Gönderen Konu: 98 GLİ için yağ ve filtre  (Okunma sayısı 2023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
98 GLİ için yağ ve filtre
« : Eylül 06, 2006, 18:57:50 »
 Arkadaşlar merhaba.Daha önce belirtmiştim;ilk defa Toyota'm oldu.Oyüzden bilgisizliğimi hoşgörün.Arabam 98 Corolla GLİ 100 000'de ve yağ değişimi geldi.Küçük bir Anadolu kasabasında oturuyorum.Hangi yağı ve hangi yağ filtresini kullanmam gerekiyor?Her yağ değişiminde filtreyi de değiştireyim mi?Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 06, 2006, 18:57:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2006, 23:21:33 »
Her yağ değişiminde filtre değiştirmek gerekiyor. Önümüz kış eğer kışların çok sert geçtiği bir yerdeyseniz 5w-40 tavsiye ederim. Kışlar öyle çok sert geçmiyorsa 10w-40 kullanabilirsiniz.

Mobil - Shell - Esso - Elf - Total - Castrol - Gulf - Eos - AD - PO - Texaco - Valvoline - Agip - Opet. Şimdilik aklıma gelenler, en ucuzu hangisiyse kullanabilirsiniz.

Uygun fiyata yüksek kalite derseniz Esso - Texaco - AD ve Valvolin tavsiyem olur.

Tabi belirli periyotlarda aracınızın yağ kontrolünü yapmayı unutmayın. Birde yetkili servisten 100 bin bakımında neler yapıldığını öğrenirseniz iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2006, 01:03:45 »
 Tamamdır Murat bey çok yardımcı oldunuz sağolun,tavsiyelerinizi değerlendireceğim.Yağ ve hava filtresi için de tavsiyeleriniz olacak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2006, 08:28:30 »
Hava filtresi çok önemli değil ama ben yağ filtresinde yetkili servisten alma taraftarıyım. Piyasada çok fazla taklit- dandik v.s. yağ filtresi var. Çinden 1 dolara mal ettikleri filtreleri satıyorlar. Dikkat etmek lazım. Honda'nın ki yetkili serviste 13 YTL, dışarda da 8 YTL mesela, 5 YTL için riske girmeye değmez diyip yetkili servisten alıyorum. Toyota zaten yetkili servise gidiyor bakım için, rakamı hatırlamıyorum ama filtre için.

Eğer yakınlarınızda yetkili servis yoksa Euro Filtre, Fram Filtre iyi firmalardır, nispeten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2006, 16:27:10 »
Tamamdır, sağol.Yakında servis yok ama Euro veya Fram filtre siparişini vereceğim.