü kısım yani.
[/size]

Arkadasin imzasindaki arac 4000 km de,
O km de bu imkansiz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2019, 22:49:31 »
Kusura bakmayın. Aracım Toyota Corolla valvematic motor evet. Yüksek hızda gaz bırakıp gaz verince motor vuruntu hissi (sanki motor yerinde sallanıyor gibi) alıyorum. Bunun için ne gibi bir ayar yapılması lazım. 1-2 hafta önce yol ayarı yaptırdım. Farklı bir ayarı mı var?
Alper hocam dip gazda ayar yapıldı mı? dediğin hızlara aracı çıkarmışmıydın ayar yapılırken?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2019, 23:10:58 »
[/size]
Baki bey sizin dediğiniz olay aks sallaması ivmelenme anında ve ani gaz vermelerinden olur sebebidir sizin bahsettiğiniz gibi aks lalesinin bakımsız kalmasından dolayı bozulmasından kaynaklanır,ama 4000 km'deki araçta olması çok zordur üyemizin durumu tamamen farklı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2019, 09:11:29 »
Lpg montajından sonra ayrıca yol ayarı yaptırdım. Değerlerimi zaten biliyordunuz. Aracım ile 3bin 4bin devirlerde ayar yapıldı. Dün abimin aracında da denedim. 3 bin devirde gaz bırakıp dip gaz yapınca motor bir anlık vuruntu yaptı. Acaba dedim normal midir. Gaz bırak dip gaz yap şeklinde kullanacağımdan değil tabiki de aracım için ilerleyen zamanda sorun yaratır mı kafamı karıştıran taraf orası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2019, 03:33:23 »
Lpg montajından sonra ayrıca yol ayarı yaptırdım. Değerlerimi zaten biliyordunuz. Aracım ile 3bin 4bin devirlerde ayar yapıldı. Dün abimin aracında da denedim. 3 bin devirde gaz bırakıp dip gaz yapınca motor bir anlık vuruntu yaptı. Acaba dedim normal midir. Gaz bırak dip gaz yap şeklinde kullanacağımdan değil tabiki de aracım için ilerleyen zamanda sorun yaratır mı kafamı karıştıran taraf orası.
Alper bey zannedersem siz biraz hassas yapıya sahipsiniz,olay şöyle hiçbir LPG enjektörü aracın kendi orjinal benzin enjektörü kadar hızlı değil sizin araçtaki LPG kitinin enjektörleri de bu hıza veya yakınına ulaşamıyordur her nekadar LPG ayarını bir miktar zengin tutsalarda yinede anlık tepkimelere ulaşamaz sizinde farkettiğiniz o anlık vuruntu hissini yaşatır tabiki iyi ince bir ayarla map'ın son seviyesinde ayar verilirse kimisi buna afr ayarı kimisi yol ayarı diyor adı her ne olursa olsun iyi bir ayar o hissettiğiniz vuruntuyu bir miktar daha köreltebilir,siz yol ayarı yapıldığını belirtmişsiniz ama yinede tekrar kontrol edilmesi faydalı olacağını düşünüyorum belki gözden kaçan bir nokta vardır,her yükte ayrı ayar yapılması lazım bazı durumlarda çözülmeyen ayar problemi bir başka usta tarafından farkedilip düzeltilebiliyor.
Geçmiş olsun keyifli forumlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2019, 16:22:02 »
Alper bey zannedersem siz biraz hassas yapıya sahipsiniz,olay şöyle hiçbir LPG enjektörü aracın kendi orjinal benzin enjektörü kadar hızlı değil sizin araçtaki LPG kitinin enjektörleri de bu hıza veya yakınına ulaşamıyordur her nekadar LPG ayarını bir miktar zengin tutsalarda yinede anlık tepkimelere ulaşamaz sizinde farkettiğiniz o anlık vuruntu hissini yaşatır tabiki iyi ince bir ayarla map'ın son seviyesinde ayar verilirse kimisi buna afr ayarı kimisi yol ayarı diyor adı her ne olursa olsun iyi bir ayar o hissettiğiniz vuruntuyu bir miktar daha köreltebilir,siz yol ayarı yapıldığını belirtmişsiniz ama yinede tekrar kontrol edilmesi faydalı olacağını düşünüyorum belki gözden kaçan bir nokta vardır,her yükte ayrı ayar yapılması lazım bazı durumlarda çözülmeyen ayar problemi bir başka usta tarafından farkedilip düzeltilebiliyor.
Geçmiş olsun keyifli forumlar.

Çok ince düşünüyorum herhalde. :) Akışına bırakmak lazım bazı şeyleri anlaşılan. Teşekkür ederim.  :tamam: