0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba değerli forum üyeleri 96 model 1.6 xei aracım var hiç bir sorunu yoktu son günlerde rolanti sorunu mevcut durduk yere oluştu lpg de rolantide sorun yok tam tersine benzinde rolanti bi tutuyor bi tutmuyor stop ediyor daha 1 ay olmadı buji buji kabloları hava filtresi yağ vb. bakıma girdi acaba sorun nedendir?
LPG sistemi hangi marka tam sıralı mı yarı sıralı mı?
atiker sıralı sistem tam herahlde otomatik tüpe geciyor ısınınca ama ben lpg den kaynaklı oldugunu sanmıyorum
tam sıralı veya yarı farketmez ikiside benzinden gaza otomatik geçer eğer lpg ayarı aşırı bozuksa benzin ayarlarını etkiler araç fazla yakıt gönderebilir,aynı zamanda boğaz kelebeği temizliği hava filtresi durumu ve diğer düzenli olması gereken değerler bozuk olabilir,ilk önce akü eksi kutup başını söküp 20 dakika bekleyin yakıt değerlerini sıfırlasın ve akabinde LPG ayarlarını kontrol ettirin ve yine enjektör temizleyici kullanın.
Değerli yorumun için teşekkür ederim bi sorum olacaktı acaba benzin rolantisini ayarlayabileceğim bir vida vb. bişey mevcutmu motor üzerinde eğer mevcut ise neresinde ? değil ise benzinin rolantisi ayarı gibi işlemler nasık yapılıyor ?
araç bazen rolantı duşup bazen 2 bınlerde takılı kalıyomuş gb oluyor mu stop ederken bi anda sanki kesiliyomuş gb mi oluyor sanırım bunlar kendısı ayarlıyor enjeksiyonluysa eger rolantıyı ayarlasanda yıne aynısı oluyor boşuna yarını bozma tofasa benzemez ben ellettım acan cok actı kısan cok kıstı sıkıntı oldu eger dedıklerım oluyorsa benzn geri dönüşümünü bi pense yardımıyla sıkın eger araç duzelme varsa benzin pompası degısıcek yada horttumları kontrol etmenizde fayda var
aracınızda rolanti motoru sayesinde devir otomatik ayarlanır tabi gaz halatının boğaz kelebeği bağlantı kısmında küçük bir vida var ama siz ayarı oradan nekadar değiştirsenizde araç bildiğini okur toyotaların rolanti ayarı Tofaş veya Renault gibi değil tamamen ECU kontrollü siz aracınızda ki sorunlu olan yerleri düzeltirseniz rolantide düzelir Burak Bey'in bahsettiği gibi yakıt pompası da ihtimaller dahilinde benzinde hareket halindeyken gaz yememe çekmeme gibi problem varmı.
rica ederim geçmiş olsun bazen benzin haritası bozulabiliyor o bahsettiğiniz diagnostik terminalden sadece arıza anında faydalanabilirsiniz E1 T1 pinlerini kısa devre yaptıraraktan içeriden kontağı açıp arıza lambasının kaç defa yanıp söndüğünü sayarak arıza kodu alabilirsiniz tabi E1 T1 terminallerini kısa devre yaptırmak ırazı kayıtlarını sildiiği söyleniyor ama hiç tecrübe etmedim bu konuyu uzmanı @Ahmet Güve (8047) bey'e sormak lazım.