0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamun Aleykum herkese. Bende 2015 Dizel Verso var. Aracın start/stop özelliği çalışmıyor. Servis marş dinamosunun ömrü bittiğini ve değişmesi gerektiğini söylüyor. Eğer bakımı yapılırsa da çalışabileceğinin söyledi. Başına böyle bir olay gelen oldu mu? Marş dinamosunun nasıl bir bakımı olur? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
2015 model bir araçta marş dinamosundan bir sorun olması çok çok zordur.Sorun büyük ihtimal daha önce değişmeyen fabrikada konan akünün gücünün azalması nedeniyledir.
mutlu Bey'in bahsettiği gibi akü sorunuda olabilir diğer ihtimal marş motoru bakım istiyor olabilir,start stop olan araçta marş dinamosu çalışma prensibi nasıl bilmiyorum ama normal sistemlerde kömür var kömür bittiği zaman marş vurmaz tık der kalır ayriyeten eğer aracın km yüksekse veya devamlı şehir içi kısa mesafe stop et çalıştır yapıldıysa 2015 de olsa o kömürler biter.
Akünün voltaj değerleri normal. Bende ilk ondan şüphelendim, start stop özellikli ve gayet iyi. Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2019, 22:35:27 servisteki elektrikçide öyle dedi bakım yaptırırsan olabilir dedi. Çok çalıştığından ömrü bitmiş dedi. km daha 69binde
Start/stop özelligi 25 tane koşulun oluşması ile çalışıyor.Hangi koşulun oluşmadıgına bakıldı mı?
Orijinal Marş Motoru 4000₺, orijinal tamir takımı ise 1400₺ civarında, bu marş motoru BMW N47D16 modelinde de kullanılıyor, Bosch üretimi 0001138064 kodlu marş motoru, Bosch'da yada BMW'de komple yada tamir takımı şeklinde bulabileceğinizi düşünüyorum,