Gönderen Konu: Arkadaşlar Yardım  (Okunma sayısı 1168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Arkadaşlar Yardım
« : Mart 22, 2009, 18:55:18 »
selam  arkadaşlar bende 2006 corolla sedan var benim arabanın sol ön far su alıyor hemde baya bi alıyor bu neden kaynaklanıyodur birde ben farı kendim söküp yapmak istiyorum ama farı bir türlü sökemedim nasıl sökülyor bu far birde sigortaya yaptırayım diyorum sigortası devam ediyodur heralde aracın trafiğe çıkış tarihi 11.04.2006 araç 53.000km de ne yapıcam bilmiyorum kafayı yiycem bu far yüzünden şimdiden sağolun
D4D NUMBER ONE

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar Yardım
« : Mart 22, 2009, 18:55:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar Yardım
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2009, 19:09:37 »
  Selam.
 Sigortadan kastın aracın garantisi sanırım. Bence önden bir darbe yoksa garantiden işi halletmeleri lazım. Bu yüzden kendin fara hiç dokunma bence. Bu arada far içine su mu alıyor yoksa buğ mu yapıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2009, 20:11:23 »
   Emre bey geçmiş olsun.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki farınızı siz söküp temizleyemezsiniz..Farınızı tamir için sökmeniz,sökmek için de tamponu  sökmeniz gerekecek.Bu da biraz zor bir iş.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2009, 20:25:45 »
Emre bey öncelikle geçmiş olsun..Farı sizin sökmeniz imkansız diyebilirim.Nedeni ise tamponun sökülüp ondan sonra ancak farı sökebilirsiniz farı tutan iki vida alt tarafta tamponun içinde kalıyo..İlk önce farınızda herhangi bir kırık olup olmadıgını kontrol edin.Eger yoksa muhtemelen garantiden degişimine bakacaklar veya onarım yapacaklardır.Dediginiz gibi eger garantı extranız yoksa garantiniz 15 gün içinde son buluyoormus bu süre içinde yetkile servise sikayetınızi belirterek  sorunun çözümünü saglayabilirsiniz..Bunlar ufak tefek sorunlar cok kafanıza takmayın allah beterinden korusun..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2009, 00:22:55 »
arkadaşlar çok sağolun ister istemez sinir oluyorum böyle durumlara Hakan bey far buğu yapıyor ama aşırı bi buğulanma var yani buğuyu alıyorum farları açık bırakarak kuruduktan 2 dk sonra tekrar aynı oluyor ben farı okadar inceledim sağını solunu felan herhangi bi açılma delik vs vs yok bunu anca ya garanti yapıcak yada garanti yapıcak sonuçta darbe felan yok kendine kendine olan birşet aksine birde xenon taktırdım o yüzden halletmem lazım bu işi arkadaşlar yardımınız için teşekkürler
D4D NUMBER ONE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2009, 01:47:19 »
TAMAM sorununu kesin çözdüm 8-)Kardes bende diyarbakır toyota kardelende orjinal aksesuar xenon taktırdım 350 tlye..sonra izne antepe geldim..aarabayı evde yıkadım sonra çarsıya gitdim..Arabayı bir parkettim bi baktım farlardan birinin içi komple bugu..(Farıda serviste xenon takarken sıfır takmıslardı)..Neyse antep muhittoglu toyota servisine gittim sorunu anlattım bırakın bakalım dediler..Serviste sorunu çözdüler.Xenon takılırken senin ampülde benımkı gibi h7 ampülünü takmak için farın arkasına takılan plastik aksamı kesip içine yerleştiriyorlarmıs Dİyarbakırda bu plastigi fazla kesmişler ordan motordaki sıcak hava farın içine kacıyo ve bugu olusyomus.(1sene işçiilik garantisi oldugu için d.bakır srvisinin bu işi çözecegını soledıler)..Ancak ısrarlarım sonucu kendılerı farın arkaya takılan o plastık ark diyolar ona herhalde fiyatıda 12 ytl şiparis ettiler 2 gun sonra tekrar gittim yenıden orayı kesip xenon ampulunu oturttular bi sorun kalmadı..Benim başıma gelen olay senınkıyle aynı emınım farında kesınlıkle sorun yok xenonu nereye taktırdıysan gıt yardım ederler dısarda taktırdııysan farın arkasına gecen plastıgı ya temın edeceksın yada orayı silikonla dolduracaksın kı farın içine  sıcak hava geçmesin..(biraz öyku seklınde anlattım ama kusura bakmayın arkadaslar)Yardım edebıldıysem sevındım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2009, 07:48:28 »
  Bence çok iyi bir açıklama olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • D4D Number One
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2009, 01:30:12 »
tuncay anlattıkların için çok sağol bugün aracı götürdüm servise farı aradılar taradılar kırık delik felan varmı baktılar hiçbirşey bulamadılar bu arada xenonun far su almaya başladığından 10 gün sonra taktırdım yani xenonla ilgili bi problem olmadı bende xenonları 12.000K uzun kısa 250 tl ye taktırdım çokta memnunum araç garanti kapsamında olduğu için far sipariş verdiler sorunum hallolmuş oldu herkese yardımlarından dolayı çok çok teşekkürler
D4D NUMBER ONE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi