Gönderen Konu: toyota yaris tte spor yay  (Okunma sayısı 2773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
toyota yaris tte spor yay
« : Mart 21, 2009, 21:15:36 »
selam  arkadaşlar,tte spor yaylar aracı 3cm alçaltıyormuş.sizce bu çok az değil mi?3cm çok alçak geldi bana ,araba zaten yukarıda duruyor baya.kullananınız var mı bu tte yaylardan memnun musunuz?
birde eibach marka yaylar 3.5 cm alçaltıyormuş,sizce hangisi daha iyidir?aklıma takılan bir konu daha var ,yarisin arkası önüne göre daha yukarıda duruyor ,ama ön arka yaylar eşit alçaltıyo arabayı,sizce arka tarafın daha çok aşağı inmesi gerekmez mi?arabamda toyota yarisin orjinal lastikleri birde 15 inch jant var.
bu arada bnm aracım dizel,2008 model toyota yaris 1.4 d4d.

Toyota Club Türkiye

toyota yaris tte spor yay
« : Mart 21, 2009, 21:15:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota yaris tte spor yay
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2009, 21:25:18 »
ben de yeni sipariş ettim voglant 3,5 lik yay
gelinceönümüzdeki haftaiçi bakacağım arka nasıl duracak
ön ve arka eşit değildir sanırım ön normaldede fazla inmez diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2009, 21:32:22 »
  Selam.
 Öncelikle aracın orjinalindeki arka ve ön yerden yüksekliği belli parametrelere göre hesaplanarak ayarlanıyor. Ön ya da arka tarafı daha çok alçaltmak aracın sürüş karakteristiğini değiştirir ve bu kimi durumlarda tehlikeli bile olabilir. Çünkü bu şekilde aracın yol tutuş dengesinide değiştirmiş (bozmuş) olursun.
 Emin değilim ama TTE yaylarıda Eibach üretiyor olabilir ama bunu tam bilen birisine sormak lazım. Ayrıca 30mm. alçaltma hiç de az değildir. 10 mm. bile aracın yol tutuş karakteristiğinde önemli etkiye sahiptir eğer yayın sertliğide uygun ise. Ayrıca daha yiksek oranlarda alçaltmayı denersen bu sefer amortisörleride değiştirmen gerekir. 30mm. yay ile muhtemelen orjinal amortisörlerin uyumludur ve beraber kullanılabilirler. Yay kısalırken bir miktar sertleşmeside gerekir yol tutuş ve amortisörü koruma açısından. Ancak çok kısa ve sert yay tümseklerde zıplamaya neden olabilir ve bazı durumlarda yol tutuş tam tersi şekilde etkilenerek tehlikeli olabilir. Viraj içinde ya da yüksek hızda bir tümsek aracı aşırı zıplatabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2009, 21:51:49 »
+1
Brovo hocam süper açıklama
mesela benim sanayideki uyanık arkadaşlarım orjinal yayları ile oynadılar ve 1 ay sonra aracı kaldırıp baktığımda sağ ve sol ölçüleri farlı ve yaylar eğilmiş bunun üzerine hemen spor yay spariş ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2009, 21:53:58 »
aydın abi vogtland yaylar kalite olarak nasıl,bana eibach önerdiler,sen kaça alıyosun o yayları?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2009, 21:55:43 »
hakan abi çok teşekkür ederim bu arada yardımcı olduğun için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2009, 22:00:03 »
Mehmet bana aksesuarcı bir arkadaşım FK spariş etti geçen hafat elime ulaştı arkaları takmışken birde baktık ki yanlış ürün araç 3,5 alçalacağına 10 yukarı yükseldi yanlış gelmiş iade ettik şimdi de sadece voglantda bulabildim 144€ +kdv imiş.
 iyi olduğunu düşünüyorum almanya da duyulmuş tunerler tarafından tercih edilen bir marka almanyadan getirtecektim arada çok fark yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2009, 22:13:23 »
3-4 ay önce de bana bi tuningcideki adam fk spor yaylar var elimde snn araba için ön 3.5 arka 4 cm alçaltıyo demişti,onları alcaktım ama adam sonradan onlar snn araba için deilmiş dedi,az kalsın bnde onları alcaktım.Normalde yarisler için fk marka yay yok heralde,o tuningci dışında hiç duymadım.normalde snn araç için h&r da var.neyse abi sipariş ettiysen vogtland yayları,şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2009, 14:43:05 »
  Ben teşekkür ederim arkadaşlar.
 Bu arada yaylar aynı ölçüde (yükseklik) dahi olsa kullanılan materyale, büküm sayısına göre (dolayısı ile üretici firmasına da göre) konfor/performans dengesi farklılıkları olabilir. Bu dengeyede iyi bakmak lazım bence.