0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Genelde japonlar kullanıcıya bu tarz konularda kolaylık sağlardı ama bunda o kolaylığı göremedim.
Araç kamerası için alınacak yeri paylaşmıştım ben abi soraydın keşke. İngilizce varsa az çok anlaşılıyor da kısaltma olduğu için anlayamamak normal. Ben de oraya koyan mühendise diye sövmüştüm Direksiyonun sol tarafında göğüs kapıya bakan tarafındaki kapağı çıkarınca bomboş. Ne diye oraya koymadılarsa.
Ama aracınız safkan japon değil ki artık,o bir İngiliz şovalyesi T27 avensisler gibi İngiliz japon ortak üretimi.
Kardeşim konunu sonradan gördüm, zaten senin paylaşımın sonrası yerini görebildim. Valla altı üstü bir sigorta takacaz kırk takla attırdı namussuz. Yeri gelmişken bir soru daha sorayım; Ben şimdi 7.5 amperlik sigorta aldım eve gelince fark ettim bir büyük boy almışım, onu taktım kapağın kapanması dışında bir sorun olur mu ?Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2021, 13:46:29Valla o taraflarını bilemem Biz japon diye güvenip alıyoruz, ingiliz olsa alınmaz zaten
Tam nereden aldın sigortayı bilmiyorum abi. Ben direk sigortayı çıkarıp bacağına kabloyu sarıp öyle takmıştım. 7.5A dan 10A ya geçince öyle aman aman bir sıkıntı olacağını sanmam.
işaretlediğim kısım iç aydınlatmaya ait sigorta yeri bende 10 amperlik mini sigorta vardı taktım, dünde gittim 7.5 amperlik aldım ama yine büyük boy sigorta almışım, diğerlerine göre boyutu büyük geliyor ama sonuçta 7.5 amper taktım yine sıkıntı olmaz sanırım diye düşünüyorum.Birde bu bacağına kablo sarıp ek aldığın zaman bacağın yönü falan fark etmez değil mi? Herhangi bir tek bacaktan alsak hallolur yani Bende de araç kamerası var ve nereye bağlayacağımı nasıl yapacağımı tam kestiremedim. Senin konuyu incelediğimde araç kamerasının çıkışı sanırım usb çıkışlı ve onu bir usb soketiyle bağlamışsın. Bu usb soketiyle ilgili bir ürün linki vs. var mı ufak bir detay vermen mümkün mü?Mesaj Birleştirildi: [time]Ekim 28, 2021, 10:29:18[/time]@Mutlu Tekir (30216) şöyle bir aparat işimi görür mü?https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/12v-24v-5v-dc-dc-converter-usb-cikisli-sabit-voltaj-dusurucu-step-P513892296
peki kamera olorak ne aldınız. birde kablo bağlantısını döşeme altındanmı geçirdiniz.
Viofo A119 v3 aldim. Goruntu full hd. . A129 cift kamerali modeli var wifili. Ama ben ayni fiyata wifisiz A119v3 u öne A119s u arkaya taktim.Kabloyu kapinin yanindan cikarip kapi fitilinin icinden uste cikardim. Cam ile ust doseme icinden aynanin oraya aldim..https://www.hepsiburada.com/viofo-a119-v3-gpsli-akilli-arac-kamerasi-p-HBV00000ONZPI?magaza=e-babill&url_src=and-product-detailhttps://www.kamerarehberi.com/ Buradan inceleyebilirsiniz..
Abi bana sorarsan buraya birşey koysan satmaya kalktığında alamıyorsun vakit olmuyor vs. 12v u 5v a düşürecek bir aparat lazım ben de elimdeki usb devreyi kullanmıştım. alta boş yere sıkıştırmıştım trim içinde kalacak şekilde.Bu ürünü de kullanabilirsin mantıklı. Ama yeni sanderomda direk çakmaklığa takılan usb aparatına bağladım kabloyu. Usb uzatma kablosu aldım onu taktım, uğraşmak istemedim hiç böyle sigortadan ek al vs. Sen de dolandır sağ tarafa doğru, torpidonun altından geçir, sonra orta konsolun yolcu tarafından içeri ittire ittire kolçağa gireceği hizaya getir. kolçağın içine ver oraya da kaliteli bir usb aparatı al öyle dursun derim.
Arac kamerasi icin obd den elektrik alan aparatlar var. Ben kullaniyorum. Uzerinde dugme var. İstersen sadece calistigi zaman kayit ediyor istersen 24 saat kayit ediyor. Aku voltaji 11.6 volta duserse kaydi kesiyorhttps://urun.n11.com/arac-ici-kamera/joyecar-obd2-arac-kamera-park-modu-enerji-kablo-aku-akim-korumali-P412864267
Kardeşim sağolasın, senin sözünü dinledim ekstra aparatla vs. uğraşmak istemedim dediğin gibi yolcu tarafından geçirerek kolçak içindeki USBye direk bağladım. Kabloyu güzelcede gizledim belli bile olmuyor. Ama merak ettiğim bir husus kaliteli bir usb aparatı al demişsin, kendi usb yerine takmanın bir sakıncası var mı?Mesaj Birleştirildi: Kasım 01, 2021, 08:45:07Hocam ekstra ücret vermek istemedim bu tarz ekler için ama yinede teşekkür ederim.Ben hem kendi aracım için hemde eşimin aracında bu ürünü kullanıyorum, gayette memnunum. GÜvenli bir bölgede yaşadığım için park kamerasına ihtiyaç duymadım. Görüntü kalitesi yeterli seviyede.Bundan önceki aracımda anayola çıkarkan hızla geçen bir tırın üstünden parça havalanarak aracımın panjurunu kırdı ve tamponuna zarar vermişti. Kamerada plaka belli olmuyordu(mesafe uzaktı) ama karakola gidip görüntüleri verdiğimde 1 hafta içinde aracı tespit ettiler ve bana dönüş yaptılar.Kablo bağlantısını Mutlunun dediği şekilde yaptım.https://www.hepsiburada.com/xiaomi-70mai-akilli-arac-%C4%B1ci-kamera-130-genis-aci-lens-1080p-sesli-kontrol-global-versiyon-p-HBV00000HE474?magaza=Torima&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.47.2&wt_pc=akakce.c.k.pc
Yok abi kendi usb si zaten güçsüz qc2.0-3.0 telefon takınca saçmalıyor, güç gidip geliyor sürekli. Oraya takman iyi olmuş. Telefonun için ek olarak şarj cihazı alırsın olmadı. Benim şimdiki araçta usb olmadığından usb şarj cihazına taktım ondan öyle demiştim. Corollada usb olduğunu unutmuştum onu yazarken.
cok cok tsk ederim.yeni uye oldum aracima kamera aldim 24 saat kayit yapmasini istedigim icin sigortaya fuse tab baglamam gerekiyordu.sadece sigorta tipini bulmak icin nette 3 gun bekledim bir tane sigorta sokup saticiya atarak mikro oldugunu ogrendim.oysaki siz belirtmissiniz.surekli elk. olan 4.lü , korna , tavan lambasi bunlardan birine baglamam gerekli..